Радио Варна - другата сцена!

МАЙСКИ САЛОН НА ИЗКУСТВАТА 2016 представя постановката „Лиля“ на Христос Хартомацидис

26 май, четвъртък, 18:30 ч. Концертно студио на Радио Варна

Театрална мистерия, чиято тема са животът и смъртта на Маяковски. Разглеждат се любовният триъгълник със семейство Брик и връзката му с новата му любима – Вероника Полонская. Водещ обаче е сблъсъкът на Поета с Властта, с неизменното и присъстващо навсякъде Ведомство. С бързо действие и сюрреалистични ситуации се представя личната му драма. Разкриват се отношенията му с Властта, която от една страна го почита, а от друга го задушава и води в крайна сметка до самоубийство. Живият ритъм и многото хумор, понякога с горчив привкус, приковават вниманието на зрителя, който не може да гледа безучастно.

източник: интернет

Автор
СнимкаХристос Хартомацидис е роден през 1954 г. в Казанлък, България, в семейство на гръцки политемигранти. Израства в София.  През 1980 г. завършва медицина и се репатрира в Гърция, където живее и работи. Едноактните му пиеси  "Асансьорът" и "Излизането след 18 ч. – забранено!" са поставени под общото заглавие "Тъмно черно, почти бяло" в общинския театър в Комотини, Гърция, през 2003 г. През 2008 г. пиесата му "Палачът Сансон" е поставена в Драматичен театър "Сава Доброплодни", Силистра, България. С нея театърът се представя на международния театрален преглед в Браила, Румъния (септември, 2008). Пиесата е публикувана на гръцки език под заглавието "Кошмарите на палача Сансон" (изд. "Мандрагорас", 2009).
Автор е на стихосбирки, сборници с разкази и романи, публикувани в България и Гърция. Носител на няколко български литературни награди: втора награда за студентски разказ (Шумен, 1976), втора награда за разказ в конкурса "Цветан Зангов" (Сливен, 1980), втора награда за роман в конкурса на изд. "Христо Г. Данов" (Пловдив, 1990). Член на два гръцки писателски съюза и на Съюза на българските писатели.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!