Разговори на тротоара: Дамян Николов

Той рисува денонощно - така описва в едно изречение това, с което се занимава поредният събеседник в рубриката "Разговори на тротоара". Казва се Дамян Николов и е преподавател в безплатното графити училище във Варна. Дамян е графити артист, който организира първото издание на фестивала "Графити Вселена", провел се в подлеза на спирка "Дубровник" в края на юли и началото на август във Варна. С Дамян Николов освен за най-влиятелните улични изкуства - графитите, си говорим и за игрите, на които е играл като дете на улицата, както и за песента, с която асоциира Варна.

Каква роля играят социалните мрежи в живота ти?

Социалните мрежи играят голяма роля в живота ми, защото те са моят вестник, който прочитам всяка сутрин и вечер. Там следя плътно какво се случва с графити културата и изобщо с рисуването. Следя, уча се постоянно от други артисти, чета основно теории и практики как се използват различни материали и техники. От социалните мрежи черпя опит и знание.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Президентът на Боливия Ево Моралес

"Позиция" с Жоро Бекяров, 15 ноември

Темите и гостите в предаването позиция тази събота: Какво казаха и какво не казаха новите общински съветници на стартиращия нов общински съвет тази седмица? Ще има ли тематични или стабилни мнозинства в местния парламент? Защо според Европарламента свободата на словото на Стария континет е под въпрос- интервю с евродепутата Елена..

публикувано на 15.11.19 в 16:10
Улицата, която свършва в полето

"POST FACTUM" с Валери Великов, на 15 ноември

В 17:10 часа зпочваме с Акция „Зима”. Оказа се, че акцент в нея са не само гумите и светлините, но и... одеялата. Рубриката „Постното днес” е посветена на 200-метрова нова улица в румънския град Пятра Намц, която свършва в полето /на снимката/. Въпросната улица предизвика истински скандал в северната ни съседка и е давана като емблематичен..

публикувано на 15.11.19 в 15:08

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 15 ноември със Светлана Вълкова

ReForget Your Past - проект на Никола Михов за 30-годишнината от 10 ноември Художничката Мариана Шиеверска за колажите, които прави и за участието и в Арт група „Сряда 5“ Нощ на театрите Варна 2019 „85 истории от Исландия” – фотографска изложба на Светослав Милчев-Акела в Арт салона на Радио Варна Излезе новият брой на..

публикувано на 15.11.19 в 13:45
Chart

#565 ТОП 20 (15.11.2019-22.11.2019)

публикувано на 15.11.19 в 08:35

НОВИЯТ ДЕН в петък, 15 ноември

Ротари клуб Варна стартира безплатни очни прегледи на деца в детските градини във Варна – интервю с д-р Екатерина Петрова от болница „Лозенец” в София, Бояна Банкова – пас президент на Ротари клуб "Триадица" и Михаил Михайлов, президент на Ротари клуб "Варна". Разказваме след 8.00ч.; С нови репатриращи автомобили разполага вече ОП „Паркинги..

публикувано на 15.11.19 в 06:00

"Новият ден" на 14 ноември 2019 г. с Димитрина Дончева

Варненски автоинструктори събират подписка срещу увеличението на часовете за кормуване и въвеждането на интегрирана система за контрол на обучението по практика. Какви са мотивите им? Какво е състоянието на пасарелките във Варна и осветени ли са детските площадки? По-добро ли е полското образование от българското и с какво?..

публикувано на 14.11.19 в 06:00
Постната пица на Симеон Дянков

"Post Factum" с Валери Великов, на 13 ноември

Гастро еволюцията на бюджета – от постна пица до такава с шунка и пармезан. Слушаме Симеон Дянков, Менда Стоянова и любител на италианския специалитет, които иска „в пицата да има манджа, мръвка...“. Проверка на Министерство на земеделието е открила присъствие на фалшиви биофермери. Те не само, че не са биофермери, но и са ползвали..

публикувано на 13.11.19 в 15:45