Прожекция на филма Revolting Rhymes

13 септември, петък, Арт салон на Радио Варна, 17.00 часа, организатор Клуб Рейвън Варна

На 13-ти септември, когато честваме годишнина от рождението на любимия на поколения разказвач на истории, Роалд Дал, ще ви покажем екранизацията по мотиви на едно не толкова познато заглавие на автора, а именно сборника с приказки в рими, озаглавен Revolting Rhymes ("Отвратителни рими").

Филмът представлява забавна анимация в два епизода по 30 минути, създадени и излъчени от BBC през 2016 - годината, когато се навършиха 100 години от рождението на писателя.

Прожекцията ще се състои на 13-ти септември, от 17.00 ч в големия Арт салон на Радио Варна. Входът е свободен, но капацитетът на залата е ограничен, затова не гарантираме, че ще побере всички желаещи да видят филма.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Графа и Стефан Вълдобрев в One Love Tour 2019

Едни от най-известните изпълнители на България и Македония ще излязат  на една сцена във Варна. На концерта One Love Tour 2019, който е с вход свободен, ще можем да видим Графа - Владимир Ампов, Slatkaristika, Next Time, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени. Началото на програмата, която започва в 16:00 часа на входа на Морската градина, е..

публикувано на 14.09.19 в 15:41

Премиера на "Двубой" тази вечер във Варна

Спектакълът "Двубой" по пиесата на Иван Вазов има своята официална премиера днес.  Режисьор на постановката е Стоян Радев, а заглавието е от новия театрален сезон на ДТ "Стоян Бъчваров". Художник на продукцията е Даниела Николчова, в ролите - Станислав Кондов, Ненчо Костов, Цветина Петрова, Полина Недкова, Гергана Арнаудова, Валери Вълчев,..

публикувано на 13.09.19 в 09:22

Виртуозът Елин Колев с изискан концерт във Варна

Симфоничен концерт на Елин Колев (цигулка) и Русенска филхармония В програмата: Вивалди - Годишните времена, Великият Могул RV 208, Концерт за цигулка и оркестър RV 2012 24 септември, 19:00, Фестивален и конгресен център – Зала 1 Младият талант ще представи заедно с русенските оркестранти едни от най-изящните творби в цигулковото изкуство...

публикувано на 12.09.19 в 15:36

От Толедо до Пловдив в зала Пленарна днес

Спектакъл, основан на древния език ладино /старинен испански/ и сефарадски песни, ще представи във Варна актрисата Ева Волицер. Публиката ще се наслади на духовното богатство на песните и приказките, съхранени и предавани от уста на уста още от времето на Мигел де Сервантес. С езика на изкуството проектът обогатява познанието за миграцията на..

публикувано на 12.09.19 в 06:16

Започва Световният фестивал на анимационния филм

Световният фестивал на анимационния филм започва днес във Варна. До 18 септември конкурсната програма и "Панорама" ще представят най-актуалните и добри филми от анимационния свят. Разширява се и традиционната детска работилница, където малчугани ще имат възможност да направят собствен филм. Ще има специализирани лекции, прожекции на студентски..

публикувано на 11.09.19 в 09:52

Живописен пленер събира художници в Каварна

„Живописен пленер“ се провежда за  ХХІІ-ра поредна година в Каварна и в него участват художници от различни краища на страната. Ръководител е художникът Долорес Дилова. В пленера участват още: проф. Десислава Минчева, Валентин Узунов, Веселин Начев, Боян Боев, Ели Станчева, Ина Бъчварова и  Иван Тотев. До 14-ти септември авторите ще имат..

публикувано на 11.09.19 в 09:09

“Виа Понтика”: Пре­лет­ни­те пти­ци в из­кус­тво­то пак ще спрат своя по­лет в Бал­чик.

От 10 до 18 септември за  два­на­де­се­ти по­ре­ден път пре­лет­ни­те пти­ци в из­кус­тво­то ще спрат своя по­лет в Бал­чик.  Х у­дож­ни­ци, му­зи­кан­ти, теат­ра­ли, фо­тог­ра­фи и ки­нот­вор­ци  потапят града в творческа атмосфера, представяйки  свои­те про­фе­сио­нал­ни тър­се­ния и ще осеят це­лия град с из­лож­би, пред­став­ле­ния, кон­цер­ти..

публикувано на 10.09.19 в 12:40