Радио Варна - другата сцена!

Великденска изложба на изявени варненски художници

| обновено на 29.04.19 в 06:47

Изложба на художниците от специалност изящни изкуства към НУИ „Добри Христов“ – Варна

Участват:

Красен Бербенков, Емануела Цонева, Димитър Борисов, Георги Кенаров, Васил Пенчев, Надежда Антова, Свилен Георгиев, Светлан Стефанов, Цветомира Богданова, Миряна Койнова.

Репортерът ни Ваня Славова разговаря с Емануела Цонева и Красен Бербенков:




За поредна година художниците от специалност „Изящни изкуства“ към НУИ „Д. Христов“ - Варна представят свои картини в една обща изложба, този път под наслов „Великден“. Различни в своето творческо многообразие и изказ, всички те успяват да обединят и синхронизират в едно пространство своите стилове и художествени идеи. През годините те са правили много представителни изложби в Двореца – Балчик и в Градска художествена галерия „Борис Георгиев“ и винаги са съумявали да развълнуват зрителите с многообразието от живописни, графични и скулптурни творби.

Тази година училището има юбилей 75 години от създаването си. По подобаващо тържествен начин отбелязваме годишнината, с две поредни изложби през месец март в двореца в Балчик и в разширен вид в Арт салона на Радио Варна на 25-ти април. Живопис, рисунка, графика, скулптура и фотография ще срещнат зрителите и ценителите на изобразителното изкуство с творбите на 10 различни и същевременно взаимно допълващи се творци. Масло, акрил, литография, нови скулптурни материали. Реалистични, модернистични, сюрреалистични, символистични. Всичко това в едно неделимо цяло, възпитаващо и вдъхновяващо както техните ученици, така и всеки зрител докоснал се до изкуството, което ни прави по – добри, по-радостни и влюбени в живота.


Изложбата може да посетите до 15 май, от 14.00 до 18.00 часа, всеки делничен ден.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия