Майка-делфин „благодари“ на рибари, спасили детето ѝ

Снимка: wikipedia.org

Майка-делфин „благодари“ на група рибари за спасяването на бебето й, след като то се заплете в риболовна мрежа.

Любителско видео запечатало момента, когато рибарите освобождават хванатото животно от мрежата край остров Прочида, Неапол, Италия.

Кадрите показват как майката скача от възторг и показва изящни гмуркания, за да им „благодари“.

Отначало се вижда как делфинчето изскача от океана и рибарите го аплодират, докато то се радва на свободата си.

Тогава майката започва да изпълнява поредица от изящни скокове и гмуркания като че ли в знак на благодарност.

След като делфините – майката и малкото ѝ, отново са на свобода сред вълните, се чува как рибарите ръкопляскат и весело отбелязват свършеното от тях добро дело.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Книга за шише от парфюм заменят еколози

„Зелен петък“ за събиране на шишенца от парфюми за рециклиране организира Обществения център за околна среда и устойчиво развитие (ОЦОСУР) във Варна. Инициативата започна преди няколко седмици и „зелените“ петъци набират скорост. Всеки донесъл шише за рециклиране ще има възможност да си избере книга или списание срещу символичната цена от 1 лев...

публикувано на 22.11.19 в 08:47

Идва новото божоле

Тази вечер е празникът на младото вино Божоле (Божоле нуво) за франкофоните от цял свят и почитателите на виното. Отбелязва се третия четвъртък на м.ноември в дегустации. Новото Божоле е младо, червено вино, което се произвежда от сорта гам е , в източната част на Франция, регион Божоле, Бургундия . То се отличава от другите вина по това,..

публикувано на 21.11.19 в 13:03

Варненец обиколи всички 196 международно признати държави в света

Варненецът д-р Красимир Петров заложи на живот между скалпела и самолетния билет и преди няколко седмици се превърна в българина, посетил всички 196 независими, международно признати държави в света. Голямото пътуване за коремния хирург, който трета година е изпълнителен директор на спешната болница на българския Североизток -  МБАЛ “Света..

публикувано на 21.11.19 в 10:38

Астрономи записаха "гласа" на полярното сияние

Астрономи записаха мистериозната "песен" на земното магнитно поле, когато до него достигне буря със заредени частици от Слънцето, съобщи в. "Дейли мейл". "Мелодията" е звукова версия на невероятното полярно сияние, което се образува, когато заредените частици взаимодействат със земната атмосфера. "Песента" е обработена, така че да я чуваме, от..

публикувано на 21.11.19 в 07:22

Честваме Деня на християнското семейство

На 21 ноември православната църква отбелязва празника Въведение Богородично. В българския народен календар той е отреден за Ден на християнското семейство. Според преданието на този ден се случило паметно събитие. Богородица била обречена от родителите си на Бога още преди рождението си. Когато навършила три години, те я завели в..

публикувано на 21.11.19 в 06:30
Тестове на човекоподобният робот Фьодор.

Революция в кухнята с готвачи-роботи

Готварски роботи и по-вкусни рецепти: Японският електронен гигант „Sony“ пусна в ход нова секция за изкуствен интелект, надявайки се, че тя ще промени начина, по който готвим и ядем. Новото изследователско звено Sony AI ще работи в Япония, Европа и Съединените щати, като ще се съсредоточи върху традиционните области на игри, изображения и сензорни..

публикувано на 20.11.19 в 12:01

Чесънът удължава живота

Чесънът удължава живота, защото сдържащите се в него фибри увеличават "добрите" бактерии.  Те изместват вредните бактерии, които допринасят за всякакви болести - от рак и деменция до затлъстяване и психични проблеми. Това съобщи БТА като цитира в. "Мирър Микроорганизмите в тялото, като бактериите, имат 10 пъти повече клетки и 100 пъти ДНК от..

публикувано на 20.11.19 в 11:53