"Резиденция баба"- как младежите видяха село Кошава

В "Еко свят" гостуваме във видинското село Кошава, което заедно със Синаговци и Неговановци, са домакини на инициативата "Резиденция баба" тази година.  Млади хора в продължение на 21 дни живеят в домове в тези села, а в края на престоя си- на 15..

публикувано на 12.09.19 в 15:53

Защо е важно да намалим битовите отпадъци

Община Монтана изгражда компостираща инсталация за разделно събрани зелени и биоразградими отпадъци. Инсталацията ще намали количеството на депонираните отпадъци на територията на общината. Стойността на проекта е 6 милиона 150 хиляди лева, от които 85..

публикувано на 15.08.19 в 17:05

Дивите прасета във Видинско са в нормалния запас

На 10 август се открива ловът на прелетен дивеч. Ще бъде разрешен отстрелът на пъдпъдъци, гургулици, гривяци, горски бекаси и обикновени бекасини. 45-50 са новите ловци, изкарали курса тази година във видинското ловно-рибарско дружество, ловците са..

публикувано на 01.08.19 в 15:44

Язовирът в село Върбовчец на концесия

Още един язовир в община Димово ще бъде даден на концесия - този в село Върбовчец. Решението е на Общинския съвет.  "Синдикатът на ядрените енергетици закупиха сградата на бившето помощно училище и там ще правят център за почивка и обучение на..

публикувано на 25.07.19 в 17:23

В градината на един озеленител

В "Еко Свят" ще ви разходим из градината на Валентина Асенова от Кула- пълна с цветя и предмети от миналото, използвани в бита. Работила е като озеленител на града, сега е пенсионер и има време да отглежда цветя и вкъщи. В двора на семейната къща е..

публикувано на 18.07.19 в 17:01

"Синьо лято" за първи път за децата на Монтана

На язовир Долна вода край Монтана се провежда лятно рибарско училище. В него са се записали над 100 деца. Идеята е на местното ловно рибарско дружество и на Общинския съвет по наркотични вещества. Заниманията за всяка група се провеждат от понеделник до..

публикувано на 11.07.19 в 17:30

Лятно рибарско училище отвори врати в Монтана

Лятното рибарско училище за деца отвори врати от понеделник. Инициативата е на ловно- рибарското дружество "Огоста" в Монтана и се казва "Синьо лято". От понеделник до петък групи деца ще добиват различни умения на базата на дружеството на язовир..

публикувано на 04.07.19 в 15:47

Рафтинг по Искър - приключение за духа и очите (видео)

За да ни се случват неща, които никога не са ни се случвали, трябва да правим неща, които никога не сме правили. А лятото е тъкмо време за предизвикателства, за емоции, за нови усещания и дори, ако щете, за нови познанства. Част от екипа ни откри..

публикувано на 04.07.19 в 14:34

Архитектура и природа ще привличат туристи във Видин

Агенциите за регионално развитие във Видин и Монтана работят за представяне на природните забележителности на трансграничния регион по иновативен и атрактивен начин, насочен към опазване и популяризиране на природните обекти. Изработени са рекламни..

публикувано на 20.06.19 в 17:36

Доброволци ще чистят отново язовир Огоста

Втора кампания по почистване бреговете на язовир Огоста в Монтана организират доброволци. "Планираме да се случи на 15 юни, събота, за да спазим обещанието, което дадохме, че ще правим поне по едно-две събития в месеца. Очакваме да има много рибари,..

публикувано на 13.06.19 в 15:35