Ден на отворените врати в Artin Vision Film Academy

Със завършването на старата, започва новата учебна година в кино школата Artin Vision Film Academy. 9-ти ноември ще бъде ден на новите кинематографисти във Варна.  В 10:00 часа в зала 5 на Фестивален и конгресен център - Варна ще започне Деня на отворени врати, когато всички любители ще бъдат въведени в кино изкуството, ще научат кои са изразните средства и как да ги използват. Ще разберат как преминава обучението и какво е да си част от екипа на едни от най-гледаните български филми и сериали в България.
Носете си нещо за писане и най-вече добро настроение - приканват от Академията.

В 20:00 часа зала 2 на Комплекса ще бъдат представени дипломните работи на курса, който завършва тази година.

Режисьорът Александър Николов беше гост на предаването за култура на Радио Варна "Гравитация нула" и разказа за школата и предстоящото събитие. Може да чуете интервюто в звуковия файл.

Aleksander Nikolov - режисьор, продуцент и разпространител, основател на филмова компания Artin Vision. Организатор на “София Филм Фест - Варна” и съорганизатор на “Златна роза”, “Световен Фестивал на анимационния филм”, програматор и ко-селектор на “Международен Фестивал на Червенокръстките и здравни филм” и др.

Александър Николов завършва кинорежисура при проф. Никола Корабов и се занимава активно с кино от 1998 година.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Комедията "Министърът женкар" в зала "Конгресна" тази вечер

Постановка Пламен Панев Сценография Цанко Цанев Участват: Христо Гърбов, Венцислав Петков, Йовко Кънев, Косьо Станев, Любомир Кънев, Тихомир Благоев, Надя Банчева, Ясена Господинова, Петя Венелинова, Татяна Цветкова, Яна Стефанова-Хернани Имаме шанса да се насладим на една прекрасна пиеса, която ще ни разсмее много пъти, но и ще ни накара..

публикувано на 20.11.19 в 07:01

Комедията "Свекърва" гостува в Провадия

На 20 ноември 2019 г. от 19:00 ч. Драматично - куклен театър гр. Силистра ще представи комедията "Свекърва" от Антон Страшимиров. Билети ще се продават в Интернет центъра на Читалището. Цена - 6,00 лв. Режисьор: Орлин Дяков Сценография: Павлина Василева Музикална картина: Орлин Дяков Участват: Мима Дапкова, Станислав Георгиев, Елена..

публикувано на 20.11.19 в 06:55

"В кръг" на Стефан Командарев вече и във Варна

София, нощта на 9 срещу 10 ноември 2019 г. Докато страната се готви да празнува 30-годишнината от падането на Берлинската стена и промяната на режима в България, три полицейски патрулни коли обикалят улиците на спящия град. В кръговете на своите патрулирания, полицаите ни водят из улиците на едно общество, което все още търси..

обновено на 18.11.19 в 08:23

"Приятна жена в лоша компания" на Народния театър "Иван Вазов" гостува във Варна

Фестивален и конгресен център-Варна 18 ноември - зала 1 - 19 часа 7 декември - зала 1 - 19 часа "ПРИЯТНА ЖЕНА В ЛОША КОМПАНИЯ" Комедия от Андре Русен Превод Светлана Панчева Не се препоръчва за лица под 12 г Сценична версия и постановка Юрий Дачев Композитор Асен Аврамов С участието на: Емануела..

публикувано на 18.11.19 в 07:11

Група „Епизод” идва в Добри с новия си албум „Великите владетели”

Албумът е посветен на българските царе, оставили незаличими дири както в нашата, така и в европейската история. Музикантите ще представят песните от новия си албум и най-доброто от репертоара си. В албума са включени и две парчета, записани още преди 3 години, които са събрали близо 200 хиляди преглеждания в Youtube. Това са “Законите на Крум” и..

публикувано на 17.11.19 в 06:12

За първи път в град Варна - най-големите гайдарски школи на една сцена

Третото издание на народното веселие с кауза НосиЯ и Танцувай ще се състои тази вечер от 19 часа в Юнашки салон. Оганизаторите на събитието от Фондация БЪЛГАРИН са събрали на едно място най-големите гайдарски школи във Варна. НосиЯ и Танцувай е в подкрепа на даровити деца, изучаващи български фолклор. По традиция гостите на НосиЯ и Танцувай са..

публикувано на 16.11.19 в 09:28

Детски хор "Добри Христов" с концерт днес, преди турне в Гърция

Детски хор "Добри Христов" при Общински детски комплекс-Варна, ще сложи начало на своя 67-ми творчески сезон тази вечер, 16 ноември с концерт, озаглавен “Звукови багри“ - от 18 ч. в Аулата на Икономически университет. Под диригентството на Галина Станишева и клавирния съпровод на Биляна Енева, децата ще изпълнят произведения от български и..

публикувано на 16.11.19 в 07:22