Певецът Ивайло Гюров - един обикновен човек, който пее и си върши съвестно работата

В "Калейдоскоп" гостува певецът Ивайло Гюров . Роден е 31 март 1969 година в София, но има връзка със Северозапада, тъй като майка му е от Брегово. От малък е свързан с музиката и няма как да е иначе -  четвърто поколение музикант . Още от петгодишен пее..

публикувано на 01.06.19 в 19:30

Учителят Ася Пешева: Предизвикателство за мен е да направя образованието ценност за децата

Много видинчани познават Ася Пешева като начален учител  в ОУ "Иван Вазов" във Видин , където тя работи  от много години. Животът й я среща с много ученици,  с техните желания, мечти, успехи и неуспехи. И от позицията на своя професионален опит  е..

публикувано на 25.05.19 в 19:20

Христина Кирилова - за историята като начин на живот

С историка Христина Кирилова си говорим тази седмица в "Калейдоскоп". Разговаряме уж за нея, а всъщност разговорът ни все отива към миналото на Видин, към онези знайни и незнайни наши предци, отдали живота си за свободата на родината. Защото оказва се в..

публикувано на 18.05.19 в 19:25

Петьо Начев: Щастлив съм, че рисувам

В "Калейдоскоп"  ви срещаме с художника по призвание Петьо Начев. Той не е роден в Северозападния край, но по стечение на обстоятелствата съдбата му е свързана с Видин. Роден е на 2 март 1952 година в Димитровград. Детството му преминава в там...

публикувано на 11.05.19 в 18:55

Антонина Лозанова - момичето, което иска да вдъхновява хората към добро

Днес е Велика събота, денят, в който ставаме свидетели на Възкресението Христово,  на доброто, на прошката и на състраданието. Ден, в който сякаш цялата природа, всичко, което се случва около нас, ни кара да бъдем по-искрени, по-човечни,..

публикувано на 27.04.19 в 18:55

Учителката Цветанка Игнатова: Видин е моят живот

Днес в "Калейдоскоп" ви представям една колкото обикновена, толкова и необикновена жена . Подчинила живота си на труд и работа, отгледала добри деца и внуци, радваща се на уважението на своите колеги и ученици, носеща в себе си болка за културата в..

публикувано на 20.04.19 в 19:35
Валя Ангелова

Валентина Ангелова - усещане за дух български

В това издание на "Калейдоскоп" ще ви отведем в  близкото до Мездра село  Камено поле . Отиваме на гости на една голяма Българка. Това е Валентина Цветкова Ангелова . Посреща ни като скъпи гости с топла питка със сол и мед, кани ни да седнем на..

публикувано на 13.04.19 в 19:35

Цигуларката Радмила Петрова-Кръстева: Магията на музиката се случва, когато ѝ вдъхнеш душичка и сърце

В "Калейдоскоп" ви представяме   Радмила Петрова-Кръстева, за която музиката е живота и същността ѝ. Радмила е професионален цигулар, преподавател по цигулка в националното музикално училище "Любомир Пипков" в София. Професионалният ѝ път е свързан и с..

публикувано на 06.04.19 в 20:00
Мариолга Цветкова

Мариолга Цветкова: Най-важното е да оставиш следа след себе си

В днешния "Калейдоскоп" имаме среща с Мариолга Цветкова,  една обикновена българска жена с уникално  име, която с гордост си спомня за древната история на своята фамилия.  Мариолга е родена в известния род Бояджийски в Ловеч през 1947 година на 5..

публикувано на 30.03.19 в 20:40
Виктория Дякова

Психологът Виктория Дякова: Радвам се на малките неща

Своя страница в нашия Северозападен алманах  с истории за живота пише психологът Виктория Дякова . Една млада усмихната дама, която ни кара да се замислим за любовта и позитивизма, които витаят около нас и които не винаги забелязваме.   Виктория..

публикувано на 23.03.19 в 19:20