Как се грижат за бездомните кучета във видинския приют

Борислава Борисова е доброволец и дарител към Общинския приют за кучета във Видин . Още от началото, когато отваря врати, в края на август 2015 година, става доброволец и помага на бездомните животни там. Посещава приюта почти всяка седмица и носи..

публикувано на 23.03.17 в 17:05

135 дръвчета за 135 години училище "Цар Симеон Велики"

Екоклубът към видинското училище "Цар Симеон Велики" е планирал акция по засаждане на 135 млади дръвчета от 3 март до 11 май. 100 от дръвчетата са спечелени от играта "Хиляди дървета за децата на България", другите 35 са от директора на учебното..

публикувано на 09.03.17 в 14:58

Залесителни акции от доброволци в Северозапада

Започна третото издание на играта "Хиляди дървета за децата на България" , която е естествено продължение на инициативата "Когато станем 100 000 ще посадим гора". Инициативата има за цел засаждане на милиони нови дървета за България, като в тези..

публикувано на 02.03.17 в 17:59

Има ли решение на безконтролното размножаване на домашните кучета

От тази година всяко куче трябва да е чипирано. Микрочиповете се поставят от ветеринарните лекари. Изискването е задължителна мярка за проследяемост на домашните кучета, обясни ветеринарният лекар от Видин д-р Стилян Паскалев : "Микрочипът се вкарва..

публикувано на 23.02.17 в 17:06

Предимства и недостатъци в политиките за околна среда

Европейската комисия прие прегледа на изпълнението на политиките за околната среда - нов инструмент за подобряване на прилагането на европейските политики. Комисията ще разглежда с държавите- членки причините за пропуските в изпълнението и ще търси..

публикувано на 16.02.17 в 15:23

Ново село с Програма за опазване на околната среда

Програма за опазване на околната среда в Община Ново село бе приета от Общинския съвет. Изведени са целите и приоритетите на Програмата. Направен е задълбочен анализ на средата- географско положение, териториален обхват, релеф и климат, полезни изкопаеми..

публикувано на 09.02.17 в 15:19
Снимка: ПП Врачански Балкан

Отбелязваме Деня на влажните зони

На 2 февруари отбелязваме Световния ден на влажните зони. Това са територии, в които водата покрива почвата или присъства в повърхностния й слой, целогодишно или сезонно. Екосистеми, в които водата е основен фактор, от нея зависят екологичните условия..

публикувано на 02.02.17 в 17:55
Ято патици се появи във Видин, в Ново село- дроздове

Еколози преброиха водолюбивите птици в региона

За първи път отчет за работата си представи екокомисията към Туристическо дружество "Бонония"- Видин. Неин председател е видинският фотограф и еколог Богомил Петров. Миналата година комисията организира и преведе XIX екоконкурс по време на Деня на..

публикувано на 26.01.17 в 17:03

"Капачки в действие" продължава да подкрепя социалните домове

Над половин тон пластмасови капачки са събрани през миналата година в пункта във Видин , за който отговаря Пенка Николова. В момента има още непредадени на организаторите на кампанията "Капачки в действие"- фондация "Идея в действие". Кампанията..

публикувано на 19.01.17 в 18:02

Започва преброяване на водолюбивите птици

Видински спелеолози още през първите дни от новата година влязоха в пещерата "Башовица" край димовското село Гара Орешец. От няколко години предизвиква сериозен интерес у пещерняците, които са решили да открият и опишат дължината на галериите. Сега..

публикувано на 12.01.17 в 17:16