Росен Желязков във Варна: Тол системата ще даде отражение, но не апокалиптично

Няма концептуални различия против въвеждането на тол системата у нас, а опасенията за по-високи ставки се отнасят до превозните средства над  12 тона - това заяви във Варна министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков. Той обясни :

Министър Желязков се запозна с изградените нови съоръжения за обучение на морски специалисти на полигона на Българския морски квалификационен център в южната промишлена зона. Стана ясно, че ежегодно в БМКЦ се обучават над 3000 български  и чуждестранни моряци.

От миналата година, след сключен договор, се разработва генералния план на пристанището във Варна, той се обсъжда и на заседание на Междуведомствения съвет -това съобщи по време на посещението си в морската столица министърът на транспорта Росен Желязков ,който коментира и проекта за нов интермодален терминал:

Стана ясно, че паралелно се реализира и проект за удълбочаването на каналите и развитието на пристанище "Варна-запад". Варна-изток ще стане зона за круизен туризъм, яхтено пристанище и обществен достъп, а след шесто корабно място ще се удълбочи кейовата стена и ще се приемат по-голям обем товари.