МБАЛ

Врачанската болница ще плаща задълженията си към русенско дружество

Състав на търговското отделение на Врачанския окръжен съд с председател Радослава Симеонова, осъди МБАЛ „Христо Ботев“ – Враца да плати 342 618 лв. на „Медика кор“ ЕАД – Русе. Сумата е от главница и лихва по просрочени задължения на врачанската..

публикувано на 19.09.19 в 15:40

Откриха обновената детска млечна кухня в Монтана

Кметът на Монтана Златко Живков преряза лентата на ремонтираната сграда в присъствието председателя на Общинския съвет Иво Иванов, директора на „Хуманитарни дейности” Александър Герасимов,  много родители и техните деца. Млечната кухня в града..

публикувано на 19.09.19 в 14:54

За трета година организират фестивал на занаятите в Покрайна

Видинското село Покрайна за трета година ще е домакин на фестивала на занаятите "Нашенци у старо време". Организира го местното читалище "Просвета 1927". Над 10 занаятчии и читалища са заявили участие. На фестивала, който ще е на 21 септември, ще..

публикувано на 19.09.19 в 14:43

Районният съд в Лом е с нов съдия

На 18 септември  Иван Йорданов  бе назначен за съдия в Районен съд Лом. Пред Административния ръководител на РС Албена Миронова и колегите си той подписа акт за заемане на длъжността и положи клетва "да прилага точно Конституцията и законите на..

публикувано на 19.09.19 в 14:22

Подвижни избирателни кутии ще има за хора с увреждания в община Видин

120 са постоянните избирателни секции на територията на община Видин, определени със заповед на кмета на общината, които се подготвят за предстоящите избори на 27 октомври тази година  -   каза секретарят на община Видин Иванела Андреева и уточни:..

публикувано на 19.09.19 в 13:51

Във Видин се споразумяха за местата в секционните комисии

В добър диалог преминаха консултациите за определяне състава на СИК-овете в община Видин, във връзка с произвеждането на изборите за общински съветници и за кметове на 27 октомври .  Представителите на политическите партии и коалиции се споразумяха..

публикувано на 19.09.19 в 13:45

Късо съединение подпали лятна кухня във Видин

Дървена постройка се запали днес във Видин в двора на къща на ул."Поп Андрей" 7. Според съседи, станали свидетели на горящата сграда, огнеборците са пристигнали бързо и са успели да премахнат две газови бутилки от горящата постройка. "За 10-на..

публикувано на 19.09.19 в 13:21

Финансовата стабилност на Общината е най-големият ни успех, посочи кметът на Видин

"Заставам пред вас с открито лице и чувство за изпълнен дълг. Поемам своята отговорност за всички свои решения и действия. Удовлетворен съм, че през четиригодишния мандат, заедно с ръководния си екип, с колегите от Общинската администрация, с..

публикувано на 19.09.19 в 12:25

Автомобил на БКС катастрофира във Враца

Две катастрофи са станали във Враца в дъждовната сутрин. Три автомобила се нанизаха на кръстовището между оживения булевард "Васил Кънчов" и ул. "Георги Апостолов". Най-вероятната причина за верижната катастрофа е неспазване на предимство от..

публикувано на 19.09.19 в 12:00

Побой над жена във Видин

Сигнал за домашно насилие е подаден в полицията във Видин. 46-годишен мъж е нанесъл побой на живущата с него на семейни начала жена.  Според сигнала, инцидентът е станал  около 2 часа на 17 септември,  в апартамент в ж.к.“Васил Левски“ и пред жилищния..

публикувано на 19.09.19 в 10:30