Започва ремонт на пътя между областите Добрич и Силистра

Снимка: Владимир Недев

Започва ремонта на 12 км от третокласния път III-207 Тервел - Честименско, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Участъкът, който ще се обновява, свързва областите Добрич и Силистра. Преминава през урбанизираната територия на Тервел и е част от околовръстния път на града. Шосето продължава към с. Честименско и завършва при границата със съседната област Силистра в посока Алеково.

 Строителните работи започват сега и ще продължат през следващата година. През тази ще се работи основно на територията на Тервел. Общата инвестиция е близо 9 млн. лв. с ДДС и средствата са от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“.

 Ремонтът на отсечката от км 51+848 до км 63+864 ще се изпълнява от пътноподдържащото дружество, с което АПИ има договор за поддържане на републиканските пътищата на територията на област Добрич. Предвидените строителни дейности включват нова асфалтова настилка, бордюри, маркировка и т. н.

Строителните работи ще се извършват без спиране на движението. Като шофьорите ще преминават в платното, в което в момента не се работи. Необходимо е да се кара внимателно и да се спазва стриктно пътната сигнализация, тъй като ще се пътува през отсечка в ремонт.

На редовното си заседание в сряда  правителството отпусна 50 817 326 лв. по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за извършване на дейности предимно по второкласна и третокласна републиканска пътна мрежа.

Голяма част от предвидените за ремонт отсечки са по направления, които са изключително натоварени целогодишно, като Монтана - Лом, Пазарджик - Пловдив, Велинград - Сърница, Сливен - Стара Загора и др. Други от обектите са част от туристическите маршрути към българското Черноморие - Добрич - Албена, Карнобат - Бургас и др.

Остатъкът от ресурса в размер на 5,5 млн. лв. ще бъде изразходван за изплащане на равностойните парични обезщетения на собствениците на отчуждените имоти и части от имоти, засегнати от изграждането на първия етап от обходния път на град Бургас и локалните платна към него.ВИЖТЕ ОЩЕ
„Чудната градина” дарява цветя и надежда

Кметът на Добрич и "Чудната градина" с поредни номинации за международна награда

Кметът на Добрич Йордан Йорданов за поредна година е сред финалистите за международните награди „Иноации в политиката“. Номинацията е за социалния проект „Чудната градина“, който се реализира със съдействието на местната власт. В социалния проект „Чудната градина“ са наети 21 работници с умствени увреждания, като най-младият сред тях е на..

публикувано на 14.11.19 в 11:48

НСИ: Близо 15% от безработните у нас са висшисти

125 400 хиляди са безработните лица в България като по-голямата част от тях са мъже. От всички безработни лица 14.8% са с висше образование, а 17.8% никога не са работили и търсят първа работа. Това става ясно от данните на националната статистика за основните показатели за икономическата активност..

публикувано на 14.11.19 в 11:29
Протестиращите във Варна

Варненци излязоха на протест срещу кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор

Граждани се събраха пред съдебната палата в центъра на Варна, за да протестират срещу избора на Иван Гешев за главен прокурор. Те носеха плакати :"ВСС,вие сте срам", "Единствен кандидат не е избор, а назначение" и "Румен Радев да пита Конституционния съд законно ли е прегласуване без нова процедура". Даниела Стойнова разговаря със Стефан..

публикувано на 14.11.19 в 10:32

Студентска научна конференция „Търговия 2020“ организира Икономически университет – Варна

През 2019 г. за VI-и пореден път катедра „Икономика и управление на търговията“ в Икономически университет – Варна организира студентска научна конференция „Търговия 2020“ , която привлече 19 талантливи студенти. Те представиха разработки по актуални проблеми на икономическата наука и търговския бизнес. Докладите на младите изследователи,..

обновено на 14.11.19 в 09:59
бюлетина

Вещото лице: Бюлетините от Бозвелийско са попълвани с "невидимо" мастило

Имало ли изчезващо мастило въврху бюлетините в Бозвелийско? Ако да - става ли ясно за кого са гласували хората, използвали "вълшебните" химикалки? На тези въпроси трябваше да отговори вещото лице, назначено от варненския А министративен съд по делото за оспорване на изборните резултати за кмет на провадийското село.   Жалбата е на Живко Панев -..

публикувано на 14.11.19 в 09:35

Връчват наградите в Националния исторически конкурс „Надежда за свободата”

Ученици от 58 гимназии в страната се събират на Фестивал на историята, който   се провежда във Варна. В продължение на 3 дни младежите  участват в дискусии, посветени на знакови събития от миналото на България, ще организират изложби, възстановки и ще търсят загадки в музея. Днес фестивалът ще продължи в Музея на Възраждането, където в 14..

обновено на 14.11.19 в 08:45

Радан Кънев: Медии у нас се подкупват, включително и с пари от ЕС

Евродепутатът от Европейската народна партия Радан Кънев заяви на дебат в Европарламента късно в сряда, че в основата на безнаказаността на посегателствата срещу журналистите стои подкупването на медиите от властта, в т.ч. и с пари от ЕС. „Това е на първо място цензурата в медиите. На второ място - автоцензурата на собственици на..

публикувано на 14.11.19 в 08:07