Радио Варна - другата сцена!

V Международен музикален конкурс "Art stars - Звезди на изкуството"

От  4 до 8 септември 2019 година във Варна ще се проведе V Международен музикален конкурс "Art stars - Звезди на изкуството"

Конкурсът е част от календара на Министерството на културата и се организира от Фондация „Звезди на изкуството” и Inner Wheel България. Престижната и популярна в страната и чужбина музикална надпревара се реализира с финансовата подкрепа на Община Варна, чрез Фонд „Култура“ , Община Аксаково,“ Обществен дарителски фонд за Варна“ и др. Конкурсът се подкрепя и от много други организации и фирми, които предоставят художествени картини, професионални микрофони, предметни награди и др.

Конкурсът се провежда в няколко категории: Изпълнителите в категория "Поп пеене" ще се изявят на 6 септември 2019 г. в Концертно студио на Радио Варна, а на 7 септември 2019 г. в зала Младежки дом "Орбита". Председател на журито в категория "Поп пеене" по традиция ще бъде композиторът Хайгашод Агасян, а членове: композиторът Нелко Коларов и вокалистът и победител в "Като две капки вода" Славин Славчев.

Новост в тазгодишното издание за участниците в конкурса "Арт старс - Звезди на изкуството" -Варна, 2019 в категория "Поп пеене" е, че в него ще се проведе първи етап от националната селекция за българските участници в изключително престижния Международен фестивал "Славянски базар" - Витебск - Беларус, който ще се състои през месец юли 2020 г.

Участниците в категория „Класическо пеене“ ще се изявяват на 7 и 8 септември в Концертно студио на Радио Варна. Журито в категория "Оперно пеене" ще бъде с председател Даниела Димова – директор на ТПМЦ – Варна и членове – проф. д-р Иванка Нинова от НМА „Проф. П. Владигеров“ – София, солист на Софийска опера и на много международни сцени в централния мецосопранов репертоар; проф. Ейми Фримър от Университет „Tulane“ – САЩ; Роберта Матели – мецосопран с международна кариера, вокален педагог и оперен режисьор – Италия.

Младите таланти, които ще се състезават в категория "Фолклор" ще се изявят на 4-5 септември 2019 г. в зала Младежки дом "Орбита" Регламент за Трета категория „Фолклор” включва две секции: „Народно пеене“- индивидуални изпълнители, вокални групи и народен хор и секция „Български народни танци“. Първи раздел - Танцови състави и ансамбли Втори раздел - Клубове за народни хора - любители. Журито в категория "Фолклор" е с председател Саша Стоева – старши експерт РЕКИЦ „Читалища“ – Варна, и членове: Елица Тодорова – вокален изпълнител и перкусионист, Павлинка Тодорова – вокален педагог, Радослав Иванов –хореограф, главен художествен ръководител на „Ансамбъла на МВР – Варна“ и председател на Областно дружество на хореографите във Варна.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!