За да не угасва българското огънче в сърцето

Днес в нашия шарен Северозападен сборник с истории за живота страничката е посветена на един шарен и весел рожден ден . Видинският професионален ансамбъл за народни песни и танци "Дунав" стана на 45 години . Ще кажете зряла възраст- по..

публикувано на 27.05.17 в 19:35

Оля Миланова: "Нямаме по-голяма даденост от Баба Вида"

Днес в "Калейдоскоп" с археолога от Видинския исторически музей Оля Миланова си говорим за видинския замък "Баба Вида" . Знаете ли, че в помещенията на замъка, които през Средновековието са били използвани за затвор, са запазени надписи и..

публикувано на 20.05.17 в 19:07

Обичам го този ансамбъл!

Днес в "Калейдоскоп", в нашия шарен Северозападен сборник с истории за живота, отваряме страничка, посветена на любовта към българските народни песни и танци. Правим това заедно с момчета и момичета на различна възраст, обединени от спомените..

публикувано на 13.05.17 в 20:10

Уроци за математиката на живота

В празничния месец май на 2017-тата година "Калейдоскоп" гостува на Видинската математическа гимназия. Защото за ППМГ "Екзарх Антим I" годината преминава под знака на 45-тия рожден ден на училището и защото в началото на този месец се..

публикувано на 06.05.17 в 21:56

Форум театърът - забавление и среда за решаване на конфликти

Днес в нашия шарен Северозападен сборник с истории за живота си говорим за това как се отключва у децата любопитство към актьорското майсторство като занимание и как това любопитство става първата стъпка към формиране на усет за театър, на уважение..

публикувано на 22.04.17 в 21:07

Уроци по памет на Велика Събота

Днес е Велика Събота . Краят на Страстната седмица и навечерие на Празника на празниците, както християните от цял свят наричат Великден. Защото Възкресението Христово е начало на Новата надежда, че всичко в пътя на безсмъртната човешка душа..

публикувано на 15.04.17 в 18:00

Пластики като икони

Потомък на род, в който поколения наред е имало духовници. Момче със златни ръце, което вижда света през сърцето си. Един постоянно търсещ борбен и неспокоен мъж, който носи красотата в себе си като белег от божие докосване. Това е скулпторът..

публикувано на 25.03.17 в 19:32

Симона Тихомирова: "Родени сме да бъдем обичани"

Днес в "Калейдоскоп" си говорим със Симона Тихомирова . Тя е ученичка във Видинската математическа гимназия "Екзарх Антим I" . С Мони се срещнах благодарение на удивително близката до сърцето ми нейна поезия. Това стана на един литературен салон..

публикувано на 04.03.17 в 19:31

Да отглеждаш хляб за душата

Днес в нашия шарен северозападен сборник с истории за живота пишем заедно с един млад мъж, който живее, мечтае, работи за своето село- селото, което пази спомените на неговото детство . Той се казва Борислав Митрашков и дарява почни всичкото си..

публикувано на 25.02.17 в 19:16

Да празнуваме, любов!

В средата на студения и все още снежен февруари отваряме нашия шарен северозападен сборник с истории за живота на една позната страничка и се настаняваме в запазените територии на любовта и виното . Защото по традиция по това време от годината..

публикувано на 18.02.17 в 20:49