Да следваш Ботев

Днес в пъстрия Северозападен сборник с истории за живота отваряме поредната страница, посветена на паметта на българския поет и революционер Христо Ботев. Това издание на "Калейдоскоп" посвещаваме на 72-я Национален туристически поход "По..

публикувано на 09.06.18 в 18:55

Мирослав Людмилов: "Вярвайте, че ние сме хората, които можем да бъдем промяната!"

Младежки устрем и желание за промяна към по-добро, вдъхновение и вяра, стремеж към личностно усъвършенстване и обществен прогрес – всичко това присъства в днешното издание на "Калейдоскоп“, в което пишем историята на Северозапада с Мирослав..

публикувано на 02.06.18 в 18:50

Анета Дръгушану- майсторът на селските хора от Северозапада

В предаването "Калейдоскоп" заедно с художничката Анета Дръгушану рисуваме с ярки и свежи краски шарената история на нейния живот, така както тя рисува своите картини.   Анета Дръгушану е родена в западната част на румънска Молдова, в село Поточ..

публикувано на 28.05.18 в 16:24

Иванка Панчовска за учителската професия като призвание и дълг

Тази събота в "Калейдоскоп" ни гостува Иванка Панчовска, начален учител от Видин, преподавала 40 години във Видин и Видинско. Поводът за гостуването й - предстоящия празник 24 май - Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост...

публикувано на 19.05.18 в 19:45

Ерик Петров: Човек трябва да раздава на другите това, което умее

В днешното   издание на "Калейдоскоп", пишем поредната история на нашия Северозапад с Ерик Петров - човек, за когото народните танци са съдба. Надали има видинчанин, който да не го познава било като танцьор, хореограф, организатор или художествен..

публикувано на 12.05.18 в 18:35

Георги Иванов: Търся винаги по-доброто, а не как да е

Поредната страница от историята на град Видин пишем в "Калейдоскоп" с Георги Иванов, дългогодишен учител по химия   в ППМГ "Екзарх Антим I". Гостът днес е личност, която се запомня със своята енциклопедичност и разностранни интереси. Както самите..

публикувано на 05.05.18 в 18:30

Теодоси Антонов- човек на 19 век, който обича влаковете и гарите

В "Калейдоскоп" имаме вълнуваща среща с известния  творец  от град Монтана - Теодоси Антонов. Самият той се нарича заклет местен патриот фердинандчанин .  Роден  е на 13 юли 1943 г. и няма човек в Монтана от по-възрастното поколение, който..

публикувано на 28.04.18 в 18:45

Пламен Крумов: За мен "Виво Монтана" е сбъдната детска мечта

В "Калейдоскоп" разказваме за едно от забележителните неща в нашия Северозапад, с което се отличаваме и с което  можем да се гордеем, и това е  духовата музика .  С  нашенската духова музика ни среща ръководителят на известния монтански..

публикувано на 23.04.18 в 14:17

Христо Блажев: "За мен книгите са страст, въздух, всичко!"

В нашия шарен Северозападен сборник с истории за живота пишем с широкия размах и свободата на младостта. Гост в "Калейдоскоп" е Христо Блажев , роден и израснал  във Видин. Възпитаник на видинската природоматематическа гимназия „Екзарх..

публикувано на 16.04.18 в 15:09

Пътуване към себе си и Вселената с терапевта Дора Прангаджийска

В това издание на "Калейдоскоп"   пишем историята на Северозапада с  Дора Прангаджийска. Тези дни е във Видин, оттук е нейният съпруг и тя почти 15 години е живяла в този град.  Нейният живот е като на стотици други хора, преживели процеса на..

обновено на 13.04.18 в 13:44