Едно

Едно - предаване за хората с увреждания. Нека формираме ново мислене и отношение към тях и да стимулираме активна позиция за пълноценен живот и реализация. Заедно да покажем готовността на обществото за съпричастност към хората с увреждания и активната ни гражданска позиция за решаване на техните проблеми в адаптиране на жизнената среда и пълноценното им участие в обществения живот. Очаквайте ни в неделя, за да намерим заедно информация, решения и помощ за хората с уреждания. Да променим нагласите си и отношението на обществото към различните от нас!


В Центъра за социална рехабилитация и интеграция във Видин отбелязват празници заедно

В предаването „Едно“ , което се излъчва със съдействието на   Центъра за социална рехабилитация и интеграция във Видин към фондация „Подкрепа за реализация“ говорим как в центъра отбелязват празниците заедно. Хората, които ползват предлаганите там..

публикувано на 29.03.19 в 17:54

Неправителствени организации във Видин предлагат граждански мониторинг на социални услуги

В предаването говорим за инициативата на неправителствени организации за граждански мониторинг на социалните услуги в област Видин. Ще се финансира с европейски средства. Ще бъде изработена първо методика за оценка на местните и регионални..

публикувано на 15.03.19 в 19:35
Отец Натанаил и отец Йосиф заедно с НВП митрополит Даниил

Манастир към Българската православна църква е основан край Бостън

Двама млади мъже, родени   в САЩ, приемат православието. Преди две години създават край Бостън манастира "Св. Йоан Кръстител" към Българската православна църква . Посвещават се на монашеството. Пръв игумен на манастира и духовен ръководител..

публикувано на 02.03.19 в 14:55

Изкуство и трудотерапия разкриват нови възможности за хора със затруднения

В предаването "Едно" по Радио Видин, което се излъчва със съдействието на Фондация "Подкрепа за реализация"- Видин темите днес са: Екипи от действащи социални услуги за деца Видин бяха обучавани как да реагират в определени ситуации...

публикувано на 22.02.19 в 16:01

Ученици слушаха беседа за вредата от алкохола

Ден след празника на лозарите и винарите, говорим за вредата от алкохола, когато е в прекомерни количества. Деца посягат към чашката още на 10-12 години, сочи проучване у нас. Консумацията на алкохол е една от проявите на нездравословен..

публикувано на 15.02.19 в 17:59

Психолози говориха пред медицински специалисти от училищата за новите наркотици

Психолози от Общинския съвет по наркотични вещества във Видин говориха пред специалисти от лекарските кабинети в училищата по темата за психоактивните вещества. Подобни обучения са провеждани, но с ученици, родители и учители. За първи път..

публикувано на 08.02.19 в 18:47

Платформа за придвижване помага на хора с увреждания във Видин

В предаването "Едно", което се излъчва със съдействието на Фондация "Подкрепа за реализация" поглеждаме към събития от календара на Центъра за социална рехабилитация и интеграция във Видин . Готова е програмата за дейността на центъра за..

публикувано на 25.01.19 в 18:00

Социализацията- важен момент за хората с интелектуални затруднения

Желанието да помогнат на собствените си деца преди почти 30 години събира родители от Видин с обща съдба. Създават Регионално дружество за подкрепа на лица с умствени затруднения , което е сред първите в страната. Част е от мрежата на..

публикувано на 18.01.19 в 17:35

Центърът за рехабилитация във Видин почете семейните ценности

В предаването "Едно" се разхождаме през по- важните събития през този месец, които бяха организирани от Фондация "Подкрепа за реализация" и нейният Център за социална рехабилитация и интеграция във Видин. Деня на християнското семейство отбелязаха в..

публикувано на 23.11.18 в 14:18

Работи ли приобщаващото образование за децата с увреждания във Видин

Отговор на въпросът - работи ли приобщаващото образование търсим в предаването "Заедно". Приобщаващото образование е процес на осъзнаване, приемане и подкрепа на индивидуалността на всяко дете или ученик и на разнообразието от потребностите им чрез..

публикувано на 16.11.18 в 14:30