Едно

Едно - предаване за хората с увреждания. Нека формираме ново мислене и отношение към тях и да стимулираме активна позиция за пълноценен живот и реализация. Заедно да покажем готовността на обществото за съпричастност към хората с увреждания и активната ни гражданска позиция за решаване на техните проблеми в адаптиране на жизнената среда и пълноценното им участие в обществения живот. Очаквайте ни в неделя, за да намерим заедно информация, решения и помощ за хората с уреждания. Да променим нагласите си и отношението на обществото към различните от нас!


Кметове говорят за проблемите с наркотиците

Видински представител имаше на XXIV конференция на кметовете, членуващи в организацията "Европейски градове срещу наркотиците". За нея ни разказва Красимира Елисеева - председател на Общинския съвет по наркотичните вещества - Видин: "Пътуването..

публикувано на 21.07.17 в 15:12

Да твориш в тишина

Днес си говорим за таланта. Талантът, който не избира при кого да отиде, не се съобразява какъв е човекът, от къде произлиза и как живее. Талантът, който озарява един живот и не спира да се развива, да приема нови предизвикателства и да дава смисъл...

публикувано на 30.06.17 в 17:36

Специалисти от Видин участваха в създаването на Национална мрежа на логопедите

В началото на месец юни в курортен комплекс "Албена" беше проведена конференция с международно участие, озаглавена "Логопедични терапии". Представителите на Видин на конференцията бяха четири дами, специалисти в тази област. За да ни разкаже повече..

публикувано на 16.06.17 в 15:00

Грамота за най-зелен двор получи Помощното училище във Видин

Помощно училище (ПУ) "Д-р Петър Берон" във Видин тази седмица получи грамотата си за второ място в конкурса на Регионалната инспекция по околна среда и водите (РИОСВ) - Монтана, посветен на Световния ден на околната среда. Това беше и поводът да..

публикувано на 09.06.17 в 15:19

Доброволци от Видин и Монтана научиха за модерните зависимости

Обучение за доброволците от Младежките съвети по наркотични вещества (МСНВ) от Видин и Монтана се проведе в края на месец май в Клисурския манастир. На него младежите, с помощта на психолозите от Общинския съвет по наркотични вещества, са подобрили..

публикувано на 02.06.17 в 15:39

Хора с увреждания от Видин с медали от спортно състезание в Сърбия

Второ отборно място заеха видинските представители на международното състезание в параолимпийската дисциплина "Бенч преса" (вдигане на щанга от лег), провело се в сръбския град Княжевац. Над 30 състезатели от 8 клуба от Македония, Босна и..

публикувано на 26.05.17 в 14:29

Доброволец в ООН

Този следобед ви водя на една среща на доброволците от Младежкия съвет по наркотични вещества във Видин. Те се събраха, за да чуят разказа на техния съпредседател- Елена Трифонова. Тя посети централата на ООН във Виена. Там присъства на Световен..

публикувано на 05.05.17 в 15:37

Богат на дейности месец отчитат доброволци от Видин

Наситен с дейности бе месец април за Младежкия съвет по наркотични вещества във Видин. Какви бяха те - равносметка направи психологът Велислава Цанкова : "Този месец беше богат на дейности и на кампании. Като се започне от обучението, в което се..

публикувано на 28.04.17 в 15:10

За здравните и трудови медиатори

Медиаторите са хората, които помагат на институциите в решаването на казуси от различен вид. В това издание на "Заедно" ще говорим за ромските специалисти. Към Дирекцията "Бюро по труда" Видин работят двама медиатори от малцинствата. За да научим..

публикувано на 14.04.17 в 15:00

Детски празник за Великден организираха във Видин

Фондация "Подкрепа за реализация", Видинска света митрополия и Община Видин организираха детски празник по случай Великден. Проявата беше в храм "Св. Николай Чудотворец" в града. Присъстващите деца научиха кое прави деня Велик и чуха за символите..

публикувано на 07.04.17 в 15:05