В понеделник изтича срокът за оспорване на изборите

3
Снимка: БГНЕС

В понеделник изтича срокът за оспорване на решенията от местните избори, но в някои съдилища има вече по 10-11 дела.

Все още обаче не е образувано дело за касиране на избора на Йорданка Фандъкова за кмет на София. Това съобщи във Варна председателят на Върховния административен съд Георги Чолаков. 

 Георги Чолаков участва в традиционната    Национална научна конференция "Правото и бизнесът в съвременното общество",  организирана от катедра "Правни науки" в Икономическия университет в морската столица.

Той коментира и ситуацията с избора на нов главен прокурор след връщането за прегласуване от президента  - чуйте прикачения звуков файл. 


Ректорът  на Икономически университет – Варна проф. д-р Евгени Станимиров  запозна  председателя на Върховния административен съд Георги Чолаков с приоритетите за развитие на висшето училище с акцент върху интернационализацията, иновативното обучение, връзката с бизнеса и практиката, управленските инициативи. Бяха обсъдени форми за задълбочаване на партньорството между двете институции. Като начало  беше договорено изнасяне на публична лекция в сферата на данъчното право.

Георги Чолаков бе впечатлен от факта, че ИУ – Варна е единственият университет в страната, който обучава бъдещи кадри с висше образование по специалността „Съдебна администрация“, подчертавайки голямата необходимост от добре подготвени професионалисти в тази област. Неговото посещение бе по повод участието му в националната научна конференция „Правото и бизнесът в съвременното общество“, организирана от катедра „Правни науки“.
Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Започнаха ремонтите на още две варненски гимназии

Ремонтни дейности, финансирани със средства по оперативна програма „Региони в растеж“  започнаха в още две варненски гимназии – ПГСАГ „Васил Левски“ и Търговска гимназия „Г.С.Раковски“, съобщават от общинската администрация.  В гимназията по строителство и архитектура ще се изпълнят дейности по реконструкция на сградния фонд и прилежащите дворни..

публикувано на 14.11.19 в 17:03

Френски педагози искат да приложат български модел за обучение по изкуства

"В българското образование, наред с основните предмети, много широко застъпени са изкуствата - музика и изобразително изкуство. При нашата съвместна работа видяхме, че те много помагат на децата да се изразяват. Във Франция се набляга основно на обучението по математика и френски език, който сам по себе си е сложен, но бихме искали да развием нашето..

публикувано на 14.11.19 в 16:34

Как се отглежда орех?

С орехово насаждение, създадено по Програмата за развитие на селските райони (2014-2020 г.),  се запознаха  учениците от вълчидолското село Стефан Караджа  Децата са от Професионална гимназия по земеделие и горско стопанство се включиха в кампанията „Супер фермер“, организирана от Министерство на земеделието, храните и горите, в партньорство с..

публикувано на 14.11.19 в 16:32
Кадър от Фарьорските острови

Фарьорските острови: "Затворени за ремонт"

"Затворени за ремонт": Фарьорските острови, автономният датски архипелаг в северната част на Атлантическия океан, обявиха, че няма да приемат туристи на 16 и 17 април 2020 година, а само доброволци, които да съдействат за поддържането на местната екосистема, предаде Франс прес. Хотелите ще останат отворени и международните полети също няма да бъдат..

публикувано на 14.11.19 в 16:25

Австралия се опитва да защити университетите си от китайско влияние

Австралийското правителство е подготвило нови правила за университетите за борба с „безпрецедентните нива на чуждестранна намеса“, предаде Би Би Си. Сега учебните заведения ще трябва да посочват свои партньори и финансови донори. Те ще бъдат насърчени да засилят киберсистемите си за сигурност и да защитават чувствителни изследвания. В..

публикувано на 14.11.19 в 15:47

Ползите от ранната детска интервенция дискутират във Варна

Кръгла маса на тема „Ползите от ранната детска интервенция. Предизвикателства, подкрепа и постижения” се провежда в Карин дом по повод Световния ден на недоносените деца. По време на срещата ще се дискутира необходимостта от подкрепа на родителите и проследяването на недоносените деца, от раждането до 3 годишна възраст. В рамките на..

публикувано на 14.11.19 в 14:39

Учени: Климатичните промени застрашават здравето на идните поколения

Климатичните промени ще навредят на здравето на цяло поколение, ако незабавно не бъдат намалени вредните емисии от фосилни горива, предупредиха днес експерти, цитирани от Би Би Си. Човечестовото е заплашено от ръст на смъртоносни инфекциозни заболявания до ширещо се недохранване. Деца вече страдат от ефектите на замърсяването на въздуха и..

публикувано на 14.11.19 в 14:23