Едно

Едно - предаване за хората с увреждания. Нека формираме ново мислене и отношение към тях и да стимулираме активна позиция за пълноценен живот и реализация. Заедно да покажем готовността на обществото за съпричастност към хората с увреждания и активната ни гражданска позиция за решаване на техните проблеми в адаптиране на жизнената среда и пълноценното им участие в обществения живот. Очаквайте ни в неделя, за да намерим заедно информация, решения и помощ за хората с уреждания. Да променим нагласите си и отношението на обществото към различните от нас!


Инициативата "Спаси Севера" помага на хора от регионите на Монтана и Враца

Хората, затворени в своята зона комфорт не познават живота на другите. Това смята Йонка Иванова , създател на инициативата "Спаси Севера" . От две години тя и нейни съмишленици се грижат за хора в нужда в Монтански села и в региона на Враца:..

публикувано на 08.11.19 в 16:25
Видин от високо

"Заедно" в Деня на народните будители

Книга за дарителството представиха в Бяла Слатина в навечерието на Деня на народните будители. Неин автор е историкът Светлина Берова , председател на читалищното Бяла Слатина. Представянето беше на концерт-спектакъл, който организираха за..

публикувано на 01.11.19 в 17:17

Състезание за хора с увреждания развива умения и създава приятелства

Отборът на Центъра за социална рехабилитация и интеграция към Фондация "Подкрепа за реализация"- гр. Видин се представи успешно на VII- мото международно спортно състезание за хора с увреждания между   България и Сърбия. Състезанието е..

публикувано на 25.10.19 в 18:05

Младежи от шест държави се учат на медийна грамотност във Видин

В предаването днес ви срещаме с младежи от различни държави, които се учат да развиват своята медийна грамотност. Домакин на младежкия обмен е Видин, а организатор- сдружение "Видински фонд "Читалища", по европейска програма за..

публикувано на 18.10.19 в 17:40

Видински ученици по безопасен начин разбират за ефекта от дрогата при каране на колело

Във Видин учениците опитват в безопасна среда как биха управлявали велосипед след употреба на наркотици или алкохол. Инициативата е на читалище "Светъл ден" . Технологията е заимствана от Холандия. Досега са провеждани симулации за ефекта..

публикувано на 11.10.19 в 16:50

Видин е една от спирките на "Поход за свобода"

На 4 октомври в "Заедно" по Радио Видин: Видин е една от спирките на "Поход за свобода", кампания срещу трафика на хора. В България походът се организира от фондация "А21" , а партньор във Видин е Общинският съвет по наркотични..

публикувано на 04.10.19 в 18:55

"Едно" от 27 септември 2019 година

Темите в "Едно" по Радио Видин, предаването, което се излъчва със съдействието на Фондация "Подкрепа за реализация": В предаването обръщаме внимание на обучението, което фондацията организира преди две седмици. Изпълнители на социални..

публикувано на 27.09.19 в 14:10

"Резиденция баба" в Неговановци

Във видинското село Неговановци заедно с местни хора празника посрещат и петима младежи, които идват с мисия в Северозапада. Те са от доброволците, участващи тази година в инициативата на сдружение "Фабрика за идеи" "Резиденция баба". Домакини са..

публикувано на 06.09.19 в 18:30

"Едно" на 30 август 2019 година

В предаването "Едно" по Радио Видин, предаването, което се излъчва със съдействието на фондация "Подкрепа на реализация" всеки последен петък от месеца,  днес сме на рожден ден, защото през август Центърът за социална рехабилитация и интеграция към..

публикувано на 30.08.19 в 16:15
Ученици от столичната гимназия

На помощ на възрастни хора от Северозапада

В "Заедно" този петък разговаряме с Яна Рупева , директор на фондация "Проект Северозпад" за патронажната кухня, която с помощта на дарители скоро ще бъде отворена в Люти брод  и ще осигурява топла храна за поне 10 села в община Мездра.  От фондацията..

публикувано на 23.08.19 в 14:45