Камион се вряза в къща в село Борован

Камион с чужда регистрация, возещ цистерна, е излязъл извън пътното платно и се е ударил в къща в село Борован. Мъж, който се е движел по тротоара, е бил ударен от камиона. Той е в тежко състояние и е в болница. Инцидентът е станал на главната улица в..

публикувано на 17.09.19 в 08:40

Във Враца започват Свети- Софрониевите чествания

Във Враца започват Свети-Софрониевите чествания, посветени на светеца - будител и духовен закрилник на Врачанската епархия . На този ден преди 225 години Софроний е ръкоположен за врачански епископ. Тази година се навършват още 280 години от..

публикувано на 17.09.19 в 08:11

Богата културна програма за празника на град Лом

Богата културна програма е подготвила Община Лом по повод празника на града. Традиционно той се отбелязва на 17 септември, когато честваме "Вяра, Надежда и Любов“.  Празничният ден ще започне с тържествена литургия, която ще бъде отслужена в..

обновено на 17.09.19 в 08:03

Празничен камбанен звън огласи посрещането на мощите на св. Климент Охридски във Враца

С тържествен камбанен звън във Враца бяха посрещнати мощите на св. Климент Охридски. Те са изложени за поклонение в старинния Възнесенски храм "Св. Софроний Врачански". Светецът- будител е небесен покровител на епархията.  Честната глава на св...

публикувано на 16.09.19 в 18:40

До 30 септември коригираме данъчните си декларации

На 30 септември изтича срокът за подаване на коригиращи декларации от физическите и юридическите лица. Гражданите и фирмите имат възможност еднократно да коригират данните, посочени в годишната декларация за облагане на доходите на физическите..

публикувано на 16.09.19 в 17:21

Снимката на 16 септември 2019 година

7 600 ученици посрещнаха видинските училища. "Учебната година в област Видин започна нормално , навсякъде има учители." Това съобщи началникът на Регионалното управление на образованието Веселка Асенова. 522- ма първокласници в област Видин прекрачиха..

публикувано на 16.09.19 в 18:10

Служител в затвора във Враца е предаден на съд за кражба на чуждо имущество

Районна прокуратура – Враца е предала на съд Х.И., служител в затвора във Враца, по обвинение за извършено от него престъпление по чл. 195, ал. 1, т. 6, вр. чл. 194, ал. 1 от НК. Обвиняемият заемал длъжността "командир на отделение" в затвора в..

публикувано на 16.09.19 в 17:07

Във Враца провеждат консултации за определяне съставите на секционните избирателни комисии

Кметът на Община Враца Калин Каменов отправи покана до представителите на парламентарно представените партии и коалиции в 44-ото Народно събрание и представители на партии и коалиции от партии, които имат избрани с техните кандидатски листи членове..

публикувано на 16.09.19 в 16:29
СУ

С две паралелки осмокласници започва учебната година в СУ "Христо Ботев" Белоградчик

С вдигане на знамето на България и химна започна тържественото откриване на новата учебна година в СУ "Христо Ботев" Белоградчик. По традиция свещеноиконом Рафаил отслужи празничен водосвет и се обърна към децата с пожелания за успех през новата..

публикувано на 16.09.19 в 15:43

Вече можем да проверим онлайн и с SMS къде ще гласуваме

От днес избирателите могат да проверят номера на избирателната секция и мястото на гласуване за предстоящите избори за общински съветници и кметове на 27 октомври, съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Справката..

публикувано на 16.09.19 в 15:27