Радио Варна - другата сцена!

"Четири елемента" сборна изложба акварел в Арт салона на Радио Варна

| обновено на 02.12.17 в 22:46

На 24 ноември трима художници ни потопиха в цветните води на акварела - Елица Карабашлиева, Николинка Димитрова и Иво Йорданов.
"Четири елемента" е мотото на изложба, а авторите се усещат привлени от стихията на водата, огъня, въздуха и земята. Вдъхновени от силата и красотата на природата споделят: "Водата, което може да бъде ручейче, дъжд, мъгла, океан, сняг, може да бъде помитаща морска буря, наводнение. Огънят, без който не може да оцелеем е и изгарящ и унищожаващ. Земята, която ни храни разгневена би унищожила цели цивилизации. Въздухът, без който не оцеляваме и минута може да ни помете като перца. В картините от тази изложба се опитваме не само да покажем лицата им, но и тяхната многоликост, както и нашето преклонение пред силата и красотата на природата и всичко живо в нея."
Трима човека, толкова различни в светоусещането си, в начина, по който предават мисли на лист, в характерите си са обединени от покоряващата сила на акварела, която също е стихия - вода. Трима приятели, които ще отворят своят свят на стихии и страст, ще отгърнат мислите в картините си. Всеки от тях върви по своя път и накрая се събират за да покажат покоряващата сила на още една стихия - приятелството.
"Откриването на акварела е една от най-съдбовните и щастливи срещи за мен. Очарованието, силата му, емоцията, прелестта и дори трудността са нещата, които ме зареждат и вдъхновяват пред всяка среща с белия лист. Да овладееш водата, да предадеш не само формите, но и емоциите са нещо, което ме радват в най-върховна степен. Обичам да се вглеждам в детайлите, но също и в момента, който отлита и вълшебствата траят само миг. Улавянето на този вълшебен миг е същността на работата ми. Често рисувам стари предмети, в които чувам скрити разкази, стари сгради, които са пълни с истории."
Елица
"Винаги съм имал афинитет към изкуствата. Обичам да работя с акварели, като използвам нетрадиционни техники за този тип медиум. Моите картини опознават природата, подчертавайки подробностите в нея. Движа се в две основни направления в изкуството - реализъм и натурализъм. Като художник се опитвам да постигна максимално възпроизвеждане на реалността."
Иво




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия