"На светло" на 21 октомври

Снимка: Александър Боженски 12 г., ОДК Варна

Лошото състояние на улица „Сирма Войвода“ във Варнабеше темата, която жителите  на квартал „Бриз“ обсъдиха в събота. Около 15 човеика, които живеят на улицата се събраха за поред път , за да се опитат да намерят решение на проблема.

Живущите там се оплакват от това, че улицата им е трудно проходима, не е достатъчно широка, за да се разминат 2 коли,  няма улично осветление, а в някои участъци липсват и тротоари. Дана Момчилова разказва.

Тенденциите в строителството във Варна в репортаж на Даниела Стойнова.

Театърът на виното отвори врати през 2013 година. Най-малката камерна сцена в града разполага с 40 зрителски места. Това е театър на монодрамата в подземието на Музея на старата фотография „Стара Варна“. Зрителите влизат в театъра и на чаша вино могат да се насладят на спектаклите, отнасяйки със себе си усещането за красота и непреходност. Подробностите от Светлана Вълкова.

Ще се изгубим и нарочно заедно с Крис Захариев, студент по кинорежисура в НАТФИЗ и един от популярните влогъри в България с близо 75,000 абонати и 5 милиона гледания на клиповете. Само на 21 години Крис печели престижната наградата „Будител на годината“ на БНР и БНТ за документалния уеб сериал „Да се изгубиш нарочно“, а през 2019 година е отличен с приза „Най-изявена млада личност на България“ от TOYP International.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Chart

#565 ТОП 20 (15.11.2019-22.11.2019)

публикувано на 15.11.19 в 08:35

НОВИЯТ ДЕН в петък, 15 ноември

Ротари клуб Варна стартира безплатни очни прегледи на деца в детските градини във Варна – интервю с д-р Екатерина Петрова от болница „Лозенец” в София, Бояна Банкова – пас президент на Ротари клуб "Триадица" и Михаил Михайлов, президент на Ротари клуб "Варна". Разказваме след 8.00ч.; С нови репатриращи автомобили разполага вече ОП „Паркинги..

публикувано на 15.11.19 в 06:00

"Новият ден" на 14 ноември 2019 г. с Димитрина Дончева

Варненски автоинструктори събират подписка срещу увеличението на часовете за кормуване и въвеждането на интегрирана система за контрол на обучението по практика. Какви са мотивите им? Какво е състоянието на пасарелките във Варна и осветени ли са детските площадки? По-добро ли е полското образование от българското и с какво?..

публикувано на 14.11.19 в 06:00
Постната пица на Симеон Дянков

"Post Factum" с Валери Великов, на 13 ноември

Гастро еволюцията на бюджета – от постна пица до такава с шунка и пармезан. Слушаме Симеон Дянков, Менда Стоянова и любител на италианския специалитет, които иска „в пицата да има манджа, мръвка...“. Проверка на Министерство на земеделието е открила присъствие на фалшиви биофермери. Те не само, че не са биофермери, но и са ползвали..

публикувано на 13.11.19 в 15:45

”На светло” на 13 ноември с Мариела Димитрова

Варна е на първо място в страната по въведени в експлоатация жилищни сгради през третото тримесечие – 134. След нея са Пловдив със 77 сгради, и Бургас и София със 76-т. От въведените в експлоатация жилищапрез третото тримесечие на т.г. тези със стоманобетонна конструкция са 73 %, а 23 % с тухлена. Подходящ ли е моментът за покупка на недвижим имот и..

публикувано на 13.11.19 в 13:51

"Море и... моряци" с Валери Великов, на 13 ноември

Квотата на България за улов на калкан е увеличена от 114 на 150 тона. Това съобщиха за Радио Варна от Изпълнителната агенция „Рибарство и аквакултури“. Решението за увеличението на квотата е взето на последното заседание на Генералната комисия за Средиземно и Черно море, което се проведе в гръцката столица Атина. Подробностите са в интервюто с..

публикувано на 13.11.19 в 09:00

"Новият ден" в сряда, 13.11.2019г.

Малко след 8ч. гост в студиото ще е Йоана Йорданова, координатор на кампанията „Жълти стотинки” във Варна; Очаквайте среща и с шеф Анатоли Колев след международното състезание в София за пицари. Кой ще представлява страната ни на Световното първенство по пица през април в Парма, Италия?;   Има ли изобилие от риба на рибната борса..

публикувано на 13.11.19 в 05:51