"Радио Варна представя"

СнимкаИзлъчва се всяка събота от 9.00 до 10.00 часа.

Време за  документалистика, фийчъри, публистика, беседи, интервюта, портрети, лични истории – без ограничение на жанр, тема и формат. Целта е  събеседниците, пътешествията, изследователите  и други да откриват и обясняват света около нас разбираемо и атрактивно.

Радио Варна представя: Живот край границата

В седмицата, в която добруджанската община Генерал Тошево буквално ври и кипи заради инвестиционното намерение на една фирма със сложното име РусГеоКом.БГ да добива природен газ ние решихме да ви пренесем там – сред жителите на няколко села,..

публикувано на 22.10.17 в 13:55

"Радио Варна представя": Посоки за българското кино

В рамките на седем дни над 60 пълнометражни и късометражни ленти се завъртяха на екран. Журито ще съобщи наградите на официалната церемония по закриването тази вечер от 18.00 часа. Тогава ще научим и кой от филмите е грабнал сърцата на  публиката,..

публикувано на 07.10.17 в 03:24
Роман Николов

Радио Варна представя: Пътуване до другия край...

Казват, че пътуването променя човешката ДНК; че пътуването отваря хоризонти, разширява мирогледи, обогатява душата, препълвате с емоции, че дава досег до различни традиции, езици и храни;че пътуването ни учи на толерантност, на дисциплина, на адаптиране..

публикувано на 30.09.17 в 10:00

Преживяно, анализирано, разказано, изпято... Северодобруджанци 77 години след завръщането си в родината

Септември е особен месец в историята на хората, живеещите в Добруджа. И днес, и някога... В съвремето ни град, след град в областта празнува деня на Освобождението си /Балчик на 21.09, Добрич на 25.09.../. А някога, на 7 септември 1940 г. в румънския..

обновено на 23.09.17 в 09:12

"Радио Варна представя" - пътуване без граници

В европейската седмица на мобилността, която започва днес, ще разкажем за една инициатива да се откажем от автомобилите и то не само за един ден. Тя е на Туристическо дружество "Черноморски простори" – Варна, които организираха колопоход на близо..

обновено на 15.09.17 в 21:12

Звездите в летния ефир на Радио Варна

Тази събота - 2 септември, в предаването "Радио Варна представя" ще ви припомним интересните срещи от нашия ефир през лятото на 2017 - та. Гостуваха ни известни музиканти и изпълнители от българската сцената. Кои бяха най-горещите теми и..

обновено на 02.09.17 в 09:03

Виж и чуй сватбата!

Тази събота в "Радио Варна представя" ви срещаме с част от екипа, заснел най-голямата сватба у нас - на Ива и Георги Георгиеви. Събитието, което всички участващи вече скромно наричат "Сватбата!" беше между 21 и 23 юли в Арбанаси. Над четири хиляди гости,..

обновено на 19.08.17 в 11:52
Тюленово

Монасите от Тюленово - има ли ги?

„Монасите от Тюленово” – фичър от Кристиян Неделчев Село Тюленово безспорно е едно от най-красивите места по цялото ни Черноморие. Старото му име е Калъч кьой - ”село на сърпа”. Намира се на около 80 км от Варна, между..

публикувано на 17.08.17 в 13:57

"Радио Варна представя": Магията на филмовата музика

За трета поредна година във Варна се проведе майсторски клас по композиране на филмова музика, който е част от магистърската програма на Pulse College, Дъблин. Прекрасните условия за работа и техника на световно ниво правят Радио Варна традиционен..

обновено на 02.08.17 в 14:42

"Радио Варна представя": Неизследвания свят на българските шевици

За неизследвания докрай свят на българските шевици ще стане дума в часа на Радио Варна представя, от 9 до 10 часа в събота-8 юли . Наш гид в него е художникът Славян Стоянов, водещ Доротея Николова. Българската шевица е нещо много специално и не е..

публикувано на 08.07.17 в 06:38