Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румънската опозиция внесе вот на недоверие срещу правителството

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Партиите от опозицията в Румъния внесоха днес в парламента вот на недоверие срещу правителството на Виорика Дънчила. Това съобщи председателят на групата на Национално-либералната партия в Камарата на депутатите Ралука Туркан. 

По думите му вотът е подписан от 237 народни представители, сред които и четирима от управляващата Социалдемократическа партия. За да успее инициативата на опозицията, срещу правителството трябва да гласуват поне 233 депутати.

Според политически коментатори, цитирани от Ройтерс, малката преднина от четири гласа дава шансове на правителството да оцелее. 

Вотът на недоверие може да бъде гласуван още тази седмица. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32