Нов компютърен томограф има в болницата в Добрич

Многопрофилната болница в Добрич от днес разполага с нов компютърен томограф. Съоръжението беше закупено със средства, отпуснати от Министерството на здравеопазването, след като преди повече от година старият скенер се повреди. На откриването на новия апарат присъства и министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.

В края на миналата година Здравното министерство отпусна сумата от 770 000 лв. за капиталови разходи на болницата в Добрич. С 600 000 лв. от тях беше закупен новия скенер. Съвременната апаратура за всяко болнично заведение е от изключително значение за добрите медицински услуги, подчерта при откриването на скенера директорът д-р Светозар Байчев.

Д-р Байчев заяви, че до септември в болницата в Добрич са извършени над 3000 изследвания на компютърния томограф.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Икономисваме от пътувания

През третото тримесечие на 2019 г. 1 733 900 български граждани са реализирали туристически пътувания. Преобладаващата част от тях - 75.6%, са пътували само в страната, 20.5% - само в чужбина, а 3.9% са пътували както в страната, така и в чужбина. В сравнение със същото тримесечие на 2018 г. общият брой на пътувалите лица на възраст 15 и повече..

публикувано на 21.11.19 в 11:17

Варненец отглеждал марихуана в къща в Осеново

При проведена специализирана полицейска операция служители на ОДМВР- Варна са задържали 36-годишен местен жител. Последвалото претърсване в помещения, използвани от мъжа, установява голямо количество суха тревиста маса – марихуана. В къща, разположена в с. Осеново, задържаният оборудвал стая за отглеждане на растения от рода на конопа. Иззети са..

публикувано на 21.11.19 в 11:03

Деца от Варна ще се включат в кампанията „Да помогнем на 90 000 деца да отгледат собствени дървета”

5 000 комплекта с всичко необходимо за засаждане на дърво е заявила Община Варна от сайта Гората.бг, екипът на който организира кампанията „Да помогнем на 90 000 деца да отгледат собствени дървета”. Семена на червен дъб и явор са заявени от общинската дирекция „Образование, младежки дейности и спорт” и са предназначени за училища и детски..

публикувано на 21.11.19 в 11:00

Варненец обиколи всички 196 международно признати държави в света

Варненецът д-р Красимир Петров заложи на живот между скалпела и самолетния билет и преди няколко седмици се превърна в българина, посетил всички 196 независими, международно признати държави в света. Голямото пътуване за коремния хирург, който трета година е изпълнителен директор на спешната болница на българския Североизток -  МБАЛ “Света..

публикувано на 21.11.19 в 10:38

Над 8700 медоносни дръвчета ще засадят пчелари от Варна и Добрич

8 700 медоносни дръвчета за засаждане са заявили пчелари от областите Варна и Добрич пожелали да се включат в инициативата на екипа на сайта Гората.бг. Тя е насочена към пчелари от цялата страна, на които екипът подарява 100 000 медоносни дръвчета в подкрепа на пчелите.   От двете области са изпратени общо 37 заявки към днешна дата, каза за..

публикувано на 21.11.19 в 08:00

Благотворителен базар в подкрепа на деца с аутизъм се провежда днес във Варна

Концерт с благотворителен базар в подкрепа на деца с разстройства от аутистичния спектър организира Центърът за социална рехабилитация и интеграция „Живот под дъгата” във Варна. Центърът има нужда от микробус, с който да превозва децата в занятията им на открито, както и до домовете им след приключване на занятията, каза за радио Варна Поля..

публикувано на 21.11.19 в 07:00

Агенцията по храните изтегля от пазара заразени суджук и скумрия

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) започна изтегляне от пазара на пушена скумрия на шайби, произведена в България, както и на домашен свински суджук, също българско производство, заради наличието на листерия моноцитогенес. Това стана факт, след като БАБХ взе извънредно 300 проби от готови за консумация храни за наличие на..

публикувано на 21.11.19 в 06:21