Радио Варна - другата сцена!

Изложба „Картини от морето“ на Мария Манева – Мириям

| обновено на 23.10.18 в 21:34

Изложба „Картини от морето“ - Мария Манева – Мириям. Тя гостува за трети път в Арт салона на Радио Варна и това е втората и самостоятелна изложба в галерията. Авторката представя екзотични мозайки от морски камъчета, миди, раковини. Настоящата експозиция има две основни теми, едната е българската роза, като символ на страната и другата е повлияна от Японската култура, но изпълнена с морски материали – японски вишни, жерави и др. 

Техниката е приложно изкуство с елементи на мозайка, в което са вплетени естествени материали от морето. Авторката споделя: "Залагам на техните естествени цветове, блясък и форми, които предава особен колорит и чар на картините. Всяка е със собствено излъчване. Вдъхновението идва от самите материали. Когато в съзнанието ми се появи изображение, го виждам с конкретни миди и камъчета и бързам да го претворя. По-голяма част от тях са от нашето Черноморие, които сама си подбирам с голямо удоволствие. Също използвам и от чужди морета, закупени или подарени от приятели. Работя с голяма любов и търпение. " 

Снимка

За първи път Мария се сблъсква с подобен вид изкуство 2008 г., а три години по-късно вече се занимава с това. Постепенно хобито и става основно занимание и страст и вече е немислимо да живее без него. То и носи радост и удовлетворение, особно когато клиента остане доволен и с радост се връща за друга творба. Има картини и в чужбина. Оказва се, че интерес към морските раковини и камъчета е имало още преди хиляди години. Хората са си украсявали къщите и мебелите с тях, правели са си пана, а сега в много страни е престижно да имаш подобен род картини, те просто се открояват и няма как да останат незабелязани.

Заповядайте да се докоснете до уникалните картини от морски камъчета, раковини и пясък! Експозицията може да разгледате до 07 ноември 2018 г. /делнични дни/ от 14:00 - 18:00 часа, Арт салон на Радио Варна.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия