Съдът потвърди отстраняването на директора на ВиК-Добрич

Снимка: Георги Корнейков, БНР

Окръжният съд в Добрич потвърди временното отстраняване от длъжност на изпълнителния директор на ВиК – Добрич. Мярката срещу Тодор Гикински беше наложена, тъй като той е привлечен като обвиняем за престъпление от общ характер.

Тодор Гикински е обвинен за изграждането на незаконно съоръжение за водоползване от река Батовска. В съдебната зала той заяви, че разследването срещу него вече е приключило и това не поставя в йерархична зависимост свидетелите по делото, които са служители на ВиК – Добрич, както и че съоръжението не се използва за водоподаване за питейно-битови нужди. Въпреки това Окръжният съд не уважи жалбата му и постанови отново временното му отстраняване от длъжност. На мястото на Тодор Гикински застава представителят на ВиК Бургас Саркис Караджиян до изясняване на ситуацията.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Предизборни материали от последните 30 години пази музеят в Добрич

Изключително богата колекция от предизборни материали съхранява Регионалният исторически музей в Добрич. Тя наброява близо 5 000 предмета и дипляни от различните предизборни кампании от 1989 година насам. Предизборните материали, съхранени в Регионалния исторически музей в Добрич са от кампаниите за седмо Велико народно събрание,за Народно събрание,..

публикувано на 16.10.19 в 11:01

Виктория Монева: В избора откъде да се информират учениците са повлияни от родителите си

В предаването на Радио Варна "Новият ден" днес участваха седмокласниците от Международното френско училище „Шарл Перо“ във Варна и техният класен ръководител Виктория Монева, преподавател по български език и литература. Те дойдоха в Радио Варна за да видят как работи екипът ни, как се правят новини и интервюта, защото в момента се учат да пишат медиен..

публикувано на 16.10.19 в 10:46

Приключи укрепването на първия етаж на училище “Васил Левски”

Първият етаж на НУ “Васил Левски” в кв.”Аспарухово” вече е напълно укрепен, съобщиха за Радио Варна от районната администрация.  Ако преди две седмици  70% от топлоизолацията беше налепена, а сградата - шпаклована с мрежа, то днес стените вече за измазани и предстои полагане на минерална мазилка. Продължава монтирането на дограмата, за да може преди..

публикувано на 16.10.19 в 10:07

Бизнесът в търсене на IT специалисти във Варна

За трета поредна година кариерният форум „Дни на кариерата“ в секторите ИТ, Комуникации и Аутсорсинг ще се проведе във Варна. Изложението се провежда в четири икономически центъра в България, сред които и Варна. В хотел Рослин Димят 25 фирми ще търсят служители в секторите ИТ, Комуникации и Аутсорсинг. Форумът ще бъде отворен за посетители от..

публикувано на 16.10.19 в 09:46

В Русе откриват паметна плоча на основателя на Морско училище Александър Конкевич

Паметна плоча на първия командващ Българския военен флот и основател на Морското училище капитан-лейтенант Александър Конкевич ще бъде открита върху фасадата на Флотската кула в Русе. Историята разказва, че през 1893 г. в Русе е формиран първият „Временен курс по военноморски науки“ – за подготовка на строеви  офицери. Той се..

публикувано на 16.10.19 в 07:20
ток

Част от Цветния квартал ще е без ток

Поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия на 16.10.2019 г. от 09:00 ч. до 14:30 ч. , ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Варна, ул. Роза № 12, 13, 15, 16, 17, 18, 20, 21 вх. А, Б, 22, 23 вх. А, Б, 24, 25, 26, 29, 31, 32, 34 вх. А, бл. 21 вх. А, Б, В, Г, Д, ул. Синчец..

публикувано на 16.10.19 в 06:24

Променлива облачност, намаляваща до слънчево време

И днес времето остава без съществена промяна с променлива облачност - сутринта на много места ще има мъгли или ниска слоеста облачност, която до обед постепенно ще се разкъса и намалява до слънчево. Ще е почти тихо, по Черноморието със слаб вятър от източна четвърт. Максималните температури ще са от 21 и 26 градуса, по крайбрежието с няколко..

публикувано на 16.10.19 в 06:19