"Радио Варна представя"

СнимкаИзлъчва се всяка събота от 9.00 до 10.00 часа.

Време за  документалистика, фийчъри, публистика, беседи, интервюта, портрети, лични истории – без ограничение на жанр, тема и формат. Целта е  събеседниците, пътешествията, изследователите  и други да откриват и обясняват света около нас разбираемо и атрактивно.

На Бабинден в Голица, Солник и Бърдарево - фоторепортаж

"Пред хана задрънкаха каруци и спряха. Повече от петнайсет-двайсет души селяни влязоха в кръчмата. Само като ги видеше човек, можеше да познае кои отде са. Ето тия с големите калпаци и с червени антерии, мъже едри, космати. Смятат ги малко диви и ги..

обновено на 20.01.18 в 17:01

Вълчи дол - град с бъдеще

Все повече земеделски производители   засаждат лавандула и зеленчуци в района на Община Вълчи дол.  Димитър Димитров е от първите регистрирани земеделски производители във Варненска област и получава средства по европейските програми. Обработва..

обновено на 13.01.18 в 19:50

В „Радио Варна представя" на 13 януари на фокус ще бъде българското кино

В рамките на един час водещата Вяра Николаева ще ни върне първо към началото, към първата прожекция на първия български игрален филм „Българан е галант” на Васил Гендов, чиято п рожекция се е състояла на 13 януари 1915 година в столичното кино..

обновено на 12.01.18 в 15:19

Село Казашко. Умира ли рибарството?

Какво се случва с един от основните занаяти в село Казашко - рибарството? - един от въпросите, отговор на който ще търсим в новото предаване на Радио Варна - в  неделя от 8 часа ще разказваме за живота в селата от региона. На 7 януари символично..

публикувано на 06.01.18 в 17:56

"Радио Варна представя" на 23 декември: "Подаръци ще има"

Каква е "магията" да получиш желания подарък? Най-малкият жител на село Кривини, община Долни чифлик, 3-годишната Десислава Левтерова вече знае, че това е да научиш стихче за Дядо Коледа, да го кажеш с много емоция и подаръкът ще  дойде. В..

обновено на 23.12.17 в 08:40

"Радио Варна представя" на 16 декември - урок по история с "Авитохол"

"Сдружение за възстановяване и съхранение на българските традиции - Авитохол" навърши 5 години. За периода на своето същуствуване  е организирало над 40 събития в страната, измежду които фестивали, събори и изложби. Само през 2017 година..

публикувано на 15.12.17 в 17:20

В „Радио Варна представя” – магията на ритъма латино

Няма по-добър начин да се разтовариш от проблемите от това да се пренесеш в света на танца, макар и за малко. Чрез него можеш да изразиш всичките си емоции при това красиво. Когато човек танцува, не мисли за друго, а просто се отдава на ритъма..

обновено на 25.11.17 в 05:40

Радио Варна представя на 11 ноември - БИТКАТА НА НАРОДИТЕ

Битката на народите – така е наречено сражението през 1444 година на обединените европейски сили срещу настъпващата тогава в Европа Османска империя. 573 години след сражението Парк-музей "Владислав Варненчик" отваря врати днес за безплатно..

публикувано на 10.11.17 в 18:36

Радио Варна представя: Дързостта да бъдеш пръв

Представете си българския футболен тим да бие този на Бразилия на стадион Маракана в Рио де Жанейро... Звучи налудничаво, нали? Нещо подобно обаче - по размах и ефект, но в сфера далеч от спорта - в скучната на пръв поглед индустрия,..

обновено на 06.11.17 в 16:44

"Радио Варна представя" на 28 октомври - в каква посока гледат младите хора?

В каква професионална посока гледат младите хора от Варна – мнението на Георги Найденов , Петър Стойков , Милен Минков , Севелина и Димитър Казакови , Мила Генова в "Радио Варна представя" на 28 октомври след 9 часа Как се върти колелото на..

публикувано на 27.10.17 в 17:18