"Радио Варна представя"

СнимкаИзлъчва се всяка събота от 9.00 до 10.00 часа.

Време за  документалистика, фийчъри, публистика, беседи, интервюта, портрети, лични истории – без ограничение на жанр, тема и формат. Целта е  събеседниците, пътешествията, изследователите  и други да откриват и обясняват света около нас разбираемо и атрактивно.

"На село" с по-интересните и колоритни събеседници

Предаването за българското село от Североизтока започва отново на 14-сти септември. Тази сутрин в ефира правим микс от разговорите на Ваня Славова с по-интересните събеседници; тези, които, и в сивотата на малкото населено място, се открояват с..

публикувано на 14.09.19 в 06:30

"На село" в Бенковски

Здравейте, уважаеми слушатели! Ведра да бъде сутринта в съботния ден е пожеланието от мен Ваня Славова и от звукорежисьора Недялко Добрев. Предаването за селото излиза във ваканция, но днес все още е налично с фокус село Бенковски. Срещам ви с..

публикувано на 15.06.19 в 06:10

На село в Дюлино

Приятен почивен ден от Венци Фотев и Ваня Славова! Ще пътуваме ефирно в този час до Дюлино. То е село в Североизточна България, част от община Бяла. Намира се на 54 км южно от гр. Варна , на 13 км от морският бряг и на 24 км западно от..

публикувано на 09.02.19 в 07:35

"НА СЕЛО" в ГОСПОДИНОВО

Тази събота в предаването на Радио Варна "За селото" Ваня Славова гостува при местните жители на Господиново: "Сърдечно ни посрещна кметът Станка Пенчева в компанията на жените от групата за автентичен фолклор. С тях поговорихме за нещата от живота,..

публикувано на 26.01.19 в 06:30

НА СЕЛО на 19 януари - АВРЕН

Аврен е едно от селата, създадени от наследници на ваяците - етнографска група, която живеела по най-високата част на Източна Стара планина - в селата Голица , Козичене и Аспарухово. В тогавашните семейства се раждали по десетина деца и по време на..

публикувано на 18.01.19 в 17:25

Звукови гледки от варненското село Юнец

Географското разположение на село Юнец е следното – то се намира на 45 километра от Варна по пътя за Бургас. Ако искате да стигнете до населеното място, трябва да се отбиете към Дюлинския проход и веднага след това да завиете надясно. Подкарвате по..

публикувано на 12.01.19 в 10:10

НА СЕЛО на 5 януари - една година срещи пред чешми и по мегдани

Много са символите на българското село днес. За едни това може да е старата чешма, обрасла с всякакви храсталаци, но продължаваща да утолява жаждата, защото в нейните темели е "вградена" сянката на най-красивата българка. Или изгорялото гнездо на щъркели в..

публикувано на 04.01.19 в 18:15

По-интересните събеседници "На село" през 2018

Да води предаване за българското село в Североизточна България за Ваня Славова бе повече от предизивикателство. Животът на село е: труден, спокоен, замрял, заседнал някъде в миналото, понякога без перспектива, друг път раздвижен от всички нови хора,..

публикувано на 29.12.18 в 08:30

НА СЕЛО на 22 декември - село Бенковски

Бенковски е от селата, за което местните жители смятат, че няма нищо изключително в него. А когато поговориш с тях вече искаш и да живееш сред тях. Заради човещината, която усещаш в очите и гласа им. Има и други причини, поради които би..

публикувано на 21.12.18 в 15:55

"На село" в Щипско

Здравейте, уважаеми слушатели! Добро да бъде утрото ви и приятен почивният ден! Аз съм Ваня Славова, звукорежисьор е Иван Тасев. Свежи разговори и хубава музика ще оцветят нашето ефирно присъствие в следващия близо един час по Радио Варна!..

публикувано на 15.12.18 в 08:00