Едно

Едно - предаване за хората с увреждания. Нека формираме ново мислене и отношение към тях и да стимулираме активна позиция за пълноценен живот и реализация. Заедно да покажем готовността на обществото за съпричастност към хората с увреждания и активната ни гражданска позиция за решаване на техните проблеми в адаптиране на жизнената среда и пълноценното им участие в обществения живот. Очаквайте ни в неделя, за да намерим заедно информация, решения и помощ за хората с уреждания. Да променим нагласите си и отношението на обществото към различните от нас!


Лято в Центъра за социална рехабилитация и интеграция във Видин

Клиентите на Центъра за социална рехабилитация и интеграция ( ЦСРИ ) във Видин участваха в няколко инициативи през юли. Те бяха на летен лагер във Вършец, бяха участници в спортно състезание в сръбския град Княжевац и гости на Третия фестивал на..

публикувано на 20.07.18 в 14:19

Лятото на недоволството на майките

Говорим по горещата социална тема това лято- палатковите лагери на майките на деца с увреждания. Как протича един ден в такъв лагер, защо палатките стават все повече в центровете на българските градове и какви са уговорките с управляващите за..

публикувано на 06.07.18 в 14:37

Видинчани представиха България на световен форум за застъпничеството

Седемнадесети световен конгрес "Инклюжън Интернешънъл" ("Inclusion International") събра хора и организации от цял ​​свят, в началото на този месец, за да се учат и да се вдъхновяват. Заедно те поемат по нелекият път да направят приобщаването реалност за..

публикувано на 15.06.18 в 16:03

Доброволци учиха за "здравата агресия"

Общинският съвет по наркотичните вещества-Видин проведе изнесено обучение на част от доброволците на Общинския младежки съвет за превенция на зависимости в местността "Божурица" . Младежите общуваха помежду си и с екипа от психолози два дни...

публикувано на 08.06.18 в 14:46

Майки на деца с увреждания: Ще протестираме, докато получим решения

Майки на деца с увреждания направиха палатков лагер пред Народното събрание в София. Те ще останат там докато депутатите приемат техните искания за промяна на Закона за хората с увреждания. Родителите настояват видът и размерът на индивидуалната..

публикувано на 01.06.18 в 16:04

Фондация помага на онкоболните и техните семейства

Фондация "Победи рака" работи в помощ на онкоболните в България и техните близки. Работещите там специалисти предоставят достоверна информация за онкологичните заболявания, съгласувана с водещи специалисти в страната, оказват подкрепа на пациентите и..

публикувано на 25.05.18 в 16:38

Международно състезание за параспортисти се проведе във Видин

Шестото Международно спортно състезание за хора с увреждания България- Сърбия се проведе във Видин. Организатори на спортната инициатива традиционно са Фондация "Подкрепа за реализация" от крайдунавския град и сдружение "Добро дърво" от Зайчар...

публикувано на 18.05.18 в 17:12
 Юлия Найденова, директор на Комплекса за социални услуги за деца и семейства във Видин

Кризисни центрове ще защитават от домашно насилие

Във всеки областен град да бъде изграден кризисен център за защита от домашното насилие. Това прие парламентът на първо четене през тази седмица. В предаването "Заедно" ще дадем повече информация за необходимостта от такива центрове, как биха могли..

публикувано на 11.05.18 в 17:43

Да надникнем в Ателие "Четки за мечти"

Учениците от ОУ "Любен Каравелов" във Видин участваха в пленер-живопис . Децата от Ателие "Четки за мечти" рисуваха вчера на открито в крайдунавския парк. "Работим с изявени деца в областта на изобразителното изкуство. Днес е заключителното..

публикувано на 27.04.18 в 16:21

Платформи за жестомимичен превод улесняват живота на хората с увреден слух

Представям ви Фондация "Заслушай се!". Тя се занимава с разрешаването на проблемите на хората със слухови проблеми. Човекът, създал фондацията, е Ашод Дерандонян. Завършил висшето си образование в Американския университет в България, живял около..

публикувано на 20.04.18 в 14:40