Здравка Гергова: "Дарявам на хората надежда"

Днес в "Калейдоскоп" ни гостува една млада и борбена жена, която определя себе си като непоправим оптимист. Това е Здравка Гергова от Козлодуй. Преживяла пътя на безплодието, тя го определя като един преломен момент в живота си, като прераждане за..

публикувано на 12.10.19 в 19:25

Соня Валери от Видин: Аз съм човек, който търси щастието

В "Калейдоскоп" тази събота ви срещам със Соня Валери от Видин . Тя е една усмихната и очарователна млада дама, която има много мечти, свързани с бъдещето на родния град и на младите хора тук. Соня е дете на прехода,  родена е през 1986 година. От първи..

публикувано на 05.10.19 в 19:45

Създадох бъдещето си благодарение на пеенето, казва 94-годишният хорист Гано Спасов

Гано Спасов е роден през 1925 година в село Славотин, Монтанско. Семейството му е земеделско, от рано се научава на труд и работа. През 1932 година тръгва на училище в родното си село. Понеже има отличен успех продължава  в гимназията в Берковица...

публикувано на 28.09.19 в 19:10

Галя Герасимова: Най-обикновеното и простичко нещо е най-красивото и най-истинското

В  днешното ни предаване Калейдоскоп ще говорим за това как духовното познание  може да промени живота и съдбата на една жена, родена във Видин по  времето на социализма, когато за езотерика и духовни течения никой не  говори. Галя Герасимова е..

публикувано на 21.09.19 в 19:50

Музикантът Георги Денков: Най-важното в живота ми са добротата и духовността

Днешното издание на "Калейдоскоп" ще бъде посветено изцяло на музиката и по-точно на българска музика, създавана и изпълнявана през 80-те години на 20 век от Георги Денков . Той е роден във Видин през 1953 година в семейство на учители. Детството му..

публикувано на 07.09.19 в 19:35

Певицата Христина Христова: "Цял живот пея"

Днес в предаването "Калейдоскоп" ви  срещам с видинчанката Христина Христова, усмихната и ведра жена, която винаги е готова да подхвърли някоя шега и да запее. Гостенката ми е родена на 18 март 1951 година във Видин, в стар видински род и се гордее с..

публикувано на 20.07.19 в 19:05

Димитър Нинов - лекар по призвание и певец по душа

Днешното издание на "Калейдоскоп" ще бъде свързано най-вече с музиката и здравето, защото на гости ни е един изключителен човек, отдаден на музиката, и на медицината - Димитър Нинов . По професия Д-р Нинов е лекар, специалист по кожни и венерически..

публикувано на 13.07.19 в 19:25
Сава Цоновски

Художникът Сава Цоновски: Винаги съм искал от картините ми да лъха поезия

  "Калейдоскоп" този път ни отвежда в китното село Ботево, община Хайредин. Това е едно прекрасно малко селце, в което живеят само петдесет души. Къщите са красиви, достолепни, с големи и спретнати дворове, училището е на един етаж, представлява красива,..

публикувано на 06.07.19 в 19:05

Зорница Климентова - жена с афинитет към миналото, реална представа за настоящето и поглед, взрян в бъдещето

В "Калейдоскоп" ви срещам със Зорница Климентова , която  работи като начален учител и пише проза.  Една жена от нашия Северозапад с подчертан афинитет към миналото, реална представа за настоящето и с поглед взрян в бъдещето, както самата тя казва..

публикувано на 29.06.19 в 18:40

Поетесата Ирена Цветкова: Осъдена съм не само да пиша, но и да обичам

Днес в нашия северозападен "Калейдоскоп" гостува поетесата  Ирена Цветкова . Поводът за нейното идване във Видин е представяне на поредната ѝ стихосбирка  "Присъда: Любов".   Усмихната и лъчезарна, по детски радваща се на нашата среща - такава видях Ирена...

публикувано на 22.06.19 в 18:40