Едно

Едно - предаване за хората с увреждания. Нека формираме ново мислене и отношение към тях и да стимулираме активна позиция за пълноценен живот и реализация. Заедно да покажем готовността на обществото за съпричастност към хората с увреждания и активната ни гражданска позиция за решаване на техните проблеми в адаптиране на жизнената среда и пълноценното им участие в обществения живот. Очаквайте ни в неделя, за да намерим заедно информация, решения и помощ за хората с уреждания. Да променим нагласите си и отношението на обществото към различните от нас!


Помощните училища се преобразуват в центрове за специална образователна подкрепа

Още през 2015 година парламентът реши да преобразува помощните училища в центрове за специална образователна подкрепа.  В тях ще се учат деца, за които оценката е показала, че не могат да се обучават заедно със своите връстници в общообразователна среда...

публикувано на 01.09.17 в 15:57

Младежите и работата- една възможна мисия

Днес търсим отговори на въпроси като: защо младите хора не желаят да започнат работа, каква е причината те да отказват работа и как можем да намерим компромисен вариант между работодателите и подрастващите, за да се запълнят свободните работни места...

публикувано на 18.08.17 в 15:34

10 години Център за социална рехабилитация и интеграция във Видин

Днес ще ви заведа на рожден ден. Отиваме на празнуването на 10-ата годишнина от откриването на Центъра за социална рехабилитация и интеграция (ЦСРИ) във Видин. То се състоя във видински хотел, където се събраха специалистите, клиентите на организацията,..

публикувано на 11.08.17 в 16:01

Отблизо с "Уникалните деца на Видин"

Този следобед в предаването "Заедно" говорим за дейностите във видинската Фондация "Уникалните деца на Видин". Запознавам ви с техните услуги за деца. Говорим си и за по- специфичните им занимания през лятото, за техническата база и специалистите,..

публикувано на 04.08.17 в 15:10

Летни занимания в Арт Студио "Приказен свят"

Днес ви пренасям в атмосферата на Арт Студиото "Приказен свят", което работи от средата на този месец в Центъра за социална рехабилитация и интеграция във Видин. Фондация "Подкрепа за реализация" и Видинска света митрополия организираха занимания..

публикувано на 28.07.17 в 15:34

Кметове говорят за проблемите с наркотиците

Видински представител имаше на XXIV конференция на кметовете, членуващи в организацията "Европейски градове срещу наркотиците". За нея ни разказва Красимира Елисеева - председател на Общинския съвет по наркотичните вещества - Видин: "Пътуването..

публикувано на 21.07.17 в 15:12

Да твориш в тишина

Днес си говорим за таланта. Талантът, който не избира при кого да отиде, не се съобразява какъв е човекът, от къде произлиза и как живее. Талантът, който озарява един живот и не спира да се развива, да приема нови предизвикателства и да дава смисъл...

публикувано на 30.06.17 в 17:36

Специалисти от Видин участваха в създаването на Национална мрежа на логопедите

В началото на месец юни в курортен комплекс "Албена" беше проведена конференция с международно участие, озаглавена "Логопедични терапии". Представителите на Видин на конференцията бяха четири дами, специалисти в тази област. За да ни разкаже повече..

публикувано на 16.06.17 в 15:00

Грамота за най-зелен двор получи Помощното училище във Видин

Помощно училище (ПУ) "Д-р Петър Берон" във Видин тази седмица получи грамотата си за второ място в конкурса на Регионалната инспекция по околна среда и водите (РИОСВ) - Монтана, посветен на Световния ден на околната среда. Това беше и поводът да..

публикувано на 09.06.17 в 15:19

Доброволци от Видин и Монтана научиха за модерните зависимости

Обучение за доброволците от Младежките съвети по наркотични вещества (МСНВ) от Видин и Монтана се проведе в края на месец май в Клисурския манастир. На него младежите, с помощта на психолозите от Общинския съвет по наркотични вещества, са подобрили..

публикувано на 02.06.17 в 15:39