"POST FACTUM" с Валери Великов, на 8 ноември

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Акция „Зима” или акция „Взима” – обобщаваме шегите в социалните мрежи по повод масовите проверки за пътна безопасност.

Знаете ли какво е джусър? А каква връзка има с тротинетките? Ако не знаете, ще разберете след 17:10 часа.

Националната научна конференция "Правото и бизнесът в съвременното общество" се проведе в Икономическия университет във Варна. Подробностите са в интервюто на Даниела Стойнова с един от основните организатори – доцент Андрияна Андреева.

Фестивал на сармата и кюфтето се проведе за трета поредна година в добруджанския град Генерал Тошево. Събитието е по повод празника на града – 8 номеври, а репортажът е на Мая Щърбанова.


ВИЖТЕ ОЩЕ

"Новият ден" на 14 ноември 2019 г. с Димитрина Дончева

Варненски автоинструктори събират подписка срещу увеличението на часовете за кормуване и въвеждането на интегрирана система за контрол на обучението по практика. Какви са мотивите им? Какво е състоянието на пасарелките във Варна и осветени ли са детските площадки? По-добро ли е полското образование от българското и с какво?..

публикувано на 14.11.19 в 06:00
Постната пица на Симеон Дянков

"Post Factum" с Валери Великов, на 13 ноември

Гастро еволюцията на бюджета – от постна пица до такава с шунка и пармезан. Слушаме Симеон Дянков, Менда Стоянова и любител на италианския специалитет, които иска „в пицата да има манджа, мръвка...“. Проверка на Министерство на земеделието е открила присъствие на фалшиви биофермери. Те не само, че не са биофермери, но и са ползвали..

публикувано на 13.11.19 в 15:45

”На светло” на 13 ноември с Мариела Димитрова

Варна е на първо място в страната по въведени в експлоатация жилищни сгради през третото тримесечие – 134. След нея са Пловдив със 77 сгради, и Бургас и София със 76-т. От въведените в експлоатация жилищапрез третото тримесечие на т.г. тези със стоманобетонна конструкция са 73 %, а 23 % с тухлена. Подходящ ли е моментът за покупка на недвижим имот и..

публикувано на 13.11.19 в 13:51

"Море и... моряци" с Валери Великов, на 13 ноември

Квотата на България за улов на калкан е увеличена от 114 на 150 тона. Това съобщиха за Радио Варна от Изпълнителната агенция „Рибарство и аквакултури“. Решението за увеличението на квотата е взето на последното заседание на Генералната комисия за Средиземно и Черно море, което се проведе в гръцката столица Атина. Подробностите са в интервюто с..

публикувано на 13.11.19 в 09:00

"Новият ден" в сряда, 13.11.2019г.

Малко след 8ч. гост в студиото ще е Йоана Йорданова, координатор на кампанията „Жълти стотинки” във Варна; Очаквайте среща и с шеф Анатоли Колев след международното състезание в София за пицари. Кой ще представлява страната ни на Световното първенство по пица през април в Парма, Италия?;   Има ли изобилие от риба на рибната борса..

публикувано на 13.11.19 в 05:51

"Post Factum" с Валери Великов, на 12 ноември

Фелдшер от Спешния център във Варна е бил ударян и обиждан от роднина на пациентка в село Каменар. Още за поредния случай на агресия срещу медици, ще ни каже директорът на Спешния център д-р Мая Рашева, в пряко включване по телфона. Да вярваме ли на хороскопите в сайтове и вестници? Защото професионалните варненски астролози са световни лидери?..

публикувано на 12.11.19 в 15:19
Екипажът на ветроходната яхта Espresso Matrini

"На светло" на 12 ноември 2019 г. с Димитрина Дончева

Българският екипаж на ветроходната яхта Espresso Martini – за рекорда за най-бързо пресичане на Черно море под ветрила от руския град Сочи до Варна. Областен консултативен съвет за средното професионално образование на област Варна ще бъде създаден. Каква функция ще изпълнява? На колко градуса под нулата издържат..

публикувано на 12.11.19 в 11:11