Радио Варна - другата сцена!

Ежегодна благотворителна инициатива „ЛЮБОВТА е ...“

| обновено на 14.12.16 в 21:32

Събитието ще се проведе на 17 декември, събота, в Арт салона на Радио Варна от 10.30 до 14.00 часа.

ЛЮБОВТА е...

„ЛЮБОВТА е ...“ е ежегодна благотворителна инициатива, която в навечерието на Коледа припомня основния смисъл на празника - отварянето на сетивата към доброто и красотата. Кампанията подкрепя таланта на млади хора, изявяващи се в сферата на изкуствата.

„ЛЮБОВТА е ...“ се организира от Пачуърк Агенция за комуникаци в партньорство с Радио Варна. Поканени за участие в инициативата са партньори, приятели и съмишленици на Пачуърк Агенция за комуникаци, слушатели на Радио Варна, граждани и гости на морската столица. Споделяйки своите кулинарни идеи и умения, те събират средства за подпомагане на каузата.

През 2016 г. инициативата носи името „ЛЮБОВТА е ...щедра“ и е в подкрепа на младата пианистка Калина Алексиева.

Калина Алексиева е възпитаник на НУИ ”Добри Христов”. Тя сяда пред пианото още на 5-годишна възраст, а днес нейните преподаватели са категорични, че макар да не обича да шуми около себе си, Калина е сред най-добрите пианисти на училището.
Освен в симфоничния оркестър на НУИ ”Добри Христов”, Калина свири в клавирно дуо "Каданс" заедно с Йордан Миланов. Дуото е лауреат на втора награда на конкурса "Надежди, таланти майстори" и трета награда на конкурса "Мила Михайлова".

Калина Алексиева има редица изяви като солиращ изпълнител, съвместни участия на редица концерти и записи в Радио Варна.
Повече от 10 години Калина е част от Варненската детско-юношеска опера, където се усъвършенства в певческото, танцовото и театралното изкуство. Участва в спектакли на варненска сцена и има сценични изяви в цялата страна, включително зала 1 на НДК.
Талантливото момиче е част и от вокална група ИУ-фория при ИУ – Варна, където развива уменията си в акапелното пеене.

Хората, които следят развитието на Калина Алексиева са убедени, че нейният талант, подплътен с чувството за отговорност и дисциплина, ще й даде възможност за ярко присъствие в света на изкуството.
А самата Калина има мечта, за която работи последователно. Тя е уверена, че както и да продължи пътят й на артист, пианото винаги ще бъде неин най-верен спътник. Затова е решила, че има нужда от качествено дигитално пиано. Работила е цяло лято, но продължава да събира средства за хубав инструмент.
Вярваме, че ние, заедно с всички наши приятели и съмишленици, сме готови да помогнем, за да може Калина Алексиева да посрещне 2017-та година с ново дигитално пиано и да продължи да развива своя талант.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!