Форум театърът - забавление и среда за решаване на конфликти

Днес в нашия шарен Северозападен сборник с истории за живота си говорим за това как се отключва у децата любопитство към актьорското майсторство като занимание и как това любопитство става първата стъпка към формиране на усет за театър, на уважение..

публикувано на 22.04.17 в 21:07

Уроци по памет на Велика Събота

Днес е Велика Събота . Краят на Страстната седмица и навечерие на Празника на празниците, както християните от цял свят наричат Великден. Защото Възкресението Христово е начало на Новата надежда, че всичко в пътя на безсмъртната човешка душа..

публикувано на 15.04.17 в 18:00

Пластики като икони

Потомък на род, в който поколения наред е имало духовници. Момче със златни ръце, което вижда света през сърцето си. Един постоянно търсещ борбен и неспокоен мъж, който носи красотата в себе си като белег от божие докосване. Това е скулпторът..

публикувано на 25.03.17 в 19:32

Симона Тихомирова: "Родени сме да бъдем обичани"

Днес в "Калейдоскоп" си говорим със Симона Тихомирова . Тя е ученичка във Видинската математическа гимназия "Екзарх Антим I" . С Мони се срещнах благодарение на удивително близката до сърцето ми нейна поезия. Това стана на един литературен салон..

публикувано на 04.03.17 в 19:31

Да отглеждаш хляб за душата

Днес в нашия шарен северозападен сборник с истории за живота пишем заедно с един млад мъж, който живее, мечтае, работи за своето село- селото, което пази спомените на неговото детство . Той се казва Борислав Митрашков и дарява почни всичкото си..

публикувано на 25.02.17 в 19:16

Да празнуваме, любов!

В средата на студения и все още снежен февруари отваряме нашия шарен северозападен сборник с истории за живота на една позната страничка и се настаняваме в запазените територии на любовта и виното . Защото по традиция по това време от годината..

публикувано на 18.02.17 в 20:49

Марго: "За мен рисуването е общуване със светлината"

По-малко от 1100 са художниците на Планетата, които рисуват върху коприна . Един от тези уникални артисти живее и твори във Видин . Тя се казва Маргарита Радославова . И е моята добра фея. Ще я разпознаете по запазения й знак- Марго . За..

публикувано на 11.02.17 в 21:36

Таня Кълцева: "Аз избрах да живея във Видин"

" Аз не просто останах, аз избрах да живея във Видин. Никога не съм искала да живея на друго място. Да, имам си любим град, който е Бургас, харесва ни заедно със съпруга ми и с дъщеря ми да гостуваме там, да си почиваме, да му се радваме. Но..

публикувано на 04.02.17 в 20:01

Пътеките на Дани

В днешния мразовит 28 януари в "Калейдоскоп" слушаме българска музика и гласа на нашия съгражданин Даниел Дамянов . Преди броени дни Дани прекрачи в Отвъдното . Да си спомним направеното от него чрез оставените от него думи. Думи, винаги..

публикувано на 28.01.17 в 20:44

Валентина Вълчева: "Майчиното спокойствие и обич са най-добрата защита за детето"

Днес в "Калейдоскоп"- на празника на хората, които посрещат първи живота - лекари, акушерки, медицински работници, си говорим с Валентина Вълчева- майка на две момчета , за семейството и децата; за радостта и грижите около малкия човек в..

публикувано на 21.01.17 в 20:34