Едно

Едно - предаване за хората с увреждания. Нека формираме ново мислене и отношение към тях и да стимулираме активна позиция за пълноценен живот и реализация. Заедно да покажем готовността на обществото за съпричастност към хората с увреждания и активната ни гражданска позиция за решаване на техните проблеми в адаптиране на жизнената среда и пълноценното им участие в обществения живот. Очаквайте ни в неделя, за да намерим заедно информация, решения и помощ за хората с уреждания. Да променим нагласите си и отношението на обществото към различните от нас!


"Резиденция баба" в Неговановци

Във видинското село Неговановци заедно с местни хора празника посрещат и петима младежи, които идват с мисия в Северозапада. Те са от доброволците, участващи тази година в инициативата на сдружение "Фабрика за идеи" "Резиденция баба". Домакини са..

публикувано на 06.09.19 в 18:30

"Едно" на 30 август 2019 година

В предаването "Едно" по Радио Видин, предаването, което се излъчва със съдействието на фондация "Подкрепа на реализация" всеки последен петък от месеца,  днес сме на рожден ден, защото през август Центърът за социална рехабилитация и интеграция към..

публикувано на 30.08.19 в 16:15
Ученици от столичната гимназия

На помощ на възрастни хора от Северозапада

В "Заедно" този петък разговаряме с Яна Рупева , директор на фондация "Проект Северозпад" за патронажната кухня, която с помощта на дарители скоро ще бъде отворена в Люти брод  и ще осигурява топла храна за поне 10 села в община Мездра.  От фондацията..

публикувано на 23.08.19 в 14:45

"Едно" на 26 юли 2019 година

Темите в "Едно" по Радио Видин, предаването, което се излъчва със съдействието на фондация "Подкрепа за реализация": Фондация "Подкрепа за реализация" за трета поредна година предлагана на децата през лятото една забавна ваканция. С..

публикувано на 26.07.19 в 14:54

Фестивалът на изкуствата "The Вridge" събра във Видин над 300 млади хора

За тях са организирани повече от 20 работилници по кино, музикални, инструменти, театър, танци, предприемачество, архитектура.   В продължение на седмица, от  13 юли те се обучават под ръководството на други млади хора, които искат да предадат своя..

публикувано на 19.07.19 в 17:00

За големите проблеми на малките хора и начините да бъдат решени

Темите в "Заедно" на 5 юли 2019 година: Проблемите на хората с нисък ръст са по-големи тези, които очакваме. В ежедневието си вършим неща, за които не се замисляме. Ходим на работа, пазаруваме, качваме се в обществения транспорт или колите си...

публикувано на 05.07.19 в 14:32

"Едно" на 28 юни 2019 година

Темите в "Едно", предаването, което се излъчва със съдействието на Фондация "Подкрепа за реализация":   Потребители на Центъра за социална рехабилитация интеграция към фондацията се завърнаха от летен лагер в курортния град Вършец, а така..

публикувано на 28.06.19 в 18:30

"Заедно" от 21 юни 2019 година

От платформата "Приятели помагайте", която обединява хора от цялата страна за различни благотворителни мисии, връщат усмивката на 11-годишно момиченце от Бяла Слатина с тежка съдба. Цвети остава само с възрастните си баба и дядо, които се..

публикувано на 21.06.19 в 18:50

Герой от телевизионен сериал на рождения си ден не иска подаръци, събира дарения за деца

В "Заедно" този петък говорим за благотворителност, доброволчество и кампанията "Антидрога" на  "Инер уил клуб"- Видин. Калин Димитров, познат като Денис от телевизионния сериал „София ден и нощ“ отправя покана към гостите на рождения си ден..

публикувано на 14.06.19 в 18:00

Обучение за превенция на трафика на деца започна от Видин

В "Заедно"  говорим за противодействието на трафика на деца с цел сексуална експлоатация.   България все още е една от страните, източник на значителен брой жертви на трафик на хора в Европейския съюз. По данни на Националната ко мисия за борба..

публикувано на 07.06.19 в 17:37