Симеон Илиев - пенсионер с кауза

В днешното издание на предаването "Калейдоскоп" гостуваме на пенсионерски клуб "Мадона” в град Белоградчик и по-точно на председателя му Симеон Илиев. Жителите на планинското градче познават добре моя събеседник като виден общественик,..

публикувано на 06.10.18 в 18:50

Актьорът Иван Рангелов - един горд видинчанин

Тази събота в "Калейдоскоп" ни гостува един "горд видинчанин“, както самият той се определя. Това е Иван Рангелов, актьор, завършил НАТФИЗ тази година. Младият актьор вече направи своето първо представление в родния си град. След като отмина и второто..

публикувано на 29.09.18 в 18:50

Милан Ангелов- Косовяну: Направиш ли добро, раждаш бъдещето

В днешния радио Калейдоскоп заедно с видинския журналист и поет Милан Ангелов –Косовяну се потапяме в необятния свят на неговото творчество, рисуваме с ярки  краски шарената история на неговия живот, така както той възприема света около него в..

публикувано на 22.09.18 в 19:00

Лиляна Громкова: Не трябва да робуваме на учебни предмети, а да дадем свобода на мисълта на децата

В днешното издание на предаването "Калейдоскоп",   което е запазено място за срещи с хора от Българския Северозапад, точно на 15 септември, началото на учебната година за българските ученици, разговаряме с Лиляна Громкова. На пръв поглед..

публикувано на 15.09.18 в 18:55

Нивелина Николова: На село живеем спокойно

В "Калейдоскоп" ще ви разкажа една история, каквито напоследък има много България. Чули ли сте, че все повече млади хора започват да се връщат назад към природата, започват да живеят в красивите български села, и желаят да отглеждат и възпитават..

публикувано на 08.09.18 в 18:45

Адвокат Георги Попиванов - живот в търсене на справедливост

В многоцветния "Калейдоскоп" с разкази за хората от Северозапад имам удоволствието да ви срещна с един интересен и запомнящ се видински гражданин – адвокат Георги Попиванов. Внушителен и достолепен мъж, когото можете да срещнете в съдебната зала..

публикувано на 01.09.18 в 18:55

Художничката Надежда Иванова - картина от живия живот

"Всяка една картина – това съм аз", така описва себе си днешната гостенка в "Калейдоскоп" Надежда Иванова . Тя тепърва започва своя  професионален път като художник и е избрала да твори под творческото име Нана. В живота е ефирна, огнена,..

публикувано на 25.08.18 в 18:55

Катя Ангелова - изцяло отдадена на балета

С една невероятно силна и борбена жена с изключителен дух и   с огромно желание за работа ви срещаме в това издание на "Калейдоскоп".  Това е балетният педагог Катя Ангелова. Балетът за Катя е всичко, даже тя го подрежда на първо място преди..

публикувано на 18.08.18 в 18:30

Любка Паскова: Трябва да правим всичко в името на Видин

В  "Калейдоскоп", където преплитаме истории и съдби на хора, свързали живота си с нашия Северозапад, ни гостува Любка Паскова . Тя с гордост се нарича видинчанка, защото целият ѝ съзнателен живот е преминал във Видин. Детството ѝ обаче е свързано..

публикувано на 11.08.18 в 18:50

Приложничката Ана Петрова: "Любовта е най-силна, по-силна е от вярата и надеждата"

Днес с моята гостенка Ана Петрова рисуваме с пъстри краски историята на нейния живот, който дълбоко и трайно е свързан с нашия Северозапад. Родена в град Кула, прекарала детските си години и летните ваканции в село Бойница, тя е категорична,..

публикувано на 04.08.18 в 18:50