Радио Варна - другата сцена!

Прожекция на словото на Ваклуш Толев за Васил Левски

На 19 февруари, петък, „Общество Път на Мъдростта“ организира прожекция на слово за Васил Левски на Ваклуш Толев. Начало 18:00 ч.

Беше и светски, и духовен водач, защото където и да отидеше основаваше комитети и пееше своето “Достойно есть”. Затова не можем да го сравним с нищо от световните измерения на борци за свобода. От тях никой не беше наречен “Апостолът”!

Светостта му, с която си служеше, е несравнима. Тя е просто Христовото смирение в отговорност пред съвестта – будния бог в човека! Смирението го направи величав; дарбите го направиха достоен за жертва!

Ваклуш Толев Запрянов, известен като Учителят на Мъдростта Ваклуш, е богослов по образование, обществен деятел, лектор и автор на множество трудове с религиозно-философска и културно-историческа тематика, сред които „История и теория на религиите“ в три тома, „Духовните дарове на България“ в два тома, „Седемте лъча на еволюцията“, „Беззаветен завет“ и др., както и на изцяло авторското списание „Нур“.
Оригиналните му възгледи, исторически прочит и тълкувания се оформят в самостоятелно учение, което той нарича Път на Мъдростта. По идея на Ваклуш Толев е създадено сдружение „Общество Път на Мъдростта“, което работи за разгръщане духовния потенциал на нацията и на водещите принципи в духовно-културната еволюция на човечеството.

Повече информация може да намерите на vaklush.org



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!