Проф. Анелия Клисарова: Необходима е прозрачност на обществените поръчки във Варна

Анелия Клисарова
Снимка: Радио Варна

Необходимо е да има по-голяма отчетност в разходването на публичните средства в общината и прозрачност на обществени поръчки. Това каза в обзорното предаване на Радио Варна „Позиция” кандидатът за кмет на Варна от БСП проф. Анелия Клисарова. Според нея, икономиката на Варна не може да разчита основно на туризма и сферата на услугите, а е необходимо да се акцентира върху индустрията, промишлеността и иновациите:

Имаме пет университета, които биха били много полезни в това отношение, но са необходими и сериозни инвестиции.

Анелия Клисарова подчерта, че е трябва повече да се чува гласа на гражданите, а по повод инфраструктурните проекти във Варна коментира:


Искам да кажа на всички, че който и да е кмет на Варна тези проекти ще продължат. Трябва да признаем, че много се направи през последните две години, но какъв е резултата - след първия дъжд има наводнени булеварди и закъсали коли, а половината плочки ги няма. Да не говоря за тротоарите.

Във връзка с напрежението в БСП-Варна, Анелия Клисарова заяви , че не може отделен човек, независимо от неговите качества, да е по-важен от партията:

Влязох в тази битка след като направих много обстоен анализ за самата себе си. Моята задача е да обединя всички леви сили.

Кандидатът за кмет призна, че:

Има много недоволни и неудовлетворени от мястото, което заемат в листата с кандидати за общински съветници. Тя е направена от Националния съвет на БСП и водещото в нея е мястото, което дадения човек заема в партията. Логично е водач да е кандидатът за кмет, а в листата да бъдат и кандидатите за районни кметове.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Жалба срещу кандидат за кмет на балчишкото село Сенокос

В Общинска избирателна комисия – Балчик постъпи първа жалба. Партия твърди в сигнала си, че кандидат за кмет на село Сенокос не отговаря на изискванията за уседналост съгласно  чл. 397 ал.1 от ИК. ОИК – Балчик констатира, че не е компетентна да се произнесе по постъпилия сигнал, тъй като в него не се съдържат данни за извършени нарушения на изборния..

публикувано на 09.10.19 в 15:54

ВАРНА - кандидати за кметове на общините в областта

Област Варна включва 12 общини – Варна (разделена на 5 района - Аспарухово, Владислав Варненчик, Младост, Одесос, Приморски), Аврен, Аксаково, Белослав, Бяла, Ветрино, Вълчи дол, Девня, Долни Чифлик, Дългопол, Провадия и Суворово. Кандидати за кметове на Община Варна: 8*. Димитър Анастасов Карбов НАЦИОНАЛЕН ФРОНТ ЗА..

публикувано на 02.10.19 в 10:13

В Балчик се забранява поставянето на изборни материали на общински сгради

В община Балчик се забранява поставянето на агитационни материали за изборите на сгради - общинска собственост, независимо от съгласието на наематели и концесионери, съобщават от администрацията за издадената кметска заповед. Афиши не могат да бъдат поставяни и на автобусни спирки и електрически стълбове, като за предизборна агитация не може да..

публикувано на 01.10.19 в 13:38

Св. Синод: Духовниците не могат да се кандидатират за кметове или общински съветници

Духовниците от Българската православна църква не могат да участват в местните избори като кандидати за кметове или общински съветници, както и да бъдат избирани за народни представители. Това гласи становище на Светия синод на Българската православна църква. Светият синод припомня, че молебените и водосветите по молба на политически партии,..

публикувано на 01.10.19 в 13:05

В 15 села във Варненско изборите приключиха преди да са започнали

15 от кандидатите за кмет на села във Варненска област вече могат да почерпят за победата. Макар и служебно - поради липса на конкуренция. За 15 от кметствата, в които има достатъчно избиратели, за да има избран, а не назначен кмет, кандидатът е само един. Според Избирателния кодекс гласуване все пак ще има, даже и в два тура, ако единственият..

публикувано на 27.09.19 в 11:28

Нова икономическа зона ще бъде изградена до Варна

Заедно със съседните общини Варна ще изгради нова икономическа зона западно от града. Това съобщи днес кметът Иван Портних. Тя ще бъде разположена на над 7000 декара близо до магистрала "Хемус" и ще има статут на обект с  национално значение. Изграждането ѝ ще започне след Нова година, когато се очаква да бъде приет и Общият устройствен план на Община..

публикувано на 26.09.19 в 16:24

750 са кандидатите за доверието на варненските избиратели

Точно 750 са кандидатите за общински съветници във Варна. Те са разпределени в 31 листи и на 27-и октомври ще се борят за доверието на варненските избиратели. Едва 7 от политическите сили са представили листа с максималния за Варна брой общински съветници - 51. В една от листите има само 1 име.  Двама са независимите кандидати за общински съветници,..

публикувано на 26.09.19 в 12:10