"Позиция" с Жоро Бекяров, 9 ноември

| обновено на 09.11.19 в 09:17
Снимка: БТА

След дългата пауза, предаването "Позиция" се завръща отново с анализи, коментари и интервюта. В края на тази година, политическата карта се пренареди отново. Случи ли се пренареждане във Варна? След местните избори 2019-та- какво обеща за новия си мандат кмета на общината Иван Портних? Какъв е анализа на загубилия балотажа Костадин Костадинов и защо варненци масово не излязоха да гласуват?

Драмите в БСП Варна- какво продължение ще имат, удовлетворени ли са от увеличения брой общински съветници и ще има ли вътрешнопартийна опозиция в морската столица. Коментар на Димитър Чутурков.

Партия ГЕРБ отново с мнозинство в местния парламент, но с по- малко общински съветници. Отстъпление или закономерност- интервю с общинския съветник Бранимир Балачев.

Няма да останат без анализ и местните избори на национално ниво- какво показаха резултати след балотажите, избистри ли се понятието дясно- ляво- център или се разми до крайност. Ще има ли нови коалиции и могат ли изборите 2019-та, да са генерална репетиция за изборите след две години? Коментира Първан Симеонов от Агенция Галъп.

Президентът Румен Радев върна за преразглеждане на Висшия съдебен съвет предложението за назначаване на Иван Гешев за главен прокурор. Мотивите на държавния глава бяха обявени, обявено беше и намерението изборът на Иван Гешев да бъде прегласуван от ВСС. Има ли вероятност за нова процедура все пак? Интервю със журналиста от програма „Хоризонт” Силвия Великова.

Бъдете с предаването "Позиция" на 9 ноември от 10 часа.


ВИЖТЕ ОЩЕ

"Post Factum" с Валери Великов, на 12 ноември

Фелдшер от Спешния център във Варна е бил ударян и обиждан от роднина на пациентка в село Каменар. Още за поредния случай на агресия срещу медици, ще ни каже директорът на Спешния център д-р Мая Рашева, в пряко включване по телфона. Да вярваме ли на хороскопите в сайтове и вестници? Защото професионалните варненски астролози са световни лидери?..

публикувано на 12.11.19 в 15:19
Екипажът на ветроходната яхта Espresso Matrini

"На светло" на 12 ноември 2019 г. с Димитрина Дончева

Българският екипаж на ветроходната яхта Espresso Martini – за рекорда за най-бързо пресичане на Черно море под ветрила от руския град Сочи до Варна. Областен консултативен съвет за средното професионално образование на област Варна ще бъде създаден. Каква функция ще изпълнява? На колко градуса под нулата издържат..

публикувано на 12.11.19 в 11:11

НОВИЯТ ДЕН на 12 ноември със Светлана Вълкова

Министерството на здравеопазването започна Национална кампания в подкрепа на донорството и трансплантацията „Да! За живот!”В рамките на инициативата са отпечатани 50 000 броя донорски карти. Усилени дейности по подмяна на есенно-пролетното зацветяване в Университетската ботаническа градина – Балчик. Какво се случва в Божествената градина? Ново акушерско..

публикувано на 12.11.19 в 05:45
Импресия за тромпет - Мирослав Петков - тромпет и Боян Бъчваров - пиано

Вашите предпочитани концерти от ММФ „Варненско лято” 2019 на 17 ноември

Вашите предпочитани концерти от М e ждународния музикален фестивал „Варненско лято” 2019 Уважаеми почитатели на ММФ”Варненско лято” и на предаването „Фестивалите” , благодарим на всички, които ни писаха и избраха концерт, който искат да чуят отново. От началото на ноември започнахме излъчването на предпочетените от Вас..

публикувано на 11.11.19 в 12:30

"Новият ден" на 11 ноември 2019 г. с Димитрина Дончева

Колко учители от Варна и областта са номинирани за националния конкурс „Иноватори в образованието”? Полезни съвети за онлайн пазаруване в дните на големи намаления. Какво е да си кмет за шести пореден път? Разговор с Гергана Петкова, кмет на село Казашко.

публикувано на 11.11.19 в 06:00

Разговори на тротоара: Нурхан Фехим

В рубриката “Разговори на тротоара” тази събота ни гостува един млад и буден младеж, който обича да пътува и да се губи из улиците на различните места, които посещава. Нурхан Фехим е щатен специалист “Младежка дейност” в Областния съвет на Българския червен кръст във Варна, обича да помага на хората и да се чувства част от голямото семейство на..

публикувано на 09.11.19 в 14:27
Chart

#564 ТОП 20 (08.11.2019-15.11.2019)

публикувано на 08.11.19 в 18:48