Едно

Едно - предаване за хората с увреждания. Нека формираме ново мислене и отношение към тях и да стимулираме активна позиция за пълноценен живот и реализация. Заедно да покажем готовността на обществото за съпричастност към хората с увреждания и активната ни гражданска позиция за решаване на техните проблеми в адаптиране на жизнената среда и пълноценното им участие в обществения живот. Очаквайте ни в неделя, за да намерим заедно информация, решения и помощ за хората с уреждания. Да променим нагласите си и отношението на обществото към различните от нас!


Медицински сестри и родители от Видин са доброволци към Асоциация "Лицеви аномалии"

Асоциация на пациентите с вродени лицеви аномалии и техните родители е учредена на 12 март 1997 година. Учредяването на сдружението съвпада по време с основаването на първото по рода си в България мултидисциплинарно звено за лечение на лицеви аномалии...

публикувано на 12.10.18 в 14:35

От Враца започват Националните информационни седмици за осиновяването

Българска асоциация „Осиновени и осиновители“ (БАОО) за пета поредна година инициира Национални информационни седмици за осиновяването под мотото „Осиновяването - сбъднато семейство“. Инициативата ще се проведе в периода от 24 септември до 5 октомври в..

публикувано на 21.09.18 в 14:40

За добро ли са промените в ТЕЛК?

Дойде времето отново да повдигнем темата за промените и новите правила в системата на ТЕЛК . Тази тема, за съжаление, идва на дневен ред периодично, защото почти всички правителства предприемат мерки за преструктуриране на начините за отпускане на..

обновено на 14.09.18 в 16:23
Марияна (в средата) с останалите протестиращи във Видин.

Марияна Павлова: На хората с увреждания във Видин май всичко им е наред

Три месеца след началото на протестите на майките на деца с увреждания и Видин се включва в изразяването на недоволството срещу държавната социална политика. Марияна Павлова е човекът, който е решил да протестира в крайдунавския град. Синът ѝ е с..

публикувано на 07.09.18 в 14:35

Кампании помагат на нуждаещи се деца от Видин

Общинският съвет по наркотични вещества във Видин обяви две благотворителни кампании.  Радио ВИДИН вече съобщи за акцията "Подарък с кауза", която приключва днес. Мисията на организаторите е да се подарят играчки и книжки на болни деца в Детското..

публикувано на 31.08.18 в 14:15

Летните занимания за деца и възрастни в ЦСРИ- Видин

Фондация "Подкрепа за реализация" организира във Видин през лятната ваканция "Детско лятно приключение 2018". За втора година деца с и без увреждания, от 6 до 13 годишна възраст имат летни занимания в Арт студиото "Приказен свят" в Центъра за социална..

публикувано на 24.08.18 в 14:30

Лято в Центъра за социална рехабилитация и интеграция във Видин

Клиентите на Центъра за социална рехабилитация и интеграция ( ЦСРИ ) във Видин участваха в няколко инициативи през юли. Те бяха на летен лагер във Вършец, бяха участници в спортно състезание в сръбския град Княжевац и гости на Третия фестивал на..

публикувано на 20.07.18 в 14:19

Лятото на недоволството на майките

Говорим по горещата социална тема това лято- палатковите лагери на майките на деца с увреждания. Как протича един ден в такъв лагер, защо палатките стават все повече в центровете на българските градове и какви са уговорките с управляващите за..

публикувано на 06.07.18 в 14:37

Видинчани представиха България на световен форум за застъпничеството

Седемнадесети световен конгрес "Инклюжън Интернешънъл" ("Inclusion International") събра хора и организации от цял ​​свят, в началото на този месец, за да се учат и да се вдъхновяват. Заедно те поемат по нелекият път да направят приобщаването реалност за..

публикувано на 15.06.18 в 16:03

Доброволци учиха за "здравата агресия"

Общинският съвет по наркотичните вещества-Видин проведе изнесено обучение на част от доброволците на Общинския младежки съвет за превенция на зависимости в местността "Божурица" . Младежите общуваха помежду си и с екипа от психолози два дни...

публикувано на 08.06.18 в 14:46