С над 450 засадени дръвчета приключва кампанията "Спаси едно дърво"

За четвърта поредна година видинското сдружение "Активно общество" реализира кампанията "Спаси едно дърво". През 2017 година кампанията стана национална. Непотребна хартия събираха над 30 организации и институции в населени места от 18 области...

публикувано на 11.01.18 в 15:38

Нова придобивка за жителите на видинския комплекс "Вида"

Александър Димитров от няколко години се е заел да облагороди мястото около блока, в който живее- блок 14 във видинския комплекс "Вида". Сега в зеленото пространство има поставена и беседка. Александър Димитров кандидатствал по общинската програма за..

публикувано на 04.01.18 в 17:50

По-малко нарушения в горите отчита горското стопанство в Белоградчик

  Незаконната сеч е проблем за всяко горско стопанство. Близо 150 акта на нарушители в горите са съставили горските инспектори към Държавното горско стопанство в Белоградчик през годината. През последната година са взети сериозни мерки за ограничаване на..

публикувано на 28.12.17 в 17:47

Минералната вода на Сланотрън- затрупаното богатство

Село Сланотрън е на около 20-ина минути път с лек автомобил от Видин. Известно преди 30-ина години с лековитата минерална вода, сега се споменава само покрай избори. Минералният извор в село Сланотрън е затворен през 1986 година. Причината-..

публикувано на 21.12.17 в 15:46

Бъдещ лекар от Вършец с престижно отличие от състезание по синтетична биология

Студенти от Биологическия факултет на Софийския университет и трима студенти от Медицинския университет в София представиха България на най-престижното студентско състезание по синтетична биология в света. То се проведе в Бостън и в него участваха..

публикувано на 14.12.17 в 16:25

WWF: Екологичната престъпност е четвъртата по големина в света

Престъпленията срещу природата застрашават последните вековни гори в Източна Европа и биологичното разнообразие в Дунавско-Карпатския регион, обхващащ над 15 европейски страни, сред които и България. Това сочи нов доклад на ООН. В него се казва, че..

публикувано на 07.12.17 в 16:52

Може ли крепостна стена да стане привлекателно място за видинчани

Крепостните стени, които са част от отбранителната система "Калето" във Видин, вече са почистени от растителност. Това е Алеята на влюбените, която започва от Телеграф капия и води до Топ капия, при централния плаж до крепостта "Баба Вида". "Нашата..

публикувано на 30.11.17 в 15:31

Да има ли стандарт "Без ГМО"

Екологично сдружение "За Земята" представи резултатите от национално представително проучване за нагласите на гражданите към етикетирането на генетично модифицираните организми (ГМО). То показва широка подкрепа сред хората за въвеждането на доброволен..

публикувано на 23.11.17 в 14:42

Бездомни кучета в Лом търсят своите осиновители

Кампанията "Открий своя домашен любимец" в Лом продължава. Тя е съвместна инициатива на Дружество за защита на животните "Лом - 2003", Общински ученически клуб "Екология и опазване на околната среда" и Община Лом. Целта на кампанията е бездомни..

публикувано на 09.11.17 в 16:56
Белоградчишки скали

Ново мобилно приложение ще представя българските туристически обекти

Българин e разработил ново мобилно приложение за туристическите обекти в България. Иван Иванов е роден в Мездра, средното си образование е завършил в Професионалната гимназия по компютърни технологи и системи в Правец, след това завършва висшето си..

публикувано на 09.11.17 в 14:56