Граждани и учени ще дискутират по темата за морските отпадъци

Снимка: БГНЕС

Институт по Океанология кани обществеността на среща по темата за морските отпадъци. Началото е в 10 часа в зала „Одесос”, х-л Черно море, гр. Варна. Целите на проекта са: Да се извърши оценка на основните категории морските отпадъци в конкретни крайбрежни зони; Преглед на съществуващата национална правна и политическа рамка за управлението на отпадъците и опазването на околната среда; Подобряване и предлагане на правни и политически рамки и инструменти за управление, както и на най-добри практики на местно, национално и международно равнище; Ангажиране и повишаване на осведомеността на обществото, както и стимулиране на екологичните образователни практики по проблемите на морските отпадъци; Подпомагане на институциите, вземащи решения за съвместно разработване на национални и транснационални планове за действие, с оглед на намаляване на морските отпадъци.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Отрова срещу мишки е причинила смъртта на 9-годишния Стефан от Кардам

Отравяне от силни промишлени отрови, поставени срещу гризачи в стената на стаята, в която е спяло семейството, в което почина 9-годишното момче в Кардам, е основната версия, по която работят разследващите. Това съобщи пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров. Той допълни, че всички са станали свидетели на недобрите битови условия на..

публикувано на 21.11.19 в 17:48

Апартаментният туризъм притеснява хотелиерите

Апартаментният туризъм от ден на ден се увеличава със страхотни темпове, което притеснява  хотелиерите, защото това е  буквална конкуренция, която  дърпа доста клиенти. Това коментира председателят на Асоциацията на ресторантьорите и хотелиерите във Варна Павлин Косев по време на туристическото изложение  „Туризъм експо-дестинация Варна  2019”...

публикувано на 21.11.19 в 17:41

Пръстов отпечатък вместо ключ от хотелската стая

Безжична биометрична система за контрол на достъп, която отключва хотелска стая чрез пръстов отпечатък, представя българска фирма на третото издание на изложението „Туризъм експо дестинация Варна”, което беше открито в Двореца на културата и спорта в морската столица.  Хотел в курорта „Златни пясъци”  вече е въвел през този сезон иновацията, както..

публикувано на 21.11.19 в 17:29

Скорост на вятъра: 5 метра в секунда

Облачно, на места със слаби превалявания, ще бъде времето утре.  Ще продължи да духа слаб до умерен, по Черноморието умерен до силен вятър от изток-североизток, който утре постепенно ще се обърне от север-североизток и по-късно следобед ще започне да отслабва.  Ще нахлува студен въздух и температурите ще са с аномален денонощен ход – сутрешните ще са..

публикувано на 21.11.19 в 17:22

Хакерските атаки срещу НАП не спират

Oпитите за хакерски атаки продължават и днес, но ние успяваме да ги предотвратим. Това заяви по време на изслушване във временната комисия за НАП изпълнителният директор на агенцията Галя Димитрова, съобщава  БГНЕС. Димитрова посочи, че е имало хиляди атаки в рамките на един ден. След атаката са променени много елементи, за да са по-защитени..

публикувано на 21.11.19 в 16:56

НАП засилва контрола върху търговията през социалните мрежи и сайтовете

Данъчните засилват контрола върху търговията през социалните мрежи и сайтовете за пазаруване. Над 300 милиона лева са установените укрити приходи от този вид търговия, посочи във Велико Търново говорителят на Националната агенция за приходите Росен Бъчваров. Повече от 500 счетоводители и търговци от страната участват в семинар на НАП за промените..

публикувано на 21.11.19 в 15:44
бюлетина

Лаборатория за борба с тероризма ще изследва бюлетините от Бозвелийско

Две нови експертизи - химическа и техническа, назначи Административният съд в Варна по делото за изборите в провадийското село Бозвелийско. То беше образувано по жалба на загубилия кандидат на "БСП за България" Живко Панев. След вота на 27-и октомври в  урната в избирателната секция в Бозвелийско бяха намерени 200 бюлетини, в които не е отбелязано..

публикувано на 21.11.19 в 15:34