Едно

Едно - предаване за хората с увреждания. Нека формираме ново мислене и отношение към тях и да стимулираме активна позиция за пълноценен живот и реализация. Заедно да покажем готовността на обществото за съпричастност към хората с увреждания и активната ни гражданска позиция за решаване на техните проблеми в адаптиране на жизнената среда и пълноценното им участие в обществения живот. Очаквайте ни в неделя, за да намерим заедно информация, решения и помощ за хората с уреждания. Да променим нагласите си и отношението на обществото към различните от нас!


Успешна 2017 година отчитат от Клуба на инвалидите във Видин

Днес в "Заедно" говорим за дейността на Клуба на инвалидите във Видин . С неговия председател Ваньо Диков правим обзор на отминалата 2017 година, поглеждаме в плановете за 2018-та и обсъждаме новостите, които навлизат в социалната сфера през тази..

публикувано на 12.01.18 в 17:24

Да помогнем на талантливи младежи от Видин

В предаването "Заедно" говорим за млади хора от Видин , които имат нужда от подкрепа. Това са тризнаци, които са отглеждани само от единия си родител. Семейството изпитва затруднения във финансово отношение и издръжката за тримата десетокласници често е..

публикувано на 05.01.18 в 15:10

Доброволци събират дарения за мобилно приложение, което предупреждава за инциденти

В края на годината можем да станем по- добри и да помагаме на добри каузи. Всеки, разбира се, сам избира на коя кауза да помогне. Ето защо решихме да ви представим още една идея, която търси подкрепа. Съюз на българските спасители (СБС) е сдружение от..

публикувано на 29.12.17 в 16:53
Софроний със сестричката му.

Семейство от Монтана има нужда от помощ

Светла Софрониева от Монтана има две деца - момиче и момче, които отглежда сама. 15-годишният Софроний преди 4 години е блъснат от кола докато кара колелото си на село. След този инцидент здравословното му състояние е влошено- той не може да се движи..

публикувано на 29.12.17 в 14:25
Симона Славейкова (вляво) и Антонина Лозанова с отличията си.

Доброволци за пример

В това предколедно издание на предаването "Заедно" ви запознавам с две момичета, доброволки от нашия пъстър Северозапад, с които можем да се гордеем. И двете получиха наскоро отличия за добрата си работа през годината. Това са две млади момичета от..

публикувано на 22.12.17 в 15:01

Празниците идват и в Центъра за социална рехабилитация и интеграция във Видин

Фондация "Подкрепа за реализация" и Центърът за социална рехабилитация и интеграция организираха к оледен базар  в търговския център във Видин. На първият етаж се намира щандът с ръчно изработени празнични украси и сувенири. Какво може да си..

публикувано на 15.12.17 в 14:23

Здравни медиатори във Видин помагат на малцинствата

В България моделът на здравния медиатор е въведен през 2001 г. от екипа на Фондация “Здравни проблеми на малцинствата”. Тогава пилотно се изпълнява проект в квартал "Изток" на град Кюстендил. Обучени са и първите пет здравни медиатори. Във  Видин..

публикувано на 08.12.17 в 15:00
Доброволци закачиха червени панделки на екипа на Радио ВИДИН, в знак на съпричастност с болните от СПИН.

Видин се включи в битката със СПИН

Днес предаването "Заедно" е посветено на Младежкия съвет по наркотични вещества във Видин, който вече се казва Общински младежки съвет за превенция на зависимости. Доброволците участваха в отбелязването на Световния ден за борба със СПИН , който е днес,..

публикувано на 01.12.17 в 14:55

Победа за параатлети от Видин

Представителите на Видин станаха отборен победител в петото Международно спортно състезание за хора с увреждания България- Сърбия . Съревнованието се проведе в град Зайчар, Сърбия. Домакините и гостите от Видин се състезаваха в  пет спортни..

публикувано на 24.11.17 в 15:10

Доброволци от Видин и Монтана научиха как да се предпазят от трафик на хора

Доброволците от Младежкия съвет по наркотични вещества във Видин посетиха град Монтана. Там участваха заедно с местната младежка организация по наркотични вещества в обучение на тема "Трафик на хора". Ето какво разказа доброволецът от Видин Павел..

публикувано на 17.11.17 в 15:41