Ловците в Чупрене се готвят за Северозападния ловен събор

Ловното сдружение в Чупрене започна подготовка за поредния ловен събор. Той ще се проведе за пета поредна година. В рамките на два дни- 8 и 9 септември- организаторите са планирали интересна програма. "През първия ден ще  се осъществи откриване на..

публикувано на 09.08.18 в 17:09

Видин посреща участниците в ТИД 2018

Общините Ново село и Видин са готови да посрещнат участниците в 63-а водна регата ТИД. Първата спирка в българския участък е на брега на Ново село- на 11 август, тази събота, а в неделя са във Видин. Международната регата по река Дунав започна на..

публикувано на 09.08.18 в 16:23

Листоминиращ молец унищожава кестените във Видин

Кестените от двете страни на улица "Академик Стефан Младенов", до видинския парк "Владикина бахча", са нападнати от вредител. Листата по дърветата съхнат и окапват. "Това е патологичен момент, т.е. болестно състояние. За тези проблеми, които..

публикувано на 09.08.18 в 15:51

Предстои традиционното масово изкачване на връх Миджур

Предстои традиционното изкачване на връх Миджур в Чупренския балкан. То ще се проведе тази събота /4 август/. Това ще е 29-о организирано изкачване на върха, висок 2168 метра. Организатор е видинското туристическо дружество "Бонония". "В петък..

публикувано на 02.08.18 в 15:38

Пръскат срещу вредител чемширите във Видин

Чемширите на общински площи във Видин се третират срещу вредителя , който унищожава храстите. До момента са извършени две пръскания. "Чемширите, които бяха в Крайдунавски парк са най- силно унищожени, започнаха да им избиват малки, зелени листенца...

публикувано на 26.07.18 в 15:15

Ломчани се включват активно в кампанията "Капачки за бъдеще"

В Лом активно се събират пластмасови капачки в подкрепа на кампанията "Капачки за бъдеще", която цели купуване на кувьози за недоносени бебета в болниците в малките градове. Инициатор на кампанията в Лом е Емилия Средкова. "Два пъти в годината е..

публикувано на 19.07.18 в 15:55

Кой и как контролира улова на риба

От 3 юли са в сила промените в Закона за рибарството и аквакултурите. Как ще се подобри работата на инспекторите от Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури /ИАРА/? "Имаме право вече да спираме автомобили, дори мрежи, които нямат регистрация..

публикувано на 12.07.18 в 17:17

Парад на лодките във Видин за Деня на Дунав, в Лом чистят Дунавския парк

На 29 юни през 1994 година в София е подписана Конвенция за сътрудничество при опазването и устойчивото използване на река Дунав, известна като Конвенция за опазване на река Дунав. Денят на Дунав се провежда от 2004 година и цели да привлече вниманието..

публикувано на 28.06.18 в 15:41

Наближава Еньовден- празникът на билките

Екологични прояви през месец юни организира видинското туристическо дружество "Бонония". Те са посветени на Българското европредседателство. Началото беше дадено на 1 юни с фотоизложба с номер 1278 на видинския фотограф и еколог Богомил Петров. Друго..

публикувано на 21.06.18 в 16:11

Момчил Петров: "Видинчани да не влизат в река Дунав"

БЧК- Видин всяка година организира курс за водни спасители на басейни и водни паркове. Който желае да се развива в сферата на водното спасяване, може да се запише и в надграждащ курс- за спасители на открити водни площи и море. " За съжаление,..

публикувано на 14.06.18 в 15:50