Атанас Скатов: "За мен е важно да стигна до върха, независимо къде съм" (видео)

Височинният алпинист Атанас Скатов изнесе лекция във Видин за позитивното мислене и за своите постижения. Преди срещата гостува в студиото на Радио ВИДИН. Атанас Скатов е и мотивационен лектор, автор е на 4 книги, по професия е агроном по растителна..

публикувано на 06.12.18 в 16:26

Станислав Кръстев, сътрудник към ИАРА: "Годината приключи доста трудно за нас"

Тази година доброволци от град Кула бяха назначени към Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури като сътрудници да упражняват контрол върху улова на риба. Основно следят три водоема- Кула, Полетковци и язовира в Бойница- Нишор. "Мога да кажа,..

публикувано на 06.12.18 в 16:18

Коледен базар за бездомните животни във Враца

За поредна година организацията за защита на животните "Енимъл хелп" във Враца организира благотворителен базар през месец декември. На базара ще се предлагат календари, сувенири и други интересни неща. Вече са налични големите работни календари за..

публикувано на 06.12.18 в 15:58

Образованието в полза на екологията

В ХVІІ Национално състезание по природни науки и екология, което се проведе във Видин, със свои проекти се включиха ученици от 14 области в страната. Два от представените проекти са на ученици от Северозападна България. Християн Ивайлов от 11 "б"..

публикувано на 29.11.18 в 16:14

В частен приют ще се грижат за бездомните кучета във Враца

Във Враца сдружението за защита на животните "Енимъл хелп" е закупило частен имот в село Веслец, който трябва да приведе във вид, съгласно изискванията на българското законодателство, за да изгради на мястото приют. И въпреки че публикуват в интернет..

публикувано на 15.11.18 в 16:44

Първи изяви на "Млад еколог" в село Владимирово

В село Владимирово, община Бойчиновци, се проведе съвместна екоинициатива - на библиотеката при местното читалище "Нов живот - 1900", ученици от Професионална гимназия по транспорт "Владимир Петков Минчев" и танцьорите от детска танцова формация..

публикувано на 08.11.18 в 17:09

Враца и Мездра ще компостират зелените отпадъци

В предаването "Еко Свят" сме ви разказвали за ползите от компостирането . Когато се събира зеленият отпадък от паркове и дворове, компостирането е удачен вариант този отпадък да не попада в общата смет и след това на депото, а да бъде събиран отделно в..

публикувано на 08.11.18 в 17:05

Какво може и какво не може да изхвърляме в цветните контейнери

В определени от Общината места до контейнерите за отпадъци са поставени и по три от цветните- жълт, зелен и син. Едно от тези места е на кръстовището на улица "Казармена" и улица "Бдин" до крепостната стена в ж.к. "Георги Бенковски". Хората в района..

публикувано на 08.11.18 в 16:57

В "Еко Свят"- за чиста питейна вода, кампания за нови дръвчета и експонати от отпадъчни материали

Евродепутатите подкрепиха планове за увеличаването на доверието на потребителите за пиене на чешмяна вода, която е много по-евтина и чиста за околната среда, в сравнение с бутилираната. Държавите-членки трябва да вземат съответните мерки за подобряване..

публикувано на 01.11.18 в 15:44

Компостерите- начин за екологично справяне с органичен отпадък

От 2 години във видинското училище "Петко Рачов Славейков" има компостер. Група от училището посетила събитие, свързано с компостирането, на децата им станало любопитно и организаторите им подарили компостер. Поставили го до оградата на училището - откъм..

публикувано на 25.10.18 в 16:41