„Вятърът снежинки гони“ - новият конкурс за рисунка на Радио Варна

| обновено на 05.11.19 в 21:20

За поредна година Радио Варна е организатор на конкурс за детска зимна рисунка. Темата му през 2019 – та е „Вятърът снежинки гони“. В артистичното състезание могат да участват деца и младежи на възраст от 6 до 16 год. от цялата страна. Всички творби ще бъдат публикувани в сайта на Радио Варна и показани в специална предколедна изложба.

Обявяването на резултатите, награждаването и откриването на изложбата ще бъде на 14 декември 2019 г. /събота/ от 11:00 часа в Арт Салона на Радио Варна. Жури от варненски художници, галеристи и дизайнери ще определи най-добрите рисунки, а отличената на първо място картина ще е коледна картичка на Радио Варна. За първа година в журито ще участва и спечелилият Голямата награда през 2018 – та млад художник. Това е 13-годишната Сабина Стоянова. Публиката ще определи, пък, спецалната награда „Най-харесвана рисунка".

Своите творби може да изпращате до 30 ноември 2019 г. Адресът на БНР - Радио Варна е гр. Варна, бул. „Приморски“ 22, за конкурса „Вятърът снежинки гони“

Регламент на конкурса ТУКВИЖТЕ ОЩЕ

85 истории от Исландия за 85-ия рожден ден на Радио Варна

„85 истории от Исландия” – под това мото Светослав Милчев-Акела представя първата си самостоятелна фотографска изложба в Арт салона на Радио Варна. Откриването е на 18 ноември 2019 г. от 18.30 часа. Събитието е част от програмата за 85-ия рожден ден на медиата. Светослав Милчев определя себе си като мотоциклетен..

публикувано на 14.11.19 в 15:18

Сборна премиера на издателство "Буквите" в Арт салона на Радио Варна

15 ноември, петък, Арт салона на Радио Варна, 18:00 часа Пет години по-късно Фондация "Буквите" отново се завръща във Варна, за да покаже множество нови книги и инициативи. За 11 поредна година издаваме Алманах "Нова българска литература" . Във Варна ще представим най-новото издание на Поезия 2019, в което има включени варненски автори. Ще представим..

публикувано на 13.11.19 в 14:31

Представяне на поетична книга "Сътворение", автор Милка Кьосева

26 ноември, вторник, Арт салон на Радио Варна, 18:30 часа Милка Кьосева определя поетичната си книга „Сътворение” като колекция от възторжени трепети, палитра от настроения, лиричност, дълбочина, пробуждане, вибрация, трансформираща съзнанието, уловила фината нишка от светлина, която се разкрива в онова съкровено пространство, където океанът на..

публикувано на 25.10.19 в 09:50

Литературно сборище за жени "ОТКРАДНАТО-ОБРЕЧЕНО-ОПАЗЕНО"

Сборище за жени с четене на любими откъси от трилогията "ОТКРАДНАТО-ОБРЕЧЕНО-ОПАЗЕНО" и демонстрация на рисуване с къна върху кожа - махенди, ще се проведе на 16 ноември от 15:00 до 17:00 часа в малкия арт салон на Радио Варна. Донесете една от книгите(защо не и трите?) и посочете своя любим откъс, а авторът ИСКРА УРУМОВА ще го прочете, докато..

публикувано на 24.10.19 в 16:24

Сродните души - три гледни точки към темата. Кръгла маса

3 ноември, неделя, Концертно студио на Радио Варна, от 10:00 ч. до 17:00 ч. Фондация "Слово" ви представя тема с продължение - СРОДНИТЕ ДУШИ. Тази тема беше дискутирана първо на конференцията, организирана от фондацията през септември, след това на публично четене на неделната беседа "Сродните души" от Учителя Петър Дънов и поради големия интерес..

публикувано на 15.10.19 в 09:10

Благотворителна изложба на талантливите деца на Сдружение Арт-Визия

Сдружение Арт-Визия има удоволствието да покани всички ценители на детското творчество на БЛАГОТВОРИТЕЛНА ИЗЛОЖБА, в подкрепа на малките художници от сдружението. Заповядайте да разгледате и отнесете частица от великолепната колекцията от рисунки, сътворени през учебните години и творческите пленери. За 12-та поредна година Арт- Визия създава..

обновено на 03.10.19 в 13:02

Да се пренесеш в света на танца

Школата “Let’s Dance” ви кани да се разтоварите от проблемите на ежедневието и да се пренесете в света на танца. Ако все още не сте се запознали с магията на социалните танци, ако искате да изживеете нова емоция и да внесете разнообразие в своето ежедневие, това е мястото и моментът. Чрез танца можеш да изразиш всичките си емоции при това..

публикувано на 18.09.19 в 11:39