Ограничават достъпа на автомобили по обновената пешеходна зона на Видин

Подготвени са промени в Наредбата за организацията на движението и в Наредбата за обществения ред, които касаят управлението на реновираната централна градска част на Видин. Това съобщи кметът Огнян Ценков и обясни, че с тях ще бъде ограничен достъпът на..

публикувано на 19.07.19 в 15:21

Село Ивановци иска да почете своите герои

Паметник ще бъде изграден до края на лятото на площада в село Ивановци, община Видин. Монументът   ще е в памет на загиналите войници от населеното място  в национално-обединителните войни /1912 -1917/ . За инициативата са събрани около 2000 лв. дарения,..

публикувано на 19.07.19 в 15:16

Лекарите от Неврологията във Видин подадоха оставки

Петима лекари от неврологията на видинската болница "Св. Петка" подадоха молби за напускане с едномесечно предизвестие.   Завеждащият на отделението д-р Ангел Петров обясни, че причина за оставките на медиците е неравномерното заплащане в отделенията. По..

публикувано на 19.07.19 в 14:38

На събор в Ново село

Тази година новоселският събор съвпада с големия летен църковен празник Илинден. Най-богат на събития е съботния ден. Празничната програма започва на стадиона в 18.00 часа с футболен мач между отборите на мъжете и юношите от Ново село.  В 21.00 часа..

публикувано на 19.07.19 в 14:17

Във Видин приключи обработката срещу комари, утре пръскат със самолет

Приключи имагоцидната обработка срещу комари на територията на община Видин,, предвидена за месец юли, съобщиха ог Общината.  През последните няколко дни от тази седмица бе извършено пръскане срещу комари както на територията на град Видин, така и на..

публикувано на 19.07.19 в 13:38

Парк "Приключенци" посреща гостите на Празник на Балкана над Чипровци

Събитието е традиционно и ще се проведе на 3 август, Събота. В 8.30 часа в центъра на балканското градче ще бъде даден старт на планинско колоездене "Чипровски Балкан". "Програмата за събота е много наситена. Ще има музиканти от Вършец, наши самодейни..

публикувано на 19.07.19 в 13:33

Две изложби ще съпътстват "Опера на върховете" в Белоградчик

Допълнителни културни събития е подготвила Община Белоградчик за жителите и гостите на града по време на  летния фестивал "Опера на върховете 2019".  След броени часове Белоградчик ще стане център на операта и балета. Фестивалът се открива на 20 юли,..

публикувано на 19.07.19 в 13:13

Във Враца започва обновяването на градския транспорт

До 3 месеца във Враца ще бъдат доставени 14 чисто нови дизелови автобуси  с екологичен клас Евро 6.  Днес бе подписан договорът между "Тролейбусен транспорт" - Враца и доставчика- фирмата "ИСУБУС" ООД, съобщиха от Община Враца.  Фирмата е предложила..

публикувано на 19.07.19 в 12:15

Kола се блъсна в заведение пред бензиностанция в Монтана

Отнето предимство е причината за инцидента , поясняват от ОД на МВР- Монтана.  Водач на автомобил със софийска регистрация, излизайки от бензиностанцията, не спира на знак СТОП и извършва ляв завой, при който отнема предимството на движещия се по булевард..

публикувано на 19.07.19 в 11:02
MD Elektronik

Правят първа копка на втори завод във Враца

Във Враца правят първа копка на нов завод. Теренът за производствената мощност е между ж.к. "Сениче" и квартал Кулата. Той беше купен от "Теклас България" с намерението за изграждане на каучукови изделия за автомобилната промишленост. Церемонията е от..

публикувано на 19.07.19 в 09:45