"Радио Варна представя"

СнимкаИзлъчва се всяка събота от 9.00 до 10.00 часа.

Време за  документалистика, фийчъри, публистика, беседи, интервюта, портрети, лични истории – без ограничение на жанр, тема и формат. Целта е  събеседниците, пътешествията, изследователите  и други да откриват и обясняват света около нас разбираемо и атрактивно.

Повече от година енстусиасти подновяват маркировката и табелите по туристическите маршрути в планините

От година в социалните мрежи върви една инициатива за подновяването на маркировката и табелите по туристическите маршрути в планините. Защо е необходимо това? Защото липсата на маркировка може да коства живот. Достатъчен довод бургазлията Димо Колев да..

публикувано на 09.06.18 в 09:10

Приселци - енергията на добрите хора

На 15 километра южно от Варна се намира село Приселци. Едно от двете в страната с това име. Старото име на варненското село е   Мемиш суфалар. То идва от името на турския чифликчия хаджи Мемиш ага. В чифлика му са работили и турци, и българи...

публикувано на 02.06.18 в 16:37

РАДИО ВАРНА ПРЕДСТАВЯ на 2 юни - "Пътят към свободата"

Радио Варна представя в събота :  2 юни – Денят на Ботев и на загиналите   за свободата и независимостта на България. Кой е човекът, тръгнал на сигурна смърт, за да отстоява правото на свобода и то само на 28 години, само месец след като му се..

публикувано на 01.06.18 в 19:15
Детски хор

Талантите на хор "Добри Христов" - без фанфари и грим

Който пее, зло не мисли! Или поне така е според една от най-популярните български поговорки. В истинността ѝ обаче със сигурност са се убедили и десетките хиляди, които в някакъв момент от живота си, за кратко или по-дълго са се докосвали до..

обновено на 28.05.18 в 10:05
Красимир Делчев, Красимир Тодоров, Любомир Бенковски-Бенджи, Румен Сарандев и Пламен Гутинов

Радио Варна представя: Фоторепортерите на Варна

Предаването тази седмица е посветено на колегите фоторепортери Красимир Делчев, Любомир Бенковски-Бенджи, Красимир Тодоров, Пламен Гутинов и Румен Сарандев. Поводът е годишната им изложба на репортерски снимки, усетени от тях самите. Срещата с..

обновено на 21.05.18 в 07:36

РАДИО ВАРНА ПРЕДСТАВЯ на 13 май - село Припек

Село Припек е красиво населено място само на 15 километра от Варна в посока София от дясната страна на магистралата. Малко село, където за 20-тина минути може да стигнеш пеша от единия до другия край. От едната страна има оранжерии, в другата е частния..

обновено на 12.05.18 в 18:17

РАДИО ВАРНА ПРЕДСТАВЯ на 12 май - "Страстта да съхраняваш българското"

В "Радио Варна представя..." тази сутрин говорихме за колекционерската страст към оръжията, за хобито да събираш национални костюми, да правиш части от тях и да реставрираш всичко, свързано с миналото.   Интересът към българските корени и традиции се..

обновено на 12.05.18 в 10:11

На Георгьовден сме на гости на фермерите Иван Борисов и Николай Узунов

На 6 май отбелязваме Гергьовден. Чества се и като Ден на храбростта и Българската армия. Според народните представи св. Георги е покровител на земеделците и най-могъщият покровител на стадата.. Традициите са свързани с животновъдството,..

публикувано на 06.05.18 в 07:00

Радио Варна представя пътешествениците Флориан Демирев и Иван Зайков

Те са Флориан Демирев и Иван Зайков. От Варна са. На пръв поглед по нищо не се различават от средностатистическия варненец. Но само на пръв поглед. Защото единият – Флориан Демирев е пропътувал разстоянието от Англия до България за три седмици основно..

публикувано на 05.05.18 в 09:15
Шкорпиловци

"Радио Варна представя": село Шкорпиловци

На 40 км южно от Варна, след устието на река Камчия, в района на село Шкорпиловци, се простира най-широката плажна ивица на Българското Черноморие. Плажът е с дължина 13 км и на места е широк около 100 метра, което го прави най-дългият и просторен,..

публикувано на 30.04.18 в 10:20