Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Колко струва 5-дневно приключение в Доха?

3
Opal by Gordon Ramsay в The St. Regis, Доха

Цените в Катар съвсем не са такива, каквито си представя предубеденият към арабския свят пътешественик.  Това обясни в ефира на Радио Варна Мирослава Митинкова, управител на "Ясмин Холидейз" - ексклузивен туроператор за атрактивната дестинация. 

В Доха - столицата на Катар и основна туристическа дестинация в страната, туристите могат да бъдат настанени в хотели от 3 до 5 звезди. Любопитна подробност обаче е фактът, че 5-звездните хотели тук, освен че предлагат качествени услуги на световно ниво, са на цени на 4-звезден хотел в България. 

Тук, разбира се, има и много скъпи ресторанти, но обяд на бюфет, в който и да е 4 или 5-звезден хотел струва около 20-25 лева на човек. Бизнес обяд пък се предлага в местния ресторант на Гордън Рамзи (на снимката) и той ще ви струва 100 катарски реала - около 50 лева. 

В Доха има една единствена таксиметрова компания и тарифата й е доста по-ниска от тези в България. Такситата в Катар са сини, компанията се нарича Karwa и принадлежи на Шейха Моза – майката на настоящия Емир на Катар – Шейх Тамим Бин Хамад Ал Тани. За 20-километрово пътуване из града ще платите 10-12 лева - според трафика.


Какъв бюджет трябва да предвидите за 5-дневен престой в Доха, чуйте в прикачения звуков файл. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Печелившият в играта "До Катар за двама"

Пепа Стоянова печели голямата награда от играта "До Катар за двама" на Радио Варна,  Ясмин Холидейз и  Qatar Airways ! Честито! През осемте седмици на играта бяха изтеглени 85 имена на участници дали верен отговор по седмичния пост. Изтеглените имена участваха в жребий за почивка за двама в Катар . Печелившият бе изтеглен от..

публикувано на 09.12.19 в 20:27

5 идеи за почивка в Доха

Когато ни предстои организация на почивка от съществено значение е хотелът, който ще изберем. Мястото за настаняване е до толкова определящо, че то влияе и на цялостното преживяване от престоя. Често търсим отзиви, четем коментари, за да придобием представа. Ако планирате ваканция в Катар, нашите приятели от Ясмин Холидейз са ни..

обновено на 28.11.19 в 12:38

Катар наема „плаващи хотели" за фенове на Световното през 2022 г.

Катар ще наеме два круизни лайнера, за да помогне на настаняването на футболни фенове по време на Световното първенство по футбол през 2022 г. Първоначалните очаквания са около 1 млн. привърженици да посетят арабската страна за финалите и един от въпросите е къде ще бъдат настанени толкова много хора. Местният организационен комитет заяви, че е..

публикувано на 19.11.19 в 14:59

Перлата - сърцето на Катар

Настанила се удобно в прегръдката на Персийския залив, за нея често ще чуете, че е Перлата на Арабския свят - Катар . Преди Катар да открие своето “богатство” - залежите от петрол, Доха е скромно селище в пустинята. И основен поминък на хората е бил “ловът” на перли. Днес, години по-късно ще видим един космополитен град, развил..

публикувано на 12.11.19 в 11:07

Мултикултурализмът в Катар

Местната култура на Катар е подобна на тази на другите арабски държави от Персийския залив и е силно повлияна от Исляма. Тя е пренесена от арабските племена от Саудитска Арабия, мигрирали в Катар и на други места в Персийския залив. Но, има едно голямо НО! Катар е мултинационална държава и всяка една култура намира добър прием в емирството. Например на..

обновено на 04.11.19 в 10:44

Катар - висшият пилотаж в бизнеса

Икономиката на Катар е основана на добива на нефт и природен газ. Нефтените запаси на емирството се оценяват на около 16 милиарда барела, с дневен добив около 790 500 барела. Катар е разположен върху едно от най-големите находища на природен газ в света. Запасите от тази суровина надхвърлят 25,5 трилиона куб. м., което представлява повече от 5 % от..

обновено на 31.10.19 в 11:35

Какво не знаем за световното първенство по футбол Катар 2022

Повечето от вас вече знаят, че следващото първенство по футбол ще се проведе в Катар през 2022 г. И това е едно голямо предизвикателство за Катар, за първи път в историята на футбола Арабска страна ще бъде домакин. Катар трескаво се подготвя за събитието, като най-важно разбира се е изграждането на стадионите. Някои от тях са вече открити. Любопитен..

публикувано на 29.10.19 в 12:30