Радио Варна - другата сцена!

Успешен старт на театрално-музикалния спектакъл „Ние, мушмороците" в Радио Варна

На 14 май 2017 г. в Арт салона на Радио Варна бе премиерата на театрално-музикалния спектакъл „Ние, мушмороците". Спектакълът бе осъществен по проект "Криле за начало" на Радио Варна и наистина даде успешен старт на новата Театрална  студия „Вълшебната завеса“ с ръкодител Димитър Ялнъзов и школата по Пиано с преподавател Боряна Шопова.

Спектакълът „Ние, мушмороците" е театрална игра по стихове на Виктор Самуилов, която представя света на възрастните пречупен през погледа и мисленето на децата. Пиесата е забавна, с много хумор и по детски засяга сериозни социални теми.

Това бе първата сценична стъпка за най – малките артисти, всички показаха завидни актьорски и изпълнителски умения, придобити за краткия период на обучение през първата учебна за тях 2016-2017 година в специалностите театър и пиано в школите на ОДК - гр. Варна.

Искреният смях в залата и многото аплодисменти са сигурен знак, че децата, вдъхновени от голямото изкуство-театър и музика са истински артисти! За тях това бе дебют в не лекия жанр на сценичните изкуства, където не само са изпълнители-пианисти, но и активно участват в сценичното действие, чрез изпълнението на няколко джаз пиеси. С това те създадоха музикалната среда на спектакъла и му придадоха жанров колорит и неповторим емоционален заряд. Децата изпълниха и две песни по стиховете на автора с клавирен акомпанимент. 






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!