Ветераните от войните почетоха загиналите в Сръбско-българската война

Областният съвет на Съюза на ветераните от войните във Видин бе домакин на зонална среща, на която присъстваха представители на Областните съвети на ветераните от войните от Плевен, Враца и София. Гостите посрещна заместник-кметът Борислава Борисова :..

публикувано на 15.11.19 в 13:36

Режат храсти по пътя Смоляновци-Винище

До 18 ч. днес движението по път I-1 Смоляновци - Винище от км 85 до км 89 ще се осъществява в една лента, съобщават от Агенция пътна инфраструктура. По трасето ще се извършва рязане на храсти и дървета.  Пътят не е затворен за движение, но препоръката..

публикувано на 15.11.19 в 13:07

Ставри Калинов празнува 75 години с мисъл за Видин

Роденият във Видин световноизвестен скулптор и художник Ставри Калинов навършва днес 75 години . Творецът ще отбележи своя празник в Сатиричния театър в София, където живее и твори. Ето какво си пожела Ставри Калинов пред микрофона на Радио Видин:..

публикувано на 15.11.19 в 13:00

Вандалски акт срещу автомобила на председателя на Общинския съвет в Ново село

Срязаха гумите на автомобила на председателя на общинския съвет в Ново село. Иво Вергилов обясни, че това се случило, докато е бил в кабинета си в местния парламент.  "Уведомих органите на реда, пуснах жалба. Не съм запознат с детайлите по..

публикувано на 15.11.19 в 10:59

11 месеца условно затвор за мъж, купувал гласове в Берковица

Районен съд – Берковица одобри споразумение, сключено между Районна прокуратура - Берковица и защитата на подсъдимия В. Г. Б.   за наказание 11 месеца "Лишаване от свобода" условно за купуване на гласове на местните избори.  Пред съда..

публикувано на 15.11.19 в 10:49

Зимните гуми задължителни от днес

Пътна полиция напомня на водачите, че трябва да обърнат внимание на гумите на техните превозни средства. Според Закона за движение по пътищата, през периода от 15 ноември до 1 март превозните средства трябва да бъдат с гуми, предназначени за зимни..

публикувано на 15.11.19 в 10:43

Кметът на Видин определи част от екипа си

Двама от заместниците на кмета на Видин д-р Цветан Ценков вече са известни , става ясно от сайта на общината. Заместник-кмет по "Европейски политики и инвестиции" остава Десислава Тодорова. Тя е завършила "Европейска публична администрация" в СУ "Св...

публикувано на 15.11.19 в 07:56

Снимката на 14 ноември 2019 година

Община Белоградчик е взела необходимите мерки, за да посрещне  първия сняг .  Тази година участие в снегопочистването ще вземе и новопридобитата техника, собственост на общината. Добра придобивка е моторната шейна, която ще осигури достъп до трудно..

публикувано на 14.11.19 в 18:00

Обжалват изборите за общински съветници в Ружинци

В открито съдебно заседание Административен съд - Видин гледа дело, образувано по жалба от Коалиция "БПС за България“ на  Венцислав Томов Ванков, кандидат за общински съветник, който обжалва резултатите от проведените на 27 октомври местни..

публикувано на 14.11.19 в 16:51

Изясняват се причините за инцидента със загинал работник край Видин

Инспекцията по труда е започнала незабавна проверка след инцидента във вторник във Видин, при който 34-годишен работник е загинал докато от подвижна вишка подменял пътна камера. Злополуката е станала  на главен път Е-79 в посока към Дунав мост..

публикувано на 14.11.19 в 16:40