Саркис Караджиян: 30 милиона лева са задълженията на В и К - Добрич

Над 30 милиона лева са задълженията на „Водоснабдяване и канализация – Добрич“. Те са към басейновите дирекции и към основния акционер – В и К-Бургас. Това каза в интервю за предаването „Пост фактум“ на Радио Варна новият директор на водоснабдителното дружество в Добрич Саркис Караджиян. Повече от 70 процента от приходите отиват за плащане на тока за помпените станции, а 20% - за заплати. „С останалите средства трябва да се поддържа техника и да се финансират доста други дейности, което много трудно“, каза Саркис Караджиян и маркира други от проблемите във В и К – Добрич:

Цената на електроенергията се повишава, а много от съоръженията са амортизирани и това води до високи разходи за ток. Опитваме се да намалим разходите за електроенергия, но дружеството има много задължения и успяваме да отделим малко средства за инвестиции.

Саркис Караджиян подчерта, че заплатите във В и К-Добрич са сравнително ниски и това пречи да бъдат привлечени качествени специалисти. Негативният имидж на дружеството също е причина за липсата на желаещи да започнат работа. Саркис Караджиян допълни:

Водопреносната мрежа е сериозно амортизирана, а разполагаме с малко екипи и стара техника. Един екип може да отстрани най-много две-три аварии, ако техните не се счупи... Имаме намерение да закупим нови багери, но средставата постоянно не достигат.

Преговаряме с банки, с доставчици. Има излизане от ситуацията, ние си изпълняваме задълженията според възможностите, но не можем да направим чудеса. Няма как да спрем водоподаването – това ще предизвика катастрофа.

Директорът на В и К – Добрич напомни, че „при същите ресурси, цената на тази услуга в други държави в ЕС е със 150-200 процента по-висока“.ВИЖТЕ ОЩЕ

Бургас и Одрин се обединяват за опазване на водните екосистеми

Бургас и Одрин ще създадат център за "син растеж", насърчаващ устойчивото развитие, приложните изследвания и опазването на водните екосистеми ще бъде финансиран с над 2,3 млн. евро по управляваната от Министерството на регионалното развитие и благоустройството програма "Interreg - ИПП България - Турция 2014 - 2020 г.". Това бе решено по време на..

публикувано на 13.11.19 в 14:39

Нови наместници бяха назначени в балчишките села Тригорци и Кремена

След мес­тни­ из­бо­ри’ 2019 де­сет се­ла в об­щи­на Бал­чик от кмет­ства сме­ни­ха ста­ту­та си на кмет­ски на­мес­тни­чес­тва. До­се­гаш­ни­те кме­то­ве ста­ват на­мес­тни­ци, с из­клю­че­ние на те­зи в се­ла­та Три­гор­ци и Кре­ме­на. На мяс­то­то на до­се­гаш­ния кмет Ели­ца Кар­лу­ко­ва в Три­гор­ци зас­та­ва Цан­ка Ко­ле­ва, а кме­тът на..

публикувано на 13.11.19 в 14:10

Жена загина при пожар в "Аспарухово"

Пожар в къща във варненския  район "Аспарухово" взе живота на възрастна варненка.  Около 07:30 часа тази сутрин на телефон 112 е постъпил сигнал за огън в стая от къща, намираща се в местността "Зеленика" по пътя за кв. "Галата". Огнеборците, които пристигат на място, установяват, че горят електрическо одеяло и матрак. Те намират и безжизненото тяло на..

публикувано на 13.11.19 в 14:05

Крадци отмъкнаха 160 литра дизел от хотел в Балчик

Сигнал за кражба на около 160 литра дизелово гориво от котел за отопление на хотелски комплекс в района на Балчик е постъпил вчера преди обед в балчишката полиция.  На същата дата привечер е получено съобщение и за извършена взломна кражба на телевизор и ДВД плейър от къща в балчишкото село Оброчище. По случаите са образувани досъдебни..

публикувано на 13.11.19 в 13:15

Студентска научна конференция „Търговия 2020“ организира Икономически университет – Варна

През 2019 г. за VI-и пореден път катедра „Икономика и управление на търговията“ в Икономически университет – Варна организира студентска научна конференция „Търговия 2020“ , която привлече 19 талантливи студенти. Те представиха разработки по актуални проблеми на икономическата наука и търговския бизнес. Докладите на младите изследователи,..

публикувано на 13.11.19 в 13:00

Венеция под вода! Бедствието взе две жертви

Бури и наводнения връхлетяха водещите туристически дестинации в Италия - Венеция, Матера и Капри, обобщават Франс прес и АНСА. Градът на Каналите беше наводнен при безпрецедентното за последните 53 години покачване на нивото на водата във Венецианската лагуна, допълва БТА. То достигна 187 сантиметра и така се доближи до историческия рекорд,..

публикувано на 13.11.19 в 11:09

Автобус се блъсна в закъсала кола на Аспарухов мост, задръстването е голямо

Автобус от обществения градски транспорт се е блъснал в лек автомобил на Аспарухов мост. Четирима са пострадалите, които са откарани в болница. Голямо е задръстването от центъра на Варна в посока "Аспарухово" и Бургас. Сигналът за катастрофата е подаден на телефон 112 в 8.20 часа тази сутрин. Според първоначална информация автомобил е бил спрял в..

публикувано на 13.11.19 в 09:55