Едно

Едно - предаване за хората с увреждания. Нека формираме ново мислене и отношение към тях и да стимулираме активна позиция за пълноценен живот и реализация. Заедно да покажем готовността на обществото за съпричастност към хората с увреждания и активната ни гражданска позиция за решаване на техните проблеми в адаптиране на жизнената среда и пълноценното им участие в обществения живот. Очаквайте ни в неделя, за да намерим заедно информация, решения и помощ за хората с уреждания. Да променим нагласите си и отношението на обществото към различните от нас!


За здравните и трудови медиатори

Медиаторите са хората, които помагат на институциите в решаването на казуси от различен вид. В това издание на "Заедно" ще говорим за ромските специалисти. Към Дирекцията "Бюро по труда" Видин работят двама медиатори от малцинствата. За да научим..

публикувано на 14.04.17 в 15:00

Детски празник за Великден организираха във Видин

Фондация "Подкрепа за реализация", Видинска света митрополия и Община Видин организираха детски празник по случай Великден. Проявата беше в храм "Св. Николай Чудотворец" в града. Присъстващите деца научиха кое прави деня Велик и чуха за символите..

публикувано на 07.04.17 в 15:05

Толерантна училищна среда, без стереотипи

Създаване на толерантна училищна среда, без стереотипи и популяризиране на културното многообразие. Тази цел са си поставили гимназията по туризъм "Михалаки Георгиев" във Видин и партньорите ѝ - учебни заведения от Италия, Румъния и Турция. Как я постигат..

публикувано на 31.03.17 в 14:25

Младежи и избори

Днес предаването е посветено на младежите и техния избор. Говорим си с млади хора от Видин за участието им в избори. Дали това е уместно, могат ли да направят този важен за страната си избор, чустват ли се готови за такава отговорност? Въпросът не..

публикувано на 24.03.17 в 15:10

Втори международен етно фестивал "Традиции и занаяти"

Днес ще ви заведа до съседния на Видин сръбски град Зайчар, където се състоя вторият Международен фестивал за хора с увреждания "Традиции и занаяти". На гости на сръбските си колеги бяха специалистите и клиентите на Центъра за социална..

публикувано на 17.03.17 в 14:51

Как младежите да бъдат чути

Само преди дни, в началото на март, трима от доброволците в Младежкия съвет по наркотични вещества във Видин взеха участие в oбучителен семинар "Структурен диалог", който се проведе в град София.  През ноември миналата година още двама от..

публикувано на 10.03.17 в 14:59

Вино и любов в Центъра за социална рехабилитация във Видин

Днес, в последния петък на месец февруари, в предаването "Едно" ви водя на две от инициативите за отминаващия вече втори месец от тази година на Центъра за социална рехабилитация и интеграция (ЦСРИ) във Видин.   С празник на любовта и виното..

публикувано на 24.02.17 в 14:26

За работата на мултидисциплинарните екипи в социалната сфера

Темата ни днес са новостите в Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане, въведени в края на миналата година и касаещи работата на мултидисциплинарните екипи, които правят оценка на потребностите на хората с увреждания. Сложна тема,..

публикувано на 27.01.17 в 16:14

Ученици слушаха за енергийните напитки, хранителните разстройства и фитнес манията

Общинският съвет по наркотичните вещества - гр. Видин проведе обучения пред доброволци от Детско полицейско управление в Начално училище "Васил Левски" гр. Белоградчик и Средно училище "Васил Левски"- гр. Кула , където бе представена темата..

публикувано на 20.01.17 в 15:41

Социалните услуги за деца и възрастни във Видин през 2017 година

В началото на годината е време да поговорим за социалните услуги на територията на община Видин. Да запознаем вас, гражданите, с възможностите, от които можете да се възползвате. Разговарям със заместник-кмета „Хуманитарни дейности и социална..

публикувано на 13.01.17 в 14:13