Певицата Христина Христова: "Цял живот пея"

Днес в предаването "Калейдоскоп" ви  срещам с видинчанката Христина Христова, усмихната и ведра жена, която винаги е готова да подхвърли някоя шега и да запее. Гостенката ми е родена на 18 март 1951 година във Видин, в стар видински род и се гордее с..

публикувано на 20.07.19 в 19:05

Димитър Нинов - лекар по призвание и певец по душа

Днешното издание на "Калейдоскоп" ще бъде свързано най-вече с музиката и здравето, защото на гости ни е един изключителен човек, отдаден на музиката, и на медицината - Димитър Нинов . По професия Д-р Нинов е лекар, специалист по кожни и венерически..

публикувано на 13.07.19 в 19:25
Сава Цоновски

Художникът Сава Цоновски: Винаги съм искал от картините ми да лъха поезия

  "Калейдоскоп" този път ни отвежда в китното село Ботево, община Хайредин. Това е едно прекрасно малко селце, в което живеят само петдесет души. Къщите са красиви, достолепни, с големи и спретнати дворове, училището е на един етаж, представлява красива,..

публикувано на 06.07.19 в 19:05

Зорница Климентова - жена с афинитет към миналото, реална представа за настоящето и поглед, взрян в бъдещето

В "Калейдоскоп" ви срещам със Зорница Климентова , която  работи като начален учител и пише проза.  Една жена от нашия Северозапад с подчертан афинитет към миналото, реална представа за настоящето и с поглед взрян в бъдещето, както самата тя казва..

публикувано на 29.06.19 в 18:40

Поетесата Ирена Цветкова: Осъдена съм не само да пиша, но и да обичам

Днес в нашия северозападен "Калейдоскоп" гостува поетесата  Ирена Цветкова . Поводът за нейното идване във Видин е представяне на поредната ѝ стихосбирка  "Присъда: Любов".   Усмихната и лъчезарна, по детски радваща се на нашата среща - такава видях Ирена...

публикувано на 22.06.19 в 18:40

Пред обектива - фотографът Иван Аладжов

В :Калейдоскоп" представяме един наш съгражданин, който е роден в село Голямо Асеново, Димитровградско, но с гордост казва, че се чувства видинчанин. Преди 30 години Иван Аладжов идва във Видин, започва работа и остава тук. В момента работи като..

публикувано на 15.06.19 в 19:05

Адвокат Радослав Филипов - живот между фантастиката и правото

В "Калейдоскоп" ви срещаме с адвокат Радослав Филипов. Кореняк видинчанин, дълги години работил като съдия. Неговият живот е белязан с непрестанния му интерес към литературата, към творчеството и особено към фантастиката. Радослав Филипов е роден на 25..

публикувано на 08.06.19 в 19:30

Певецът Ивайло Гюров - един обикновен човек, който пее и си върши съвестно работата

В "Калейдоскоп" гостува певецът Ивайло Гюров . Роден е 31 март 1969 година в София, но има връзка със Северозапада, тъй като майка му е от Брегово. От малък е свързан с музиката и няма как да е иначе -  четвърто поколение музикант . Още от петгодишен пее..

публикувано на 01.06.19 в 19:30

Учителят Ася Пешева: Предизвикателство за мен е да направя образованието ценност за децата

Много видинчани познават Ася Пешева като начален учител  в ОУ "Иван Вазов" във Видин , където тя работи  от много години. Животът й я среща с много ученици,  с техните желания, мечти, успехи и неуспехи. И от позицията на своя професионален опит  е..

публикувано на 25.05.19 в 19:20

Христина Кирилова - за историята като начин на живот

С историка Христина Кирилова си говорим тази седмица в "Калейдоскоп". Разговаряме уж за нея, а всъщност разговорът ни все отива към миналото на Видин, към онези знайни и незнайни наши предци, отдали живота си за свободата на родината. Защото оказва се в..

публикувано на 18.05.19 в 19:25