Едно

Едно - предаване за хората с увреждания. Нека формираме ново мислене и отношение към тях и да стимулираме активна позиция за пълноценен живот и реализация. Заедно да покажем готовността на обществото за съпричастност към хората с увреждания и активната ни гражданска позиция за решаване на техните проблеми в адаптиране на жизнената среда и пълноценното им участие в обществения живот. Очаквайте ни в неделя, за да намерим заедно информация, решения и помощ за хората с уреждания. Да променим нагласите си и отношението на обществото към различните от нас!


Хора с увреждания от Видин с медали от спортно състезание в Сърбия

Второ отборно място заеха видинските представители на международното състезание в параолимпийската дисциплина "Бенч преса" (вдигане на щанга от лег), провело се в сръбския град Княжевац. Над 30 състезатели от 8 клуба от Македония, Босна и..

публикувано на 26.05.17 в 14:29

Доброволец в ООН

Този следобед ви водя на една среща на доброволците от Младежкия съвет по наркотични вещества във Видин. Те се събраха, за да чуят разказа на техния съпредседател- Елена Трифонова. Тя посети централата на ООН във Виена. Там присъства на Световен..

публикувано на 05.05.17 в 15:37

Богат на дейности месец отчитат доброволци от Видин

Наситен с дейности бе месец април за Младежкия съвет по наркотични вещества във Видин. Какви бяха те - равносметка направи психологът Велислава Цанкова : "Този месец беше богат на дейности и на кампании. Като се започне от обучението, в което се..

публикувано на 28.04.17 в 15:10

За здравните и трудови медиатори

Медиаторите са хората, които помагат на институциите в решаването на казуси от различен вид. В това издание на "Заедно" ще говорим за ромските специалисти. Към Дирекцията "Бюро по труда" Видин работят двама медиатори от малцинствата. За да научим..

публикувано на 14.04.17 в 15:00

Детски празник за Великден организираха във Видин

Фондация "Подкрепа за реализация", Видинска света митрополия и Община Видин организираха детски празник по случай Великден. Проявата беше в храм "Св. Николай Чудотворец" в града. Присъстващите деца научиха кое прави деня Велик и чуха за символите..

публикувано на 07.04.17 в 15:05

Толерантна училищна среда, без стереотипи

Създаване на толерантна училищна среда, без стереотипи и популяризиране на културното многообразие. Тази цел са си поставили гимназията по туризъм "Михалаки Георгиев" във Видин и партньорите ѝ - учебни заведения от Италия, Румъния и Турция. Как я постигат..

публикувано на 31.03.17 в 14:25

Младежи и избори

Днес предаването е посветено на младежите и техния избор. Говорим си с млади хора от Видин за участието им в избори. Дали това е уместно, могат ли да направят този важен за страната си избор, чустват ли се готови за такава отговорност? Въпросът не..

публикувано на 24.03.17 в 15:10

Втори международен етно фестивал "Традиции и занаяти"

Днес ще ви заведа до съседния на Видин сръбски град Зайчар, където се състоя вторият Международен фестивал за хора с увреждания "Традиции и занаяти". На гости на сръбските си колеги бяха специалистите и клиентите на Центъра за социална..

публикувано на 17.03.17 в 14:51

Как младежите да бъдат чути

Само преди дни, в началото на март, трима от доброволците в Младежкия съвет по наркотични вещества във Видин взеха участие в oбучителен семинар "Структурен диалог", който се проведе в град София.  През ноември миналата година още двама от..

публикувано на 10.03.17 в 14:59

Вино и любов в Центъра за социална рехабилитация във Видин

Днес, в последния петък на месец февруари, в предаването "Едно" ви водя на две от инициативите за отминаващия вече втори месец от тази година на Центъра за социална рехабилитация и интеграция (ЦСРИ) във Видин.   С празник на любовта и виното..

публикувано на 24.02.17 в 14:26