Арх. Станчо Веков: Трябва да правим избора си с чисто сърце и отворени към света

Нашият пореден гост в "Калейдоскоп" е арх. д-р доц. Станчо Веков . Името му е известно в професионалните среди на архитекти, конструктори, проектанти. Видинчани познават арх. Веков като местен архитект, оставил следа със своите  проекти на..

публикувано на 01.12.18 в 18:55

Възраждането на Северозападния край зависи от всеки един от нас, смята проф. Димитър Стоянов

В "Калейдоскоп" ви представяме проф. Димитър Стоянов, един родолюбив българин, който с голям трепет и любов се завръща в родния Видин . Той е тръгнал от крайдунавския град, получил е перфектно образование в чужбина, издигнал се е по..

публикувано на 24.11.18 в 18:55

Изкуството като начин на живот

В "Калейдоскоп" тази седмица гостуваме в дома на известната художничката - Рени Петрова, в Монтана . Пред портата на къщата ме посреща дребничка светла жена, която усмихнато ме кани да вляза. Времето е топло и ще бъдем на двора. Прекрачвам прага..

публикувано на 17.11.18 в 18:55

Емил Александров- да програмираш живота си свободно

В настоящия "Калейдоскоп" пишем историята на Северозапада с Емил Александров , видинчанин, израснал в нашия, крайдунавския град,  а понастоящем работещ в столицата, в голяма софтуерна компания като продуктов мениджър. Поводът за идването му в..

публикувано на 10.11.18 в 18:50

Руска Доцинска- живот, посветен на другите

В "Калейдоскоп" - запазеното място за срещи с хора от Българския Северозапад, ви представям Руска Боянова Доцинска от село Чупрене . Тя е една истинска балканджийка, жена от торлашкия край, чийто живот е свързан с родния Чупренски Балкан. По професия..

публикувано на 03.11.18 в 18:50

Мариана Василева- една медицинска сестра между Видин, Либия и Испания

Днес в "Калейдоскоп" пишем историята на Северозапада с Мариана Василева , наша землячка, родена и отраснала във Видин, която днес живее със семейството си в Испания. Поводът за срещата ми с нея е издаването на първата ѝ   книга, която носи името..

публикувано на 27.10.18 в 18:55

Ангелина Петкова - радио съдба

Днес "Калейдоскоп" гостува в град Монтана. Имаме среща с известна в миналото радиожурналистка Ангелина Петкова, която сега е пенсионер. Уговаряме се да се видим в местния радиовъзел – Монтана. Срещам се с една усмихната и достолепна   жена, която..

публикувано на 20.10.18 в 18:55

Животът е смях, усмивки и радост

Елена Нешена Христова е нашият пореден гост в съботния ни "Калейдоскоп" . Тя е истинска турлакиня, родом от белоградчишкото село Горен чифлик. Днес живее в Белоградчик, активно участва в живота на пенсионерския клуб "Мадона", не спира да твори, да..

публикувано на 13.10.18 в 18:55

Симеон Илиев - пенсионер с кауза

В днешното издание на предаването "Калейдоскоп" гостуваме на пенсионерски клуб "Мадона” в град Белоградчик и по-точно на председателя му Симеон Илиев. Жителите на планинското градче познават добре моя събеседник като виден общественик,..

публикувано на 06.10.18 в 18:50

Актьорът Иван Рангелов - един горд видинчанин

Тази събота в "Калейдоскоп" ни гостува един "горд видинчанин“, както самият той се определя. Това е Иван Рангелов, актьор, завършил НАТФИЗ тази година. Младият актьор вече направи своето първо представление в родния си град. След като отмина и второто..

публикувано на 29.09.18 в 18:50