Радио Варна - другата сцена!

ГОЛЕМИЯТ КУХНЕНСКИ ПОТОП - РАДИОТЕАТЪР

Снимка: Архив
 

2 октомври 2012г., вторник, Концертно студио на Радио Варна - 19 часа

 

Радио Варна представя

ГОЛЕМИЯТ КУХНЕНСКИ ПОТОП

радиоспектакъл по текст на младия варненски писател и драматург Огнян Антов

Режисьор - Стоян Радев

Участват актьорите Илиян Марков, Савина Бързева и Валери Вълчев

 

Театър на маса и радиотеатър! Две форми – една сцена!

Вход свободен!

Постановка от цикъла “Чуваш ли театъра?”. Този проект е част от кандидатурата на Варна за Европейска столица на културата през 2019 година и е подкрепен от Община Варна чрез програмата за финансиране „Варна – територия на творчество”.

 

 

За автора...

Огнян Тодоров Антов е роден на 21.02.1976 година във Варна. Учи в НГХНИ “Константин Преславски” - Варна (1990-1995). Завършва висше образование в СУ “Св. Кл. Охридски”, специалност Българска филология (1995-2000). Работи като преподавател по български език и литература, библиотекар и др. Автор е на поезия, проза – разкази и къси притчи, драматургични произведения, публицистика, есеистика, литературна критика, превежда от руски език А.С. Пушкин и С. Есенин. Поставя на самодейна сцена свои пиеси (“Герой на нашето време”, моноспектакъл, 2000, Варна).

 

НАГРАДИ

Отличаван е в конкурси за драматургия:

-          За пиесата “Табелата с изтрития надпис”  - награда от Фестивала за млади драматурзи в Таунсвил, Австралия, 1994);

-          За пиесата “Юда” - поощрителна награда от Първия национален конкурс за българска драматургия “Иван Радоев” - Плевен, 2001.

 

КНИГИ

-          “Вапцаров на български” (2002) – литературно-критическо изследване

-          “Него го няма от няколко часа” (2004) - поезия