"Радио Варна представя"

СнимкаИзлъчва се всяка събота от 9.00 до 10.00 часа.

Време за  документалистика, фийчъри, публистика, беседи, интервюта, портрети, лични истории – без ограничение на жанр, тема и формат. Целта е  събеседниците, пътешествията, изследователите  и други да откриват и обясняват света около нас разбираемо и атрактивно.
Константин Човиков, tschovikov.de

Радио Варна представя фотографа Константин Човиков

В предаването "Радио Варна представя" Габриела Гаврилова ви среща с един българин, който има късмета да снима за най-големите автомобилни компании по света. Константин живее в Германия от 1988 г. и има фотографско студио в Щутгарт. Той е в..

обновено на 18.02.17 в 17:07

"Радио Варна представя" Васил Левски – личността, която избрахме за най-велик сред сънародниците ни

Всяка нация има своите гении - в историята, в изкуството или науката. Германия си има Айнщайн; Италия – Леонардо и Гарибалди, Хърватия - Никола Тесла, Унгария – Петьофи, Русия – Менделеев, Толстой, Пушкин... Безспорни и неукорими личности. В нашата..

обновено на 18.02.17 в 09:18

Математика на фокус или как да накараме децата да скачат от радост в час по математика

В минутите на Радио Варна представя, здравейте от мен – Доротея Николова. В следващите минути ще ви разкажем една история за математиката и децата, или по-скоро за начинът по-който те по-лесно биха могли да я овладеят. Иначе казано, за..

публикувано на 19.02.17 в 08:00

"Радио Варна представя" на 12 февруари

Предаването "Радио Варна представя" ви отвежда в един различен свят – светът на хората, за които зимата не е бедствие, а обичаен сезон, където се съхраняват традиции, а религията не противопоставя, а води до смирение и липса на алчност, до ежедневна..

публикувано на 13.02.17 в 14:32

In vino veritas - "Радио Варна представя" на 11 февруари

За виното и традициите на неговото производство и присъствие в българската култура и  обичаи: краеведът Трифон Трифонов, автор на книги с имената на местностите по Черноморието, отец Ясен Шинев, графичният дизайнер на етикети за вино Йордан..

публикувано на 10.02.17 в 15:51

"Радио Варна представя" на 5 февруари от 13 часа - Светослав Борисов

Свето слав Борисов е от генерацията талантливи и динамични диригенти на новото време. Той свири от 4- годишен. Завършил е Националното училище по изкуствата „Д. Христов”   във Варна и Университета за музика и театрално изкуство в Грац –..

публикувано на 05.02.17 в 09:15

Радио Варна представя на 10 декември - хазартната зависимост

З ависимостта от хазарт по света е включена в каталозите на заболяванията. У нас все още не е така.  Специалистите  препоръчват  да не забравяме, че успех се постига с много труд и усилия. Личният пример на родителите продължава да е изключително важен,..

публикувано на 09.12.16 в 18:58

Радио Варна представя на 3 декември - Арам Берберян -Датев

 След новините в 9 часа : "Радио Варна представя"  проф. Арам Берберян-Датев. Педагог, диригент, композитор и пианист, почетен гражданин на Варна. От месец вече пред родния му дом на улица „Сан Стефано” №3 във Варна има паметна плоча.   Утре в..

публикувано на 03.12.16 в 09:34

Радио Варна представя на 26 ноември: Стефан Цанев

Писателят, драматург и поет Стефан Цанев, който продължава да търси отговорите на вечните въпроси за смисъла на живота и работи върху поема " Небесна гледна точка”. Той е автор на 4 тома „Български хроники”, написал е повече от 30 пиеси, много от..

публикувано на 27.11.16 в 10:32

Радио Варна представя на 24 септември с Габриела Гаврилова

През есента на 1688 година част от българите, повярвали, че най-сетне идва освобождението, въстават. Последиците са напълно унищожени селища. Дори и тази, които не са грабнали оръжието. Част от големите битки тогава са в манастирите. Днес не знаем..

публикувано на 25.09.16 в 11:59