"Радио Варна представя"

СнимкаИзлъчва се всяка събота от 9.00 до 10.00 часа.

Време за  документалистика, фийчъри, публистика, беседи, интервюта, портрети, лични истории – без ограничение на жанр, тема и формат. Целта е  събеседниците, пътешествията, изследователите  и други да откриват и обясняват света около нас разбираемо и атрактивно.
Тюленово

Монасите от Тюленово - има ли ги?

„Монасите от Тюленово” – фичър от Кристиян Неделчев Село Тюленово безспорно е едно от най-красивите места по цялото ни Черноморие. Старото му име е Калъч кьой - ”село на сърпа”. Намира се на около 80 км от Варна, между..

публикувано на 17.08.17 в 13:57

"Радио Варна представя": Магията на филмовата музика

За трета поредна година във Варна се проведе майсторски клас по композиране на филмова музика, който е част от магистърската програма на Pulse College, Дъблин. Прекрасните условия за работа и техника на световно ниво правят Радио Варна традиционен..

обновено на 02.08.17 в 14:42

"Радио Варна представя": Неизследвания свят на българските шевици

За неизследвания докрай свят на българските шевици ще стане дума в часа на Радио Варна представя, от 9 до 10 часа в събота-8 юли . Наш гид в него е художникът Славян Стоянов, водещ Доротея Николова. Българската шевица е нещо много специално и не е..

публикувано на 08.07.17 в 06:38

Богатството на занаятите в "Радио Варна представя" на 1 юли с Габриела Гаврилова

Една нова атракция във Варна представяме на 1 юли от 9 часа в ефира на Радио Варна. От няколко дни на улица "Дрин" на Кооперативния пазар във Варна има улица на занаятите. Далече е още от спомените ни от Етъра, Вароша или Самоводската чаршия, но е..

обновено на 01.07.17 в 09:54

Подкрепете анимацията "Златната ябълка"

Първият български анимационен сериал, базиран на българските митове и легенди – „Златната ябълка” набира финансиране с кампания в платформата за споделено финансиране Indiegogo. Екипът, търси средства за своя първи пилотен 24-минутен..

публикувано на 17.06.17 в 11:05

"Радио Варна представя" на 10 юни

В Световния ден на плетенето на открито ще ви поканим да се присъедините към инициативата, която за втора година се провежда пред Радио Варна. Според хората, които плетат, това е прекрасен начин за релаксация. Дамите, с които ще ви срещнем в „Радио..

обновено на 10.06.17 в 18:20

"Радио Варна представя" на 13 май- ГРАФИТИТЕ

Най-ранният  графит във Варна  е от преди 18 века. Изписан е върху стените на Римските терми до храм "Св. Атанасий" във Варна. Не  може обаче да се види, защото е заключен зад метална врата. Какво още провокирало предците ни да посегнат към..

обновено на 13.05.17 в 16:05

"Квартетът" в "Радио Варна представя" на 22 април

Те са четирима цигулари от поколението на милениумите – терминът, с който обозначаваме децата, родени около началото на новото хилядолетие. Те са Дамяна, Камелия, Свилена и Рустам . Те са най-добрите сред връстниците си цигулари в България. И..

публикувано на 25.04.17 в 08:25

Среща с "Ние, врабчетата" и "Лазарица" на Радичков в "Радио Варна представя"

На Лазаровден – честит празник, приятели на "Радио Варна представя". В предаването в събота след 9 часа ще   надникнем в дълбините на българската душа  с помощта на един от нейните най-добри  познавачи- Йордан Радичков. Ще си припомним неговия..

обновено на 08.04.17 в 21:03

"Радио Варна представя": "Дари коса за онкоболен" - каузата, която вдъхва живот

Да дариш косата си, която си отгледал с любов за направата на перука за онкоболен човек, е жест, който няма нужда от обяснение. Това е усещане, удовлетворение, добрина и пример в света, в който живеем днес. В поредицата "Радио Варна представя" Ви срещаме с..

публикувано на 01.04.17 в 09:15