Едно

Едно - предаване за хората с увреждания. Нека формираме ново мислене и отношение към тях и да стимулираме активна позиция за пълноценен живот и реализация. Заедно да покажем готовността на обществото за съпричастност към хората с увреждания и активната ни гражданска позиция за решаване на техните проблеми в адаптиране на жизнената среда и пълноценното им участие в обществения живот. Очаквайте ни в неделя, за да намерим заедно информация, решения и помощ за хората с уреждания. Да променим нагласите си и отношението на обществото към различните от нас!


Обучение за превенция на трафика на деца започна от Видин

В "Заедно"  говорим за противодействието на трафика на деца с цел сексуална експлоатация.   България все още е една от страните, източник на значителен брой жертви на трафик на хора в Европейския съюз. По данни на Националната ко мисия за борба..

публикувано на 07.06.19 в 17:37

"Едно" на 31 май 2019 годна

Този петък в "Едно", предаването, което се излъчва със съдействието на фондация "Подкрепа за реализация"- Видин говорим за ефекта от новия Закон за хората с   увреждания, според който от началото на годината друга месечна финансова помощ..

публикувано на 31.05.19 в 18:20

"Заедно" от 24 май 2019 година

В Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост говорим за едно читалище, което в мисията си да просвещава обединява европейски партньори, а с един от последните си проекти стига дори до Китай.   Разговорът ни е с Борислав Ванков..

публикувано на 24.05.19 в 17:30
Поредната среща институциите, ангажирани в борбата срещу дрогата се проведе преди дни във Видин

"Заедно" срещу дрогата

В "Заедно" говорим за общите усилия за борбата с дрогата. Общински съвет по наркотични вещества във Видин обединява усилията на институции, училища, деца, родители в борбата срещу дрогата. Създаден е през 2001 година, а всички институции се..

публикувано на 17.05.19 в 18:20

Доброволчество и дарителство в Северозапада

Предизвикателствата и доброволчеството са темите в  "Заедно".    Петима младежи от Оряхово получиха сребърни отличия на Международна награда на херцога на Единбург- международна програма, която е създадена преди повече от 60 години...

публикувано на 10.05.19 в 17:26
Антонина Лозанова и Ивайло Петков в село Върбовчец

Мисията да помагаш

Темата в "Заедно" този петък е за мисията да помагаш. 12-класничката Антонина Лозанова от Видин от години събира средства за самотни възрастни хора в малките села. Дарява радост, а много млади хора са увлечени от примера и. Миладин..

публикувано на 03.05.19 в 16:05

С дарения от Швейцария изградиха платформа в социален център във Видин

Темите в "Едно" по Радио Видин, предаването, което се излъчва със съдействието на Фондация "Подкрепа за реализация" в последния петък от месеца: В поредица от събития участва през април Центърът за социална рехабилитация и интеграция към..

публикувано на 26.04.19 в 17:25

В Центъра за социална рехабилитация и интеграция във Видин отбелязват празници заедно

В предаването „Едно“ , което се излъчва със съдействието на   Центъра за социална рехабилитация и интеграция във Видин към фондация „Подкрепа за реализация“ говорим как в центъра отбелязват празниците заедно. Хората, които ползват предлаганите там..

публикувано на 29.03.19 в 17:54

Неправителствени организации във Видин предлагат граждански мониторинг на социални услуги

В предаването говорим за инициативата на неправителствени организации за граждански мониторинг на социалните услуги в област Видин. Ще се финансира с европейски средства. Ще бъде изработена първо методика за оценка на местните и регионални..

публикувано на 15.03.19 в 19:35
Отец Натанаил и отец Йосиф заедно с НВП митрополит Даниил

Манастир към Българската православна църква е основан край Бостън

Двама млади мъже, родени   в САЩ, приемат православието. Преди две години създават край Бостън манастира "Св. Йоан Кръстител" към Българската православна църква . Посвещават се на монашеството. Пръв игумен на манастира и духовен ръководител..

публикувано на 02.03.19 в 14:55