Не е ясно бъдещето на проекта за ски зона край Чупрене

Не е ясно бъдещето на проекта за изграждането на ски зона край село Чупрене, каза кметът на общината  Анжело Добричов . По думите му има още много работа, докато се стигне до практическата реализация на този проект. "Все още ми е трудно да..

публикувано на 17.11.19 в 09:48
Ваня Григорова

Синдикатите поискаха среща за болничните

Ръководствата на синдикатите поискаха извънредна среща с премиера Бойко Борисов , по повод решението на управляващите първият ден от отпускът по болест да е за сметка на служителя и да не се плаща нито от работодателя, нито от държавата. Ако бъде приета,..

публикувано на 17.11.19 в 09:12

Община Враца ще отбележи Световния ден на недоносените деца

Сградата на Общинската администрация във Враца ще грейне в лилаво тази вечер. Акцията е в знак на солидарност със Световния ден на недоносените деца, който се отбелязва на 17 ноември. Местната администрация подкрепя този ден съвместно с фондация..

публикувано на 17.11.19 в 08:57

Ломско читалище навърши 120 години

120 години навърши Народно читалище "Събуждане 1899" в квартал "Младеново" в град Лом. Годишнината бе отбелязана с концерт, в който взеха участие деца от ОУ "Христо Ботев", фолклорен състав "Северняче",  детски фолклорен танцов състав "Дунавче" и..

публикувано на 17.11.19 в 08:46

Виното и хорото събраха самодейци на фестивал в Гомотарци

Фолкорен празник "Виното и хорото" по случай закриване на гроздобера в село Гомотарци се проведе днес за първи път. Самодейни състави от региона и от Калафат изнесоха програма. Проведе се и конкурс за най- добро бяло и червено вино в селото. Победител..

публикувано на 16.11.19 в 16:19

Временно е ограничена мощността на пети блок на АЕЦ "Козлодуй"

Мощността на пети блок на АЕЦ “Козлодуй” временно е намалена до 50% , съобщават от Централата. Малко след 9 часа тази сутрин системата за автоматично разтоварване на блока автоматично е понижила мощността след изключване на една главна циркулационна..

публикувано на 16.11.19 в 15:30

Седмица на толерантността проведоха в Мездра

В ПГ "Алеко Константинов" - Мездра се проведе седмица на толерантността и бе финализиран проект "Заедно в делници и празници", в който участваха над 20 ученици. Целта на проекта бе гимназията да се превърне в място, където всеки ученик да намери себе..

публикувано на 16.11.19 в 14:07

Обвинени за трафик на жени остават в ареста

Тримата обвинени за участие в организирана престъпна група за трафик на жени с цел сексуална експлоатация са с определена мярка за неотклонение "Задържание под стража" от Специализирания наказателен съд, съобщава пресцентъра на държавното обвинение. Те..

публикувано на 16.11.19 в 13:57

Общинският съвет в Ружинци определи местната администрация

Извънредно заседание на Общински съвет- Ружинци прие структурата и числеността на общинската администрация.  "Определихме комисия за избор на съдебни заседатели към съда в Белоградчик, а те да изберат двама представители от съвета. Утвърдихме заплатите..

публикувано на 16.11.19 в 13:31
видин социално подпомагане социални социална служба помощи

Увеличават броя на хората, които получават материално подпомагане

Социалното министерство смята да увеличи броя на хората, които ще получават хранителни пакети по европейската програма за материално подпомагане. Освен храни, ще се раздават и почистващи материали. За новия програмен период средствата по оперативната..

публикувано на 16.11.19 в 12:53