Мадлен Аспарухова: "Има защо да се завърнеш в град, от който всички бягат"

В предаването "Калейдоскоп" представяме една светла, лъчезарна, усмихната млада дама - Мадлен Аспарухова . Тя е родена в София на 24 април 1993 година, но както тя казва, има щастието първите десет години от живота си да прекара на село,..

публикувано на 15.01.18 в 13:04

Кръстемир Кръстев: "Не трябва да се бърка с лека ръка в народната музика. Тя трябва да съхрани своята автентичност."

Днес, на 6 януари - Богоявление, предаването " Калейдоскоп" е в духа на народните традиции и е с подчертано фолклорен облик - с българска народна музика и народни песни. Гостува ни Кръстемир Кръстев , известен музикант от..

публикувано на 09.01.18 в 15:45

Популярни личности от Северозападна България с пожелания за Новата година

Измина още една година: изпълнена с успехи или неуспехи, с нови приятелства, с промени в личния ни живот или в работата, с нов поглед върху познатите ни ситуации и хора, с желание за личностно и професионално развитие, с помъдряване и зрялост.  Да, 2017..

публикувано на 30.12.17 в 19:00

Стоян Николов - Торлака: "Колкото по-висока летва си поставяш, толкова повече се иска от теб"

Днес в предаването   "Калейдоскоп"  ви представяме писателя Стоян Николов – Торлака. Роден в  Монтана, отраснал в село Говежда,  той с гордост заявява, че е торлак и го доказва със своя живот и своите произведения. Завършва история и..

публикувано на 23.12.17 в 19:30

Сърцето е връзката ни с Бог

" Крила имат само тия, дето сърцето им иска да лети" - Николай Хайтов. Днес в нашия шарен Северозападен сборник с истории за живота имаме среща с една красива, усмихната, добронамерена млада жена. Тя е родена във Видин и се казва Алина Георгиева ...

публикувано на 16.12.17 в 17:27

Драго от "Тоника СВ" - северозападната нота в групата

В днешното издание на Калейдоскоп   ви срещаме с един човек на изкуството, музикант и по-точно много известен певец, когото познаваме като част от  любима българска група. Това е Драгомир Димитров от "Тоника СВ" или както го знаем Драго.  Той..

публикувано на 11.12.17 в 18:44

Александър Руденко: "Всички трябва да се стремим към духовността"

Днес в предаването "Калейдоскоп"  отваряме гостоприемно врати за поредния си гост, който е пропътувал хиляди километри, за да дойде тук, във Видин. Той не е роден в нашия Северозапад, роден е в Москва през 1953 година, но любовта му към този край и..

обновено на 08.12.17 в 18:14

Смяна на поколенията, или що е то форум театър?

Студиото "Форум театър Математическата" при видинската природо-математическа гимназия "Екзарх Антим I" завърши първия цикъл от своето съществуване и се подготвя за "обновяване" на кръвта. Пред своите съученици, учители и представители на..

публикувано на 25.11.17 в 19:23

Да се знае корен и род, откъде идват и накъде отиват

В това издание на "Калейдоскоп" надникваме в шарения живот на нашия земляк Емил Дичев. На пръв поглед съвсем обикновен човек, но всъщност криещ в себе си богата душевност и дълбочина. Човек, родолюбец, уважаващ българските традиции, и..

публикувано на 19.11.17 в 17:30

Творчество, разпознаваемо в този претоварен с информация свят

" Как да минем през живота си?… Като по струна над бездна- красиво, внимателно и стремително."                                                                               Николай Рьорих Днес в нашия шарен Северозападен сборник с..

публикувано на 04.11.17 в 17:32