"Българската Коледа" дари модерен апарат за анестезия на варненска болница

Реаниматорите и детските хирурзи в МБАЛ “Света Анна - Варна” от днес се радват на възможността да обгрижват най-малките си пациенти с допълнително ниво на сигурност, гарантирано от новия анестезиологичен апарат с възможности за пълен мониторинг.

Модерната техника бе предоставена на варненския “Пирогов” от инициативата “Българската Коледа”.

“Апаратът дава възможност за максимално прецизиране и сигурност при наркоза на малки пациенти и пълен мониторинг на състоянието им”, обясни началникът на отделението по анестезиология, реанимация и интензивно лечение на МБАЛ “Света Анна - Варна” д-р Валентин Власаков.

“В нашето отделение оперираме новородени, сред които - често и недоносени, и този апарат дава всички възможности интервенциите да протичат при максимални условия на сигурност”, коментира началникът на отделението по “Детска хирургия” д-р Румен Христов.

Отделението по детска хирургия в МБАЛ “Света Анна - Варна” е единственото в Североизточна България, в което се извършват пълният спектър хирургични интервенции на деца от нула до 18 години.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Валери Симеонов

Валери Симеонов е новият зам.-председател на НС

Валери Симеонов бе избран за заместник-председател на Народното събрание.„За“ кандидатурата на Симеонов гласуваха 118 народни представители, „против“ – 6“, „въздържали се“ – 6, с което предложението бе прието. Предложението за кандидатурата му бе внесена вчера от съпредседателите на ПГ на „Обединени..

публикувано на 20.11.19 в 09:42

Заседание на Общинския съвет в Каварна

В Каварна се провежда второто заседание но Общинския съвет след положената клетва преди дни.То е насрочено за 14.00 часа в залата на общинската администрация и от предварително раздаденият дневен ред е видно, че предстои избор на заместник-председател на Общинския съвет, избор на членове и председатели на постоянните комисии към Общинския съвет..

публикувано на 20.11.19 в 09:41

Проект за чистотата на въздуха беше отличен от програма „За жените в науката“

Проект, чиято цел е хората да знаят какво е качеството на въздуха в София, Пловдив, Варна и Бургас донесе награда на д -р Евгения Сарафова. Това ще става с помощта на датчик, закачен на дрон, и данни от Европейската космическа агенция. Резултатите ще бъде видими в интернет в рамките на една година. Мария Джумалиева-Стоева и д-р Юлия Романова са..

публикувано на 20.11.19 в 09:10

И двете тръби по дъното на Черно море вече са запълнени с газ

Газопроводът Турски поток ще бъде въведен в експлоатация до края на 2019 г., като и двете му тръби са запълнени с газ, пише Газета. ру. "Газпром" обяви в прессъобщение, че запълването на тръбите отбелязва последния етап преди въвеждането в експлоатация, което трябва да пренася руски природен газ под водите на Черно море до Турция и от там в страните..

обновено на 20.11.19 в 09:01

Благотворителна лотария разиграва картина на Пикасо за 1,1 млн. долара

Съвсем скоро някой далеч от статута на супербогаташ може да стане новия притежател на оригинална картина от Пикасо, съобщава БГНЕС. Платно на испанския майстор на стойност повече от един милион евро (1,1 милиона долара) ще бъде спечелено на благотворителна лотария. Всеки, закупил билет от 100 евро за международното разиграване, има шанс да спечели..

публикувано на 20.11.19 в 09:00
Протест на несебърлии преди задържането на кмета Николай Димитров, архив

Жители на Несебър ще блокират Дюлинския проход в неделя

С блокада на пътя на Дюлинския проход ще продължат протестите на жителите на Несебър. Недоволството на гражданите е насочено срещу Специализирания съд и Специализираната прокуратура, които удължават  вече един месец арестите на кмета на общината Николай Димитров и двама общински съветници. Те бяха задържани по време на предизборната кампания и..

обновено на 20.11.19 в 08:44

Ден на отворените врати в Бургаския свободен университет

Ден на отворените врати за бъдещите студенти ще се проведе днес от 11.00 до 15.00 ч. в Бургаския свободен университет. Ще бъдат представени специалностите в бакалавърските програми, университетската библиотека, възможностите за обучение в чужбина по програма Еразъм+. На всеки кръгъл час в зала 208 ще се провежда тест за професионално..

публикувано на 20.11.19 в 08:40