Радио Варна - другата сцена!

Кирилицата е много повече от това, което досега сме знаели

| обновено на 10.05.19 в 13:14

10 май, петък, Арт салона на Радио Варна, 18.00 часа

Представяне на книгата "КИРИЛИЦА - Тайни от дълбините на езика български" и дискусия с автора.

Представяне на една любопитна книжчица, която е малка по обем, но огромна по съдържание и смисъл. Един нов духовен буквар за българите. Авторът Петър Петров ще открехне леко вратата към един простор и необятност от знание, които се съдържат в дълбините на нашата азбука. Кирилицата пази кодове и тайни, постижими за просветените и твърде занимателни за изкушените от словото.

Един безкраен ребус, който ще предизвика познавачите на езика, ще провокира любознателните и ще разкрие познанието - каквото е, по един впечатляващ начин. Неподозирани конфигурации, тълкувания и притчи пробуждат умовете и развиват мисленето ни на следващото ниво.

Опитайте и вие да се потопите в извора на словото, потърсете и открийте своите откровения, послания и знаци. Да празнуваме и съпреживеем новото знание за буквите в навечерието на деня, когато отбелязваме Светите братя Кирил и Методий!

Заповядайте на представянето на книгата "КИРИЛИЦА - Тайни от дълбините на езика български" и дискусия с автора, по врема на която ще разберем:

- МОЖЕМ ЛИ ДА ГОВОРИМ С БУКВИТЕ И КАКВО КАЗВАТ БУКВИТЕ ДНЕС?
- Каква е връзката на буквите с езика и важна ли е неговата чистота за синхрон с Божествената промисъл?
- Какво всъщност е Кирилицата и защо е важно да я съхраним, опознаем и използваме по предназначение?
- Има ли заложени формули, вратички и ключове за нашето издигане към възвишените измерения и светове?

ОТ ВАРНА ТРЪГВА ЕДНА НОВА ПРОСВЕТНО-КНИЖОВНА МИСИЯ.

Книгата ще има и второ представяне на 11 май в гр. Белослав по време на VIII пролетни дискусии "Знаци на паметта" и Десета национална конференция "Читалищни срещи" 2019



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!