Любка Паскова: Трябва да правим всичко в името на Видин

В  "Калейдоскоп", където преплитаме истории и съдби на хора, свързали живота си с нашия Северозапад, ни гостува Любка Паскова . Тя с гордост се нарича видинчанка, защото целият ѝ съзнателен живот е преминал във Видин. Детството ѝ обаче е свързано..

публикувано на 11.08.18 в 18:50

Приложничката Ана Петрова: "Любовта е най-силна, по-силна е от вярата и надеждата"

Днес с моята гостенка Ана Петрова рисуваме с пъстри краски историята на нейния живот, който дълбоко и трайно е свързан с нашия Северозапад. Родена в град Кула, прекарала детските си години и летните ваканции в село Бойница, тя е категорична,..

публикувано на 04.08.18 в 18:50

Катина Иванова: "Запазете духа си, той ще ви спаси!"

В това издание на "Калейдоскоп" ни гостува Катина Иванова , една жена, която повечето видинчани познават от Сдружението на диабетика . Тя работи в тази организация вече 20 години и е не само председател на клуба, но и   организатор, лектор,..

публикувано на 28.07.18 в 19:55

Асен Асенов: Българският фолклор е нашата визитка пред света

Поредната история от нашия радио "Калейдоскоп" отново ни води в Монтана за да ви срещнем с директора на Общинския младежки дом Асен Асенов . Този симпатичен млад мъж е свързал живота си изцяло с българския фолклор и с източните бойни изкуства и се..

публикувано на 21.07.18 в 18:50

Боян Михайлов- млад, успял и с България в сърцето си

Н а крилете на младостта и дързостта се понасяме в "Калейдоскоп" - на гости ни е Боян Михайлов, наше видинско момче, което вече седем години живее и работи в Копенхаген, Дания като софтуерен архитект. Върнал се е във Видин по два много специални..

публикувано на 14.07.18 в 18:50

Леночка Ангелова: "Северозападът за мен е голяма, много голяма любов!"

В " Калейдоскоп" този път гостуваме в Монтана или по-точно над Монтана, до язовир Огоста, където се намира Хидрометеорологичната обсерватория,  в която работи Леночка Ангелова. Това е човекът, който прави прогнозите за времето и чийто глас слушаме..

публикувано на 12.07.18 в 18:38

Лиляна Петрова: Когато правиш добро, то се връща към теб

В "Калейдоскоп" ни гостува инж. Лиляна Петрова - една обикновена българска жена от видинския край, родена и израснала във времето на социализма, живееща в периода на демократичните промени, жена, която учи, работи, изгражда личния си живот и този на..

публикувано на 30.06.18 в 18:55

Да спасиш едно българско село

В съботния късен следобед навлизаме с усмивка и добро настроение в запазеното време на "Калейдоскоп" - мястото за срещи с наши земляци. Днес в студиото на Радио ВИДИН си говорим с една усмихната млада жена, която е кметски наместник на село Комарево -..

публикувано на 23.06.18 в 18:55

Тихомир Иванов: "Пътят е самотно занимание, изисква посвещаване"

В "Калейдоскоп" този път разказваме интересната история на Тихомир Иванов – един търсещ и   деен млад човек. За своите 33 години той е намерил някои от отговорите на многото въпроси, които си задава, и продължава да работи върху личностното си..

публикувано на 19.06.18 в 17:10

Да следваш Ботев

Днес в пъстрия Северозападен сборник с истории за живота отваряме поредната страница, посветена на паметта на българския поет и революционер Христо Ботев. Това издание на "Калейдоскоп" посвещаваме на 72-я Национален туристически поход "По..

публикувано на 09.06.18 в 18:55