"В кръг" на Стефан Командарев тръгва по кината

Най-новият филм на режисьора Стефан Командарев "В кръг" тръгва от днес по кината. 

Това е втората лента от планираната трилогия след „Посоки“ и разказва историите на три двойки патрулиращи полицаи в нощна София. 

Във филма участват Павел Поппандов, Асен Блатечки, Васил Василев-Зуека, Николай Урумов, Ованес Торосян. 

Световната премиера на „В кръг“ беше през лятото по време на кинофестивала в Сараево и взе 6 награди. 

Ето какво каза пред „Хоризонт“ Стефан Командарев:

"Където и да излизаше филмът в цяла Европа, хората казваха: "И при нас е същото". Така че българските проблеми далеч не са чак толкова уникални. Общо взето нещата са сходни в цяла Европа и в цял свят, така че фактът, че международната публика вече реагира положително, определено ни изпълва с оптимизъм. Разбира се за нас най-важната публика е българската публика, защото един филм не се прави за фестивали, не се прави за награди, основното, за което се прави филмът, са неговите зрители".

ВИЖТЕ ОЩЕ

Поколението Z в една рокля разказа студентка от Варненския свободен университет

Десислава Веселинова – четвъртокурсничка в специалност „Мода и мениджмънт в модата“ на Варненския свободен университет, създаде рокля, която разказва истории. В нея младата дизайнерка е вплела по неповторим начин послания от социалните мрежи и модата. Моделът – произведение на изкуството, бе представен на ревю по време на изложението за текстил и мода..

публикувано на 20.11.19 в 08:53
Снимка на луните на Сатурн Титан (вляво) и Тетис, направена от сондата

Картографираха сатурновата луна Титан

Учени представиха първата глобална геоложка карта на скритата зад мъглива атмосфера сатурнова луна Титан, осеяна с обширни равнини, дюни от замръзнала органична материя, езера от течен метан и планини, хвърляйки светлина върху екзотичен свят и потенциален кандидат за търсенето на живот отвъд Земята, съобщават "Ройтерс" и "Франс прес"...

публикувано на 19.11.19 в 14:25

Нека спрем изхвърлянето на годна за консумация храна

Новосъздадената фондация "Мate Кitchen" започва борба с разхищението на храна в България, а основателите ѝ призовават "Да седнем на една маса" като спрем да изхвърляме годна за консумация храна. За целта бе създадена кулинарна платформа за видео рецепти www.matekitchen.com и полезни съвети за правилно съхранение на храна, разумно планиране на..

публикувано на 19.11.19 в 07:22

Концерт „Заедно за Ванко“ тази вечер в Grand Mall Варна

Благотворителен  концерт „Заедно за Ванко“  ще събере в  Grand Mall Варна тази вечер от 18 часа много певци, актьори,танцьори и акробати в помощ на Иван Добромиров Тодоров.  14-годишният възпитаник на спортното училище е в будна кома след тежка катастрофа. За лечението му в клиника в Германия са необходими 78  000 евро, които са непосилни за..

публикувано на 18.11.19 в 15:32

Безразборната употреба на антибиотици се превръща в световна заплаха

Всеки ден у нас боледуват и умират няколко десетки души заради инфекции, които не се поддават вече на лечение чрез антибиотици. Намаляващата ефективност на този вид лекарства се дължи на злоупотребата с тях. И ако безконтролният им прием продължи със същия темп, само след няколко десетилетия т.нар. антимикробна резистентност ще се превърне в..

публикувано на 18.11.19 в 13:30

Исландецът Йон Софониасон: Варна ми харесва и смятам да остана

На 16 ноември Исландия почита своя език, а датата не е случайна - на този ден през 1807 г. е роден исландският поет Йонас Халгримсон. Живеещите в България исландци са едва няколко десетки, а за щастие един от тях е избрал Варна за свой дом. Йон Софониасон беше гост в предаването Улица "Събота" , за да ни запознае от първо лице с някои от..

публикувано на 17.11.19 в 21:02

Виновни ли са видеоигрите за реалното насилие?

Няма категорични доказателства, които да свързват насилственото поведение с насилствените видеоигри, пише сайтът „ТехЕксплор”. Създават ли видеоигрите с насилие геймъри насилници? Това е тема на обсъждане, която продължава да ангажира обществото, въпреки че няма солидни доказателства, свързващи двете...

публикувано на 17.11.19 в 06:23