"Радио Варна представя"

СнимкаИзлъчва се всяка събота от 9.00 до 10.00 часа.

Време за  документалистика, фийчъри, публистика, беседи, интервюта, портрети, лични истории – без ограничение на жанр, тема и формат. Целта е  събеседниците, пътешествията, изследователите  и други да откриват и обясняват света около нас разбираемо и атрактивно.

"На село" в Щипско

Здравейте, уважаеми слушатели! Добро да бъде утрото ви и приятен почивният ден! Аз съм Ваня Славова, звукорежисьор е Иван Тасев. Свежи разговори и хубава музика ще оцветят нашето ефирно присъствие в следващия близо един час по Радио Варна!..

публикувано на 15.12.18 в 08:00
Село Рудник, община Долни Чифлик, област Варна

Историята и настоящето на село Рудник в звук

Ходжамар и Армутлар са старите имена на две села, които днес се казват Рудник. Първото е Бургаска област, второто – във Варненска. И днес в предаването на Радио Варна, в което Ви пренасяме в някое село, ще се отбием в село Рудник, община Долни..

публикувано на 08.12.18 в 10:10

НА СЕЛО на 1 декември - село Здравец

На 1 декември гостуваме на  жителите на село Здравец - селото със „здрав „климат – това е записано в решението за смяна на старото Акънджии на Здравец. Едно от петте в страната с това име. Красивата природа, чистия въздух и мекият климат носят..

публикувано на 30.11.18 в 17:10

На село в Пчелник

Здравейте! Дестинацията на предаването „За селото” днес е в посока община Долни чифлик, конкретно ще сме в село Пчелник. Аз съм Ваня Славова. Звукорежисьор е Недялко Добрев. Започваме с пожеланието за ведро настроение и приятен почивен..

публикувано на 17.11.18 в 06:05

"На село" в Блъсково

В предаването „За селото” по Радио Варна днес на фокус е Блъсково.   To   е село в Североизточна България, част от община Провадия, област Варна . Намира се на 67 км северозападно от гр. Варна и на 15 км югозападно от гр. Провадия ...

публикувано на 09.11.18 в 22:20

НА СЕЛО на 3 ноември - село Климентово

Село Климентово е на 20 километра северно от Варна и на десетина от морския бряг. Красиво място с изключително позитивно настроени хора, които се оказа, умеят да се веселят. Всеки прави по нещо, за да се чувстват добре всички, дори и тези, чиито корени..

публикувано на 29.10.18 в 18:00

"На село" в Арковна

В предаването на Радио Варна "За селото" на 27-ми октомври пътуваме до Арковна . Селото се намира в община Дългопол, област Варненска. Арковна е основано от малоазийски преселници от с. Мандър (днес Мурадийе) и Гьобел в Турция , на юг от град..

публикувано на 27.10.18 в 06:30

НА СЕЛО на 20 октомври - село Падина

Красива природа, чисти улици, парк със спортни съоръжения на открито и детска площадка – това е част от село Падина, община Девня. Едно от малките селища в региона – около 200 души постоянни жители. На 12 километра от Девня и на около половин час..

публикувано на 19.10.18 в 18:15

СЛАВЕЙКОВО

Приятен ден ви пожелаваме екипът на предаването: Ваня Славова и  Герасим Старчев! Днес сме на гости в Провадийското село Славейково. Славейково е село в Североизточна България, част от община Провадия, област Варна . Намира се на 27 км..

публикувано на 13.10.18 в 05:30

НА СЕЛО на 6 октомври - село Слънчево

В събота ще гостуваме на  село Слънчево.   Красива природа и чист въздух, все още неизсечена гора, удобен транспорт и близост до Варна – това  е кратката му визитка. За 15-тина години два пъти  са се увеличили жителите му. Причината - близостта до..

обновено на 05.10.18 в 20:15