Едно

Едно - предаване за хората с увреждания. Нека формираме ново мислене и отношение към тях и да стимулираме активна позиция за пълноценен живот и реализация. Заедно да покажем готовността на обществото за съпричастност към хората с увреждания и активната ни гражданска позиция за решаване на техните проблеми в адаптиране на жизнената среда и пълноценното им участие в обществения живот. Очаквайте ни в неделя, за да намерим заедно информация, решения и помощ за хората с уреждания. Да променим нагласите си и отношението на обществото към различните от нас!


Доброволци от Видин и Монтана научиха как да се предпазят от трафик на хора

Доброволците от Младежкия съвет по наркотични вещества във Видин посетиха град Монтана. Там участваха заедно с местната младежка организация по наркотични вещества в обучение на тема "Трафик на хора". Ето какво разказа доброволецът от Видин Павел..

публикувано на 17.11.17 в 15:41

За ролята на психолога и педагогическия съветник в училище

В предаването "Заедно" говорим за работата на училищните психолози и педагогически съветници.   В неформални разговори с тези специалисти, те споделят колко разностранна е работата им, колко големи и сложни са изискванията към тях. Разбира се,..

публикувано на 10.11.17 в 14:26

Промените в социалната сфера от 2018 година

Днес говорим за някои от новостите в социалната сфера. Става дума за нововъведенията, които ще станат факт от началото на следващата година. Те ще засягат широк кръг от деца, семейни помощи, деца и лица с увреждания, техните придружители и..

публикувано на 03.11.17 в 15:47

Дебат за задължителното участие на ученици в извънкласни дейности и доброволчески инициативи

Членовете на Младежкия съвет по наркотични вещества /МСНВ/ проведоха дебат, който беше на тема "Задължителното участие на ученици в извънкласни дейности и доброволчески инициативи". Импровизираното правителство предложи това да се случи със закон и..

публикувано на 13.10.17 в 16:36

Мариета и Калин Иванови: "Хората вече говорят по- открито за осиновяването"

Днес говорим за осиновяването. Поводът е Националната информационна кампания за осиновяването, която приключва през тази седмица. В рамките на инициативата се проведоха срещи в няколко български градове -  Шумен, София, Пловдив, Стара Загора,..

публикувано на 06.10.17 в 14:10

Нова книга ще представи Лора Цветанова във Видин

В предаването "Едно" говорим за новоиздадена книга, чието официално представяне ще се състои през следващия месец октомври. Автор е Лора Цветанова , която неведнъж е била събеседник в ефира на Радио Видин. И като клиент на Центъра за социална..

публикувано на 29.09.17 в 16:34

Помощните училища се преобразуват в центрове за специална образователна подкрепа

Още през 2015 година парламентът реши да преобразува помощните училища в центрове за специална образователна подкрепа.  В тях ще се учат деца, за които оценката е показала, че не могат да се обучават заедно със своите връстници в общообразователна среда...

публикувано на 01.09.17 в 15:57

Младежите и работата- една възможна мисия

Днес търсим отговори на въпроси като: защо младите хора не желаят да започнат работа, каква е причината те да отказват работа и как можем да намерим компромисен вариант между работодателите и подрастващите, за да се запълнят свободните работни места...

публикувано на 18.08.17 в 15:34

10 години Център за социална рехабилитация и интеграция във Видин

Днес ще ви заведа на рожден ден. Отиваме на празнуването на 10-ата годишнина от откриването на Центъра за социална рехабилитация и интеграция (ЦСРИ) във Видин. То се състоя във видински хотел, където се събраха специалистите, клиентите на организацията,..

публикувано на 11.08.17 в 16:01

Отблизо с "Уникалните деца на Видин"

Този следобед в предаването "Заедно" говорим за дейностите във видинската Фондация "Уникалните деца на Видин". Запознавам ви с техните услуги за деца. Говорим си и за по- специфичните им занимания през лятото, за техническата база и специалистите,..

публикувано на 04.08.17 в 15:10