Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

103 години от рождението на големия разказвач Роалд Дал

| обновено на 13.09.19 в 06:43

За четвърта поредна година в големия Арт салон на Радио Варна ще отбележим годишнината от рождението на големия разказвач на истории за малки и големи - Роалд Дал.

Тази година, по повод празника, Клуб Рейвън Варна организира конкурс за история на тема "Сбъркани приказки" за деца на възраст 7-13 години и юноши на 14-18 години. Историите на участниците вече са при нас и на 13-ти септември победителите в конкурса ще бъдат поканени да прочетат своите забавни истории и да получат наградите си. Срещата е в 16 часа. Час по-късно ще можете да гледате филма Revolting Rhymes ("Отвратителни рими") - анимация в две серии по 30 минути, базирана на едноименната книга на автора. Книгата представлява сборник от шест добре познати приказки, като "Червената шапчица", "Пепеляшка", "Снежанка и седемте джуджета", които обаче не се развиват точно по познатия на всички начин. :)

Каним всички почитатели на Роалд Дал да почетем годишнината му и да се позабавляваме. Входът е безплатен, но мястото е ограничено. Очакваме ви! :)

Още за срещата и конкурса, посветени на Роалд Дал разказва Здравка Георгиева в предаването "Отличен 6" с водещ Валерия Василева.







Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!