Едно

Едно - предаване за хората с увреждания. Нека формираме ново мислене и отношение към тях и да стимулираме активна позиция за пълноценен живот и реализация. Заедно да покажем готовността на обществото за съпричастност към хората с увреждания и активната ни гражданска позиция за решаване на техните проблеми в адаптиране на жизнената среда и пълноценното им участие в обществения живот. Очаквайте ни в неделя, за да намерим заедно информация, решения и помощ за хората с уреждания. Да променим нагласите си и отношението на обществото към различните от нас!


Платформи за жестомимичен превод улесняват живота на хората с увреден слух

Представям ви Фондация "Заслушай се!". Тя се занимава с разрешаването на проблемите на хората със слухови проблеми. Човекът, създал фондацията, е Ашод Дерандонян. Завършил висшето си образование в Американския университет в България, живял около..

публикувано на 20.04.18 в 14:40

Протестите за социалната политика - защо не са единни?

Организациите на хора с увреждания излязоха на национален протест в сряда заради нова наредба, която включва промени в правилата на трудово-експертните лекарски комисии (ТЕЛК). Въпреки, че във вторник министър Кирил Ананиев обяви, че по нареждане на..

публикувано на 13.04.18 в 17:30

"Великият ден" се проведе за втори път във Видин

За втора поредна година Фондация "Подкрепа за реализация" и Видинска света митрополия организираха детски празник по случай Великден под името "Великият ден". На него имаше три ателиета, в които се правиха типични за Великден неща, имаше детски..

публикувано на 06.04.18 в 14:30

Какво е супервизия на социалните услуги

В днешното предаване "Заедно" ви запознаваме със спецификата на супервизията, която се прави на социалните услуги. От тази година тя е задължителна за социалните услуги за деца, а въпрос на време е да стане задължителна и на тези за възрастни...

публикувано на 30.03.18 в 16:03

Три празника в един ден

В Центъра за социална рехабилитация и интеграция към Фондация "Подкрепа за реализация" във Видин отбелязаха с едно събитие три важни дати от месец март. В едно сляха деня на поезията, отбелязването на първа пролет и деня на театъра. Първа пролет..

публикувано на 23.03.18 в 14:10

Приспособиха мотоциклет за хора с двигателни проблеми

В предаването "Заедно" днес говорим за една инициатива, която има за цел да позволи на хората с двигателни затруднения да управляват, поне за малко, мотоциклет. Идеята е на група приятели, обединени около създаването и адаптиране на мотор за хора с..

публикувано на 09.03.18 в 14:30

Първи турнир на Кънтър страйк се проведе във Видин

Борис Живков и Любослав Лозанов са двама младежи от Видин , решили да организират първия в града ни турнир на популярната компютърна игра "Кънтър страйк" (Counter strike). Съревнованието се проведе миналата неделя. Победителите са Борис Живков и..

публикувано на 02.03.18 в 15:55

Да помогнем на Цветина от Враца пак да кара колело

Млада жена от Враца има нужда от нашата помощ. Цветина Цекова, на 22 години, има нужда от финансова подкрепа, за да си закупи велосипед триколка за хора с двигателни проблеми. До сега тя е ползвала такава, но колелото е било детско и вече не може да го..

публикувано на 23.02.18 в 16:02

Интернет платформа намира работа на хора с увреждания

JAMBA (от старолатински - опора) е онлайн платформа и консултантска услуга, която осигурява предварителна подготовка и последващ подбор с цел професионална реализация на хората с увреждания в България. Така онлайн се осъществява своеобразна среща между..

публикувано на 16.02.18 в 16:44
село Комарево

Проблем с регистрацията и пререгистрацията на читалищата

От 1 януари тази година влезе в сила Законът за изменение и допълнение на Закона за юридическите лица с нестопанска цел. Промяната е, че всички съществуващи неправителствени организации ще прехвърлят регистрацията си от окръжните съдилища към Агенция по..

публикувано на 02.02.18 в 15:26