"Срещи в 7/8"

Снимка

"Срещи в 7/8" се излъчва всяка вечер от 20.00 до 21.00 часа

Етно вечерите „Срещи в 7/8-ми” стартираха на 5.11.2008 г., като част от делничната вечерната музикална линия.

Музикалната линия предлага много и различни „срещи” на радиослушателите. От една страна среща с музика от всички фолклорни области и подобласти в България, всяка със своите изпълнители/интерпретарори, а от друга страна среща в която всеки един слушател ще постави себе си в центъра на друга вселена - среща с минало, настояще и бъдеще.
Христина Белева

Христина Белева спечели конкурса за гъдулар в Оркестъра за народна музика на БНР

От есента, когато ще започне и новият творчески сезон (2016/2017) на Оркестъра за народна музика на БНР, Христина Белева става част от състава на оркестъра с диригент Димитър Христов. Гъдуларката, която последните 10 години свири в НФА „Филип Кутев”,..

публикувано на 14.06.16 в 11:19
Златко Буров, Марин Христов - Христе и Тихол Мутафов

Презареждане с Balkan Guitar Stars

В това издание на „Срещи в 7/8” ви разказвам музикалната история на  „Balkan Guitar Stars” . За вдъхновението китара и нейната романтична душа, за цветовете в идеите на ухажорите ѝ, за освежаващия полъх в музиката... за всичко това разговарям с..

публикувано на 19.01.16 в 11:08

Българска гъдулка, китайско ерху и иранско каманче в най-новия албум на "Арифа"

Красотата в музиката на холандската група "Арифа" идва от необяснимата творческа химия, която се случва между четиримата членове. За посветените слушатели в етно-джаза това не са непознати имена - Алекс Симо (кларинет) от Румъния, Михалис Колевас..

публикувано на 12.01.16 в 17:09
Участие на

За спектрите на акапелна формация „Спектрум”

През пролетта на 2012 година няколко приятели от НМА „Панчо Владигеров” в София решават да се съберат и да попеят заедно за удоволствие. Обединява ги голямата им страст към съчетанието на човешки гласове в красива хармония. В началото колективното..

публикувано на 01.12.15 в 14:18
Теодосий Спасов

Теодосий Спасов със звание "Артист на ЮНЕСКО за мир"

Генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова ще обяви днес българския музикант Теодосий Спасов за „Артист на ЮНЕСКО за мир“ на церемония в Министерството на външните работи, съобщиха от Националната комисия за ЮНЕСКО. Артистите на ЮНЕСКО за..

публикувано на 16.09.15 в 12:05
Формация

Среща с музиката на формация "FOLK FIVE +"

В територията на   „Срещи в 7/8” слушаме музиката на пловдивската формация “Folk Five +”. Oще един различен поглед към българските традиции. Петимата млади музиканти са осъществили своите първи записи като формация, макар и не официциално издадени..

публикувано на 08.09.15 в 14:00
Ангел Димитров

Срещи в 7/8: Музикалният избор е на Ангел Димитров

Разказът в това издание на "Срещи в 7/8" започва от Трайчо Синапов и стига до AC/DC. Смущаващо, нали? Спокойно. Преживява се доста добре, особено ако историята ти я разказва Ангел Димитров . Защото това е неговата история. На китаро-тамбуриста или..

публикувано на 01.09.15 в 13:06
Ваня Вълкова

Срещи в 7/8: Музикалният избор е на Ваня Вълкова

Предоставихме възможността да се "нарисува с песен" и на народната певица (и гъдуларка!) Ваня Вълкова . В рамките на почти час слушахме една малка част от най-любимата ѝ музика. В началото започнахме с Петър Ралчев и Теодора Стамболиева. Завършихме с..

публикувано на 01.09.15 в 12:35
Теодора Стамболиева

Срещи в 7/8: Музикалният избор е на Теодора Стамболиева

В летните издания на предаването "Срещи в 7/8" тази година поканихме за разговор и Теодора Стамболиева . Какво разказа една от най-харесваните млади странджански певици за изпълнителите/изпълненията, които обича да слуша? Сред тях се нареждат имената на..

публикувано на 01.09.15 в 12:04

Срещи в 7/8: Музикалният избор е на Пейо Пеев

Кои са любимите изпълнения на гъдуларя, аранжор и автор на музика Пейо Пеев ? За една много малка част от тези изпълнения ни разказа именития музикант в предаването "Срещи в 7/8" , излъчено на 28.08.2015г. Музикалната разходка в петъчната вечер започна..

публикувано на 01.09.15 в 11:29