Радио Варна - другата сцена!

Фондация "Слово" и приятели организират Коледно благотворително събитие - Концерт и разпродажба на произведения на изкуството

17 декември, събота, Концертно студио на Радио Варна, 16 ч.

Коледно благотворително събитие на фондация Слово и приятели – концерт и разпродажба на произведения на изкуството за каузата Психосоциална подкрепа на онкологични пациенти и техните близки.

Скъпи приятели, и до днес, края на 2016-а година, душата на пациента, неговите психологични и социални потребности остават встрани от погледа и ангажираността на по-голямата част от лечебните заведения в България. В страната има немалко организации, фондации и сдружения, които са амбицирани да запълнят тези пропуски, отдавайки се сърцато на каузата по различни начини – набирайки финансови средства, които впоследствие се използват за организиране на тази дейност в лечебни заведения, и/или оказвайки действителна психологическа и социална помощ със собствени сили, креативност и възможности. Събитието, което организираме, е насочено към пациентите на СБАЛОЗ "Д-р Марко А. Марков" – Варна. Фондация Слово, съвместно с група приятели – доброволци, музиканти, певци, художници, писатели и други съпричастници, ви призовава да дойдете в този декемврийски съботен ден, да си изберете и закупите картина или дребен предмет или да дарите сума според своите възможности, подкрепяйки с този жест идеята. Ако не успеете да си изберете покупка или нямате възможност да дарите, дори само вашето присъствие на събитието ще бъде морално насърчение за нашето дело. Предварително благодарим на всички, които ще ни подадат ръка!

В програмата: творби на Шуберт, Росини, Цезар Франк, Маскани, Чайковски, Шостакович, Йоахим Андерсен и др.

Участват:
Станислава Марчева – мецоспопран
София Димитрова – сопран
Петър Петров – бас
Петя Бонева – сопран
Руслан Павлов – пиано
Марина Винокурова – цигулка
Маринела Карагьозова – виола
Иво Бонев – пиано
Биляна Найденова – флейта
Веселина Михалкова – актриса



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!