Наближава Еньовден- празникът на билките

Екологични прояви през месец юни организира видинското туристическо дружество "Бонония". Те са посветени на Българското европредседателство. Началото беше дадено на 1 юни с фотоизложба с номер 1278 на видинския фотограф и еколог Богомил Петров. Друго..

публикувано на 21.06.18 в 16:11

Момчил Петров: "Видинчани да не влизат в река Дунав"

БЧК- Видин всяка година организира курс за водни спасители на басейни и водни паркове. Който желае да се развива в сферата на водното спасяване, може да се запише и в надграждащ курс- за спасители на открити водни площи и море. " За съжаление,..

публикувано на 14.06.18 в 15:50

Ученици от врачанското училище "Васил Кънчов" отбелязаха Световния ден на околната среда

Ученици от 6, 9 и 10 класове, които изучават немски като втори чужд език в Средно училище "Васил Кънчов" в град Враца отбелязаха Световния ден на околната среда, 5 юни, в Природозащитен център "Натура". Инициатор е Жулиета Босилкова- учител по немски..

публикувано на 07.06.18 в 15:06

Листни въшки нападнаха липите

Вредител нападна дърветата във Видин.  Пострадали са предимно липите.  Граждани обясниха, че под поразените дървета се образува лепкава маса: "Почти всички липи са така. Не само в градината и по другите улици е същото. Не ги поддържат, това..

публикувано на 07.06.18 в 14:40

Как в село Стубел поканиха щъркелите

Голямата любов на една жена към щъркелите я накара да изгради сама гнездо, в което да покани случайно минаващи щъркели да направят от него свой дом. Случката е от монтанското село Стубел . Щъркеловото гнездо е на сградата на кметството и вече няколко..

публикувано на 07.06.18 в 14:25
Снимка: Фейсбук Слави Несторов

Слави Несторов: "Преборих себе си 1000 пъти, за да мога да стигна Еверест"

Слави Несторов е от Северозападния край. Роден е в София, но е живял в град Лом до завършване на средното си образование. Преди дни се върна в България, след като покори Еверест- с неговите 8848 метра е най- високият връх на планетата. Алпинизмът за..

публикувано на 31.05.18 в 17:24

Отблизо с кучетата полицаи на Видин (снимки + видео)

Откриване по следи и залавяне на престъпници са само част от служебните задължения на патрулно- следовите кучета, които са на служба във видинската полиция. Заки е на 2 години, с него работи полицай Венцислав Игнатов. Бък е на 4 години и е в екип с полицай..

публикувано на 31.05.18 в 14:59

Във вода газим, по брега ходим

На пристанището във Видин почти всеки ден има акостирал туристически кораб. Пасажерите са чужденци и градът е една от спирките от круиза по река Дунав. Ако видинчани решат да разходят по река Дунав свои гости от други градове или от чужбина, това не може..

публикувано на 17.05.18 в 17:09

Белчо от Видин се нуждае от средства, за да замине за новия си дом

Белчо е бездомно куче, блъснато от автомобил на видинския булевард "Панония". Появил се в комплекс "Химик" във Видин в средата на миналото лято, на врата имал следи от каишка, затова и хората от квартала предполагат, че е бил домашно, но нежелано..

публикувано на 17.05.18 в 14:25

Китайски молец унищожава чемширите

Опасен вредител унищожава чемширите в България. Гъсениците на китайския молец изяждат листатата на чемширите. Храстът изсъхва, колкото и да е голям. В село Старопатица, община Кула, са пострадали чемширите на много хора, обяснява Катя Василева:..

публикувано на 10.05.18 в 17:21