Радио Варна - другата сцена!

JAZZ Migration с КОНСТАНТИН КОСТОВ ТРИО

| обновено на 27.04.18 в 10:28

Джаз вечер с КОНСТАНТИН КОСТОВ ТРИО. Групата е в състав: Константин Костов, пиано; Димитър Карамфилов, бас и Христо Йоцов, барабани

Константин Костов(1979) намира своя път от родната си Враца до големите световни сцени. От 2000-та живее в Мюнхен, където завършва консерваторията и в момента е преподавател. През 2003 е отличен с Grand Prix-Gasteig Competition а през 2010 г. печели втора награда и награда на публиката на конкурса Terem Crossover Competition в Санкт Петербург. Концертирал е в Европа, Русия и Япония на престижни фестивали като Sapporo Jazzfest, Blue Note-Nagoya, Stainway Jazzfest и други. През 2017-та издава последния си албум Consolation за DK Records.

„JAZZ Migration” е проект, имащ за цел да фокусира вниманието върху процесите на обратен „внос” на артистичен потенциал от Европа към България, които кореспондират с актуалните тенденции в съвременното общество за привличане на таланта в културните процеси на страната ни. Цикълът от концерти ще представи приноса, който българската музикална традиция има в развитието на съвременните джазови форми. Цикълът от концерти е финансиран от Фонд „Култура” на Община Варна.

Снимки: 27 април, петък, Концертно студио на Радио Варна



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия