"Новият ден" на 20 септември с Мариела Димитрова

Снимка: Емил Йовев

111 г. от обявяването на Независимостта на България се навършват в неделя. Преди празничните почивни дни за 22 септември в  8.10 часа ще чуем двама историци – с любопитни факти как е посрещната и отпразнувана вестта от Търново във Варна Кънчо Григоров, главен уредник в отдел „Нова история“ към РИМ-Варна и г-жа Екатерина Петрова, учител по история във варненската Математическа гимназия – защо Независимостта на България е пример как обединението прави силата.

Завърши анкетирането на граждани и експерти за бъдещето на т.нар. Дупка в историческия център на Варна. Какви са нагласите според получените отговори ще научим в 8.40 часа от арх.Максим Недков от екипа, който състави и работи по анкетата.

Нова система за оценяване на физическите възможности на учениците от първи до 12-и клас въвеждат от тази учебна година. В часовете по „Физическо възпитание и спорт“ учениците ще покриват различни от сегашните тестове и нормативи. С коментар по темата в 9.10 часа ще чуем преподавателите по „Физическо възпитание и спорт“ в Професионалната гимназия по текстил и моден дизайн във Варна – Атанас Ташев и Галина Дочева.

С жители на Староселец, Петровдол,  Зорница и Аврен ще ни запознае в 9.40 часа репортера Дана Момчилова в предаването „На село” тази събота.

10-ти Международен арт и етно форум „Без граници” започва днес в Балчик. Той ще продължи до неделя вкл. В програмата има концерти, конференция, изложба и какво още ще разкаже в 10.10 часа създателят и организатор на събитието фотографът Ясен Казанджиев.

В 10.20 часа ще чуем и ар­тис­тич­ният ди­рек­тор на Фолклор­ния фес­ти­вал "Мо­ре от рит­ми", кой­то прев­зе­ма Бал­чик Га­ли­на Гав­ра­ило­ва. За де­ве­та го­ди­на той ще се проведе в праз­нич­ни­те септемврийски дни - от 20-и до 23-и сеп­тем­ври.


ВИЖТЕ ОЩЕ

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 18 октомври със Светлана Вълкова

Днес се прощаваме с Милчо Левиев „В отекването смисълът личи” – нова стихосбирка на Иван Овчаров „Залези и песни” – изложба живопис на Ангел Герджиков Младият поет Александър Габровски подготвя първата си книга „Палечка” – премиера в Държавен куклен театър – Варна Предстои седмото издание на Европейския международен конкурс за..

публикувано на 18.10.19 в 13:45

"Новият ден" на 18 октомври 2019 г. с Димитрина Дончева

От стреса във Финландия до спокойния живот в село Кривня. Интервю със Синика Раудаскоски, която има къща /на снимката/  със съпруга си в селото. За живота в село Бързица, разказваме в анонс за предаването „На село”. По какво изборите приличат на риболова? Размисли на един варненски рибар. Информираме и за експедицията за..

публикувано на 18.10.19 в 06:00

НОВИЯТ ДЕН в четвъртък, 17-ти октомври

Що е то ментална аритметика и как сработва при децата? Очаквайте интервю по темата след 8.00ч. с Красимира Маркова, която обучава по този метод; Недостигът   на  IT - специалисти в световен мащаб нараства, у нас липсват между 10 и 30 000, което не е малко. Ще ви срещнем с двама работодатели и студенти, които ще ни разкажат още след 9.00ч.;..

публикувано на 17.10.19 в 05:56

"На светло" на 16 октомври

Бъдещето на туризма е в краткосрочните почивки и пътувания. Още по темата накъде са ориентирани туристите от поколението Z (които разчитат предимно на технологиите и избират местата си за туризъм дигитално, като избягват класическите туристически агенции) от разговора на Дана Момчилова с Красимир Андреев от Асоциация на българските наемодатели..

публикувано на 16.10.19 в 13:37
Протестът на моряците от кораба

"Море и бряг" с Валери Великов, на 16 октомври

Около 1 милион долара за неизплатени заплати трябва да получат моряците от кораба "Амсел". Това съобщи за "Море и бряг" адвокатът на моряците Христо Раев. Корабът е бил продаден и парите са налични, но има трети лица, които предявяват претенции съм сумата и това бави изплащането на заплатите, въпреки че съдия-изпълнител е удовлетворил претенции..

публикувано на 16.10.19 в 09:15
rosa

"Новият ден" на 16 октомври с Мариела Димитрова

За какво да внимаваме при покупка на имот, какви са актуалните капани и каква е състоянието на пазара в момета? Коментираме в 8.10часа с адвокат Бисерка Маринова, преподавател в Университета по архитектура, строителство и геодезия ( УАСГ ) исобственик на агенция за недвижими имоти. Най-атрактивния демонстративен отбор по таекуондо, този на..

публикувано на 16.10.19 в 06:59
Заглавие в днешен английски вестник

"POST FACTUM" с Валери Великов, на 15 октомври

Започваме с шегите на фейсбук-зевзеците след снощната съкрушителна загуба на нашия национален отбор. Ще коментираме и грубите и дори расистки нападки в английските вестници, които излизат със заглавия „Лъвовете - 6, Животните – 0” или „Лъвовете – 6, Расистите – 0”. Проблеми със СИК-овете и протоколите очаква Стоил Цицелков, който е..

публикувано на 15.10.19 в 15:47