Природосъобразният начин на живот е път към здраве и щастие

Туба Димитриу е от Турция, но живее в Кипър. Водена от желанието за здравословен начин на живот. Туба е сред доволните пациенти на д-р Емилова. На 42 години от пациент с хронични заболявания, Туба се превръща в щастлив и здрав човек, който води природосъобразен начин на живот. 

Какви здравословни проблеми имахте?

Аз имах висок холесторол и кръвно налягане и се тревожех, че в бъдеще ще имам проблеми със сърцето. Кръвното ми беше около 200 и бях приета в болница след припадане.

Колко години беше така?

В продължение на три години аз имах високо кръвно и пиех лекарства, предписани от лекар.

С тези медикаменти кръвното влизаше ли в норма?

Вземах лекарствата и те контролираха кръвното, но не се чувствах добре докато ги вземах. Треперех, чувствах се много зле, огладнявах, ядях в големи количества и наистина не се учвствах добре.

А как се отрази всичко това върху килограмите?

Започнах да покачвам килограми, а досега никога не съм имала подобни проблеми. Не се чувствах добре, не се чувствах щастлива и исках да спра лекарствата.

От колко време сте в клиниката на д-р Емилова?

Идвам за втори път в клиниката. Още на първи, втория ден кръвното ми падна толкова много, че дори ми позволиха да пия по едно кафе на ден, за да си регулирам кръвното налягане. Веднага усетих разликата още след първия престой. Проследявах си кръвното налягане, защото ме посъветваха, когато кръвното надскочи 150 да взема лекарство. Но след престоя ми тук то никога не достигна такива стойности и аз не съм пила лекарства.

Вие сте започнала да спазвате здравословен режим на хранене.

Не мога да кажа, че бях много стриктна и започнах да нарушавам правилата. Така кръвното започна отново да се повишава. Това ме върна отново в клиниката. Но вече обещавам, че ще бъда добро момиче и ще спазвам правилата. Аз много вярвам на програмата и знам, че трябва стриктно да спазвам съветите на д-р Емилова.

Аз съм много щастлива да бъда тук. Харесвам обстановката, вярвам на програмата. Никога не съм разчитала на официалната медицина. Аз се чувствам добре и планирам всяка година да идвам тук.

Клиниката на д-р Емилова от 20.09 отново е в хотел Аква Азур край Варна. Телефонът за връзка с нейния екип е 0888/951288
ВИЖТЕ ОЩЕ

Картофът - приятел или враг?

Заради различни писания в социалните мрежи напоследък има един зеленчук, който се опитваме да забравим и да изтикаме от трапезата. Става дума за картофа. Д-р Емилова, имат ли основания подобни писания?  Картофите са изключително ценен зеленчук. Най-употребявания в света. Картофът става "европеец" чак през 16 век. В България още по-късно пристига...

публикувано на 10.11.19 в 19:05

Д-р Емилова: "Храната е нашето лекарство"

„Нека храната да е вашето лекарство, а лекарството да е вашата храна“ – тези думи на Стийв Джобс са изключително популярни в социалните мрежи. Оказва се, че той цитира Хипократ. Д-р Емилова, вашата практика какво показва – 26 години вече сте последовател на Лидия Ковачева? Не случайно Стийв Джобс си спечели доста години в живота,..

публикувано на 04.11.19 в 06:00

Клиниката на д-р Емилова - ХРАМ НА ЗДРАВЕТО

След 12 години отново в клиниката на д-р Людмила Емилова идва една българка, която почти целият си съзнателен живот е прекарала в чужбина. В момента тя е финансов консултант в Италия, живяла и работила е и в Швейцария, има изключително успешна кариера. Катя Радева Брандализе  живее повече от 10 години край Венеция. Връща се в..

публикувано на 27.10.19 в 13:29

Защо крушата може да замести кафето?

В средата на есента ще говорим за един плод с древна история – за крушите. Д-р Емилова, винаги ли присъстват на вашата трапеза? Много често в този сезон с тях започвам деня, т.к. в нашето село имаме много круши, а те са изключително ценни и полезни плодове. В Китай са обожествявали крушата като вечно дърво, защото е имало круши,..

публикувано на 21.10.19 в 11:27

С блага дума и обяснение д-р Емилова прави магия

В Клиниката на д-р Людмила Емилова само час преди да отпътуват за Далас се срещаме с две дами от България. Това са  Силвия от София и нейната дъщеря Елица Касабова. Те  са сбъднали своята американска мечта и няма от какво да се оплачат. Тогава какво ги е довело в България и то при д-р Емилова чуйте в звуковия файл Наши приятели ни разказаха..

публикувано на 12.10.19 в 19:50

Клиниката на д-р Емилова е точното място с точните лекари, за да си здрав

Таня и Атанас Атанасови от години вече живеят в САЩ. Те се връщат в родината си, за да намерят "точните лекари" в клиниката на д-р Людмила Емилова. За докторката те четат и слушат още зад океана и със 100 процента вяра идват при нея.  Семейството знае, че в основата на здравето е правилното хранене, но идват в клиниката, за да научат тънкостите и..

публикувано на 06.10.19 в 20:11

Д-р Емилова: Профилактиката е на първо място

Клиниката на д-р Людмила Емилова  отново е  край морето – в хотел Аква Азур край Варна. Най-нетърпеливите пациенти вече са там. Екипът започва сезона със свежи сили За разлика от предходни години, сега започваме по-рано, през септември. Имаме желание пациентите да се възползват от все още хубавото слънце, да се къпят в морето – водата..

публикувано на 29.09.19 в 19:05