Билетите, закупени от спирка, трябва да се валидират, другите - не

Снимка: Сияна Спиридонова, Радио Варна

Хартиен билет, закупен от машината, намираща се  в автобуса или тролейбуса, не е необходимо да се валидира, тъй като това става автоматично, обясни Биляна Якова, ръководител на проекта „Интегриран градски транспорт на Варна“ по повод запитвания от граждани.

Задължително е при прекачване в друго превозно средство билетът да се валидира във  валидиращите устройства, намиращи се в  превозното средство. За активен се счита билет, ако в момента на прекачване  в автобус или тролей, не е изтекла неговата времева валидност от 1 час. С него пътниците могат да продължат пътуването си до избраната от тях спирка без да си купуват нов билет.

При закупуване на хартиен билет от машина за продажба на билети, намиращи се на  спирките, е необходимо валидиране във валидиращите устройства, намиращи се в  превозното средство, посочи още Биляна Якова.

При възникване на въпроси, гражданите, ползващи градския транспорт, могат да се обръщат към ОП „ТАСРУД“ на телефон 0700 20 280 или tasrud@mail.bg.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Валери Симеонов

Валери Симеонов е новият зам.-председател на НС

Валери Симеонов бе избран за заместник-председател на Народното събрание.„За“ кандидатурата на Симеонов гласуваха 118 народни представители, „против“ – 6“, „въздържали се“ – 6, с което предложението бе прието. Предложението за кандидатурата му бе внесена вчера от съпредседателите на ПГ на „Обединени..

публикувано на 20.11.19 в 09:42

Заседание на Общинския съвет в Каварна

В Каварна се провежда второто заседание но Общинския съвет след положената клетва преди дни.То е насрочено за 14.00 часа в залата на общинската администрация и от предварително раздаденият дневен ред е видно, че предстои избор на заместник-председател на Общинския съвет, избор на членове и председатели на постоянните комисии към Общинския съвет..

публикувано на 20.11.19 в 09:41

Проект за чистотата на въздуха беше отличен от програма „За жените в науката“

Проект, чиято цел е хората да знаят какво е качеството на въздуха в София, Пловдив, Варна и Бургас донесе награда на д -р Евгения Сарафова. Това ще става с помощта на датчик, закачен на дрон, и данни от Европейската космическа агенция. Резултатите ще бъде видими в интернет в рамките на една година. Мария Джумалиева-Стоева и д-р Юлия Романова са..

публикувано на 20.11.19 в 09:10

И двете тръби по дъното на Черно море вече са запълнени с газ

Газопроводът Турски поток ще бъде въведен в експлоатация до края на 2019 г., като и двете му тръби са запълнени с газ, пише Газета. ру. "Газпром" обяви в прессъобщение, че запълването на тръбите отбелязва последния етап преди въвеждането в експлоатация, което трябва да пренася руски природен газ под водите на Черно море до Турция и от там в страните..

обновено на 20.11.19 в 09:01

Благотворителна лотария разиграва картина на Пикасо за 1,1 млн. долара

Съвсем скоро някой далеч от статута на супербогаташ може да стане новия притежател на оригинална картина от Пикасо, съобщава БГНЕС. Платно на испанския майстор на стойност повече от един милион евро (1,1 милиона долара) ще бъде спечелено на благотворителна лотария. Всеки, закупил билет от 100 евро за международното разиграване, има шанс да спечели..

публикувано на 20.11.19 в 09:00
Протест на несебърлии преди задържането на кмета Николай Димитров, архив

Жители на Несебър ще блокират Дюлинския проход в неделя

С блокада на пътя на Дюлинския проход ще продължат протестите на жителите на Несебър. Недоволството на гражданите е насочено срещу Специализирания съд и Специализираната прокуратура, които удължават  вече един месец арестите на кмета на общината Николай Димитров и двама общински съветници. Те бяха задържани по време на предизборната кампания и..

обновено на 20.11.19 в 08:44

Ден на отворените врати в Бургаския свободен университет

Ден на отворените врати за бъдещите студенти ще се проведе днес от 11.00 до 15.00 ч. в Бургаския свободен университет. Ще бъдат представени специалностите в бакалавърските програми, университетската библиотека, възможностите за обучение в чужбина по програма Еразъм+. На всеки кръгъл час в зала 208 ще се провежда тест за професионално..

публикувано на 20.11.19 в 08:40