Какви са най-честите проблеми при автомобилите? Как да се справим с тях?

Бум на ремонтите на автомобили заради некачествено гориво, отчитат от сервизите. Близо 190 000 литра некачествени горива в бензиностанции у нас са забранени за продажба от началото на годината. Според автомонтьори, все по-често шофьорите идват при тях заради проблеми в колата след зареждане с некачествени бензин или дизел. Има ли масови проблеми заради вода в горивото? Отговорът на този въпрос потърсихме от Веселин Минчев, собственик на голям автосервиз във Варна. С него коментираме и как да поддържаме колата си така, че да не ни се налагат скъпи ремонти:


ВИЖТЕ ОЩЕ

Обучават медици как да се грижат за деца с диабет в градини и училища

В продължение на два дни – 24 и 25 октомври, детските ендокринолози във Варна ще обучават медицинския персонал в детски градини и училища как да се грижат за децата с диабет. Това каза за Радио Варна д-р Росица Стойчева от ДКЦ „Св. Марина”. Причината е, че все още има медицински сестри, които отказват да помагат на децата да си сложат..

публикувано на 23.10.19 в 15:32

90 балона с мисли на Радичков литват към небесата

Утре се навършват 90 години от рождението на Йордан Радичков. Писателят ще бъде почетен с различни прояви в Монтана (родом той е от близкото село Калиманица). Планирани са краеведска конференция и документална изложба. Днес, в двора на училището, което носи неговото име, ще се съберат деца, за да рисуват врабчетата от света на Радичков...

публикувано на 23.10.19 в 10:51
Стела и нейните хризантеми

Палитрата на Стела

„Купете си украса за балкона и терасата! Вижте каква красота!“ Стреснах се и се огледах, опитвайки се да разбера кой се провиква... Оказа се старица, превита почти на две. Реших, че е от възрастта, но, след като се разговорихме, разбрах, че причината не в многото години, които носи на гърба си. „Така съм си на две непрекъснато,..

публикувано на 22.10.19 в 17:20

22 октомври - Международен ден на заекващите

Днес е Международният ден за популяризиране проблемите на заекващите. От близо 6 хиляди деца в училищна и предучилищна възраст във Варна, 1,3 % имат проблем със заекването, според есенния скрининг на Логопедичния център във Варна от началото на учебната година, съобщи директорът Лиляна Лазарова. Говорният дефект се появява в моментите, в..

публикувано на 22.10.19 в 13:48

Обновиха библиотеката в руското училище

Обновената училищна библиотека на варненското Средно училище с езиково обучение (СУЕО)"Александър С.Пушкин" ще бъде открита утре, на 22 октомври . Обновяването се случи за една календарна година и е съвместен проект на родители, преподаватели и училищното ръководство. То е на обща стойност 15 хил.лв. и резултат на доброволен труд за..

публикувано на 21.10.19 в 14:48

Младежите от БЧК-Варна: Щастливци сме, че сме способни да помагаме на много хора

Нурхан Фехим и Тодор Тачев са двама младежи, отдадени на доброволчеството. Нурхан е щатен специалист “Младежка дейност” в Областния съвет на Българския червен кръст във Варна, а Тодор - доброволец и член на младежкия авариен екип към структурата. Единият е студент в Медицинския университет, а другият - десетокласник във Варненското средно училище с..

публикувано на 20.10.19 в 12:11

Честата употреба на малки количества алкохол е по-опасна от рядката злоупотреба с него

Учени от Медицинския институт към Корейския университет са установили, че честата употреба на малки количества алкохол може да е по-опасна от рядката злоупотреба с него, съобщава сайтът MedicalXpress. За целите на изследването са анализирани данни за 9 776 956 души, у които по-рано не е било диагностицирано предсърдно мъждене (атриална..

публикувано на 19.10.19 в 13:14