Радио Варна - другата сцена!

Поетична премиера на новата стихосбирка на Красимир Чернев

| обновено на 19.11.16 в 13:31

На 24 ноември в Арт салона на Радио Варна бе представянето на новата поетична книга на Красимир Чернев "Акорд за поглед и безпътни мачти"

Любомир Йорданов сподели за автора: "Ако не бях спрял да пиша, честно ти казвам, щях да се радвам страшно, аз да съм написал някои от тези стихове...
...На места думите са като буря, удрят и помитат, в друго стихотворение пък настъпват бавно, подобно на приливна вълна, но неотстъпно превземат всичко пред себе си. Гръмки и разпилени, или по-тихи, тъжни и вглъбени, стиховете ти обаче са еднакво искрени и истински."


Красимир Чернев е роден на 15.01.1960 г. в гр. Варна. Възпитаник е на Математическа гимназия „Д-р Петър Берон” – Варна, завършва „Българска филология” във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”. Магистър по право – юридическото си образование придобива в Бургаския свободен университет. Има десетки публикации в регионални и национални периодични издания, алманаси, антологии на съвременната българска поезия. Член на Съюза на българските писатели от 2001 г. От 2005 г. е административен секретар на Варненския окръжен съд.
Стихосбирки

 „Бряг за заточение” - 1991 г.;
„Камък за ъгъл” – 1992 г.;
”Нежен полъх в синия атол” – 1994 г.;
„Скалисти размисли” – 2004 г.;
„Дванадесет пясъчни лета до есента” – 2011 г.;
"Премълчано с приятели" - 2013 г.

***

Нежност

Като есенен вятър ти разроших косите.
Като щедър любовник -
всички горчиви мисли изпих...
Така -
притихнала в прегръдката на следобеда -
заприлича ми
на немирно момиче
от един недописан мой стих.

...




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия