Стабилизирано е простреляното с пушка дете от Враца

Простреляното с пневматична пушка дете от Враца е оперирано в "Пирогов", лекарите от екипа на проф. Николай Габровски са извадили сачма от мозъка му, съобщиха от Института по спешна помощ. Към момента детето е в стабилно състояние и остава за лечение и..

публикувано на 15.04.24 в 11:55

Среща в памет на поетесата Валентина Панова ще се състои във Враца

Библиотеката при Народно читалище „Развитие - 1869" във Враца и Конфедерация на българските писатели - клон Враца организират литературна среща в памет на Валентина Панова . На събитието ще бъде представена и последната книга на известната врачанска..

публикувано на 15.04.24 в 11:47

Махат излезлите от употреба автомобили от улиците в Берковица

Акция за премахване на изоставени автомобили започва от днес в Берковица . Първоначално собствениците ще бъдат предупредени сами да изместят колите. Комисия от експерти, в която влиза и полицай, назначена със заповед на кмета на Берковица Радослав..

публикувано на 15.04.24 в 11:00

Започва полицейска операция „Скорост“

Полицейската операция „Скорост“ , включена в годишния календар на Roadpol, ще се проведе от 15 до 21 април , съобщават от областната дирекция на МВР във Видин. През текущата седмица в цялата страна се провежда полицейска операция за контрол..

публикувано на 15.04.24 в 10:04

Ремонтират канализацията по улица в Берковица

Започна изпълнението на строително-монтажни работи по проект:  "Реконструкция на канализационен клон в кв. "Заряница". Това е ул.  "Калето" до Лесотехническа професионална гимназия. Предвижда се реконструкция на канализационния клон по част от ул...

публикувано на 15.04.24 в 09:05
Предложението беше гласувано от Общинския съвет във Видин.

Общинският съвет във Видин заседава днес

Редовното заседание на Общински съвет - Видин ще се състои днес. Съветниците ще разгледат предложение за кандидатстване на Община Видин за изпълнение на инвестиция по процедура "Подкрепа за енергийно ефективни системи за улично осветление". Освен това..

публикувано на 15.04.24 в 08:22

Във Враца партиите не се разбраха за състава на Районната избирателна комисия

Централната избирателна комисия ще назначи Районната избирателна комисия във Враца (РИК), след като парламентарно представените партии и коалиции не се разбраха. Консултациите при областния управител Надя Донкинска, които се проведоха в неделя, не..

публикувано на 15.04.24 в 07:50
Окръжният прокурор на Враца Владимир Сираков и Кинка Димитрова, разследващ полицай от РПУ - Враца

Случаят с простреляното дете е нелеп инцидент, заявиха от Окръжна прокуратура - Враца

Простреляното във Враца дете  е пострадало при нелеп инцидент - това показват фактите, които са установили на този етап разследващите органи.  От разпитите на очевидци и огледите на място засега е установено, че вчера следобед роднини на двете деца,..

публикувано на 14.04.24 в 15:53
язовир

На три места в Монтанско ще е позволен риболовът и по време на забраната

Забраната за улов на риба по време на размножителния период влиза в сила от утре, 15 април , и ще продължи до края на май. През това време редовните риболовци ще могат да упражняват хобито си на три места в област Монтана, съобщи Ростислав Василев ,..

публикувано на 14.04.24 в 14:30

Партиите във Видин не се разбраха за състава на Районната избирателна комисия

Партиите във Видин не успяха да се споразумеят за състава на Районната избирателна комисия за произвеждане на избори за членове на Европейския парламент от Република България и народни представители, насрочени за 9 юни 2024 г. Това стана ясно след..

публикувано на 14.04.24 в 14:24