Започна петиция срещу скитащите кучета в Лом

Петиция "Лом - град за хора или скитащи кучета?" е изготвена от Кирил Коцев и предложена за подкрепа от жители на град Лом . Тя е в резултат от разговори с граждани и поставянето на този въпрос на дневен ред. "Проблемът със скитащите кучета и..

публикувано на 21.02.19 в 16:31

Рибарските общности ще помагат за развитие на туризма

Резултатите от първото по рода си теренно аудиовизуално проучване на културното наследство на дунавските рибарски общности от България и Румъния бяха представени на пресконференция. Проучването е извършено по проект на Българо-румънската..

публикувано на 14.02.19 в 17:10

Спортен гълъб от Оряхово стана шести в света

Miss Kriss- спортният гълъб на оряховския кмет Росен Добрев се класира на шесто място в световно състезание в Южна Африка . Гълъбицата е изминала разстояние от 521 километра при тежки метеорологични условия за 8 часа 20 минути и 8 секунди, само с 3..

публикувано на 07.02.19 в 17:45

Белоградчик се готви за четвъртия оперен фестивал

"Програмата очаквам в средата на февруари да бъде готова и да стане достояние на всички наши гости, които биха дошли да гледат спектаклите в белоградчишката крепост и в пещерата Магура", каза заместник кметът на Община Белоградчик Росен Младенов..

публикувано на 31.01.19 в 17:38

Нова организация ще подкрепя туризма в Дунавския регион

В Русе бе учредена Организацията за управление на Дунавски туристически район, която чрез взаимопомощ и сътрудничество ще извършва дейности, свързани с формиране на регионални туристически продукти и осъществяване на регионален маркетинг и реклама на..

публикувано на 24.01.19 в 16:04

Състезание по риболов за деца за първи път организират в Кула

Състезание по риболов ще се проведе в Кула на 1 юни, когато отбелязваме Международния ден на детето. 10 деца са заявили участие до момента, като организаторите предвиждат в първото издание на надпреварата да се включат 30 деца до 14 години. "Важно е..

публикувано на 17.01.19 в 17:17

Северозападът очаква азиатски туристи тази година

Достатъчно примамлив и популяризиран ли е Северозападът сред туристите ? 2018 година се очерта като преходна година към различно ниво и различна локация туристически дестинации. "Можем да обобщим от тази гледна точка- от наблюденията в нашата мрежа- на..

публикувано на 10.01.19 в 17:40

Приключи съдебната сага за ски зона "Миджур"

Върховният административен съд (ВАС) остави в сила становището по екологична оценка на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Монтана за съгласуване на Общия устройствен план (ОУП) на Туристическа и ски зона (ТСЗ) "Миджур", съобщиха..

публикувано на 03.01.19 в 16:42

Кола на метан. Защо не?

От една година Петър Пеков кара лек автомобил, който се зарежда с метан. Сменил семейната кола на бензин с такава на природен газ- екологично чисто гориво, което щади околната среда. "По- икономично е и мисля, че е добре светът да помисли за този..

публикувано на 27.12.18 в 16:20

Защо е важно рибарското наследство

Уникално по рода си начинание провежда Българо-румънската търговско-промишлена палата- проучване, документиране и съхранява в дигитален формат на информация за материалното и нематериалното културно наследство на рибарските общности от двете страни на..

публикувано на 20.12.18 в 16:17