Грижим ли се за паметниците на културата в Северозапада

18 април е обявен от ЮНЕСКО за Международен ден за опазване на паметниците на културата. Денят е повод да се привлече общественото внимание във всички страни към ценностите на собственото им и общочовешкото културно наследство и да се приобщят нови..

публикувано на 18.04.19 в 15:15

Започва ли нов индустриален живот в Северозапада

От години, сякаш сме свикнали да чуваме, че регионът на Северозападна България има неизползван потенциал, който би могъл да го изведе от негативната европейска класация. Необходимо е да се насърчи предприемаческият дух и постепенно да се увеличават..

публикувано на 17.04.19 в 12:12

За какво ни е култура?!

"Театрите не са заведения, в които се печелят пари... Целта на театъра не е забавлението. Забавата не е култура. Държави, които знаят какво правят, знаят и защо поддържат театъра" , е казал бележитият български поет Пенчо Славейков, който точно преди..

публикувано на 16.04.19 в 14:46

Регионът се топи, област Видин намалява с над 4000 души на година

Повод за темата тази сутрин е демографската статистика, която беше обявена за миналата година. Област Видин е най-малката и с най-застаряващо население в страната, сочат данните на Националния статистически институт. Жителите на област..

публикувано на 15.04.19 в 14:16
Цветелина Ботева, кмет на село Камено поле

Цветелина Ботева: "Кметовете трябва да имат определен образователен ценз"

"Трябва да се помисли за избора на селски и общински кметове, които да отговарят на някакъв образователен ценз" , категорична е Цветелина Ботева , кмет на село Камено поле , община Роман и допълва: " Повярвайте ми, аз се срамувам, наблюдавайки..

обновено на 12.04.19 в 18:05

Помогни си сам...

"Помогни си сам за да ти помогне и Господ"- гласи една поговорка. Напоследък хората в села и градове се организират и правят различни благотворителни дела. Строят чешми, кътове за отдих, параклиси и черкви. Всичко на доброволен принцип без..

публикувано на 11.04.19 в 12:14

Възможно ли е драстично увеличение на минималната работна заплата

През последната година ръстът на доходите у нас забави своите темпове- това каза в телевизионно интервю преди дни президентът на Конфедерацията на независимите синдикати в България Пламен Димитров . Поне двуцифрен ръст на доходите очакваха..

публикувано на 10.04.19 в 12:33

Скъпо ли платиха от високите етажи на властта за евтините апартаменти или още са длъжници?

Темата за закупените на ниски цени апартаменти от хора, които са, а някои от тях бяха на важни постове в държавата, продължава  да е във фокуса на вниманието от седмици. Заради скандала, наречен в медиите "Апартмантгейт" президентът Румен Радев свика..

публикувано на 09.04.19 в 11:52

Как образованието помага на интеграцията на ромите

Международният ден на ромите се чества ежегодно на 8 април. Първият Световен ромски конгрес е проведен в Лондон на 8 април 1971 година. Тогава се събират представители от 30 страни и се поставя началото на световното ромско движение за утвърждаване и..

публикувано на 08.04.19 в 14:50

Жители на Срацимирово: "Оставили са ни на доизживяване"

Че видинското село Срацимирово е със затихващи функции, е видно още от първия контакт с него. Повечето от къщите са пусти, дворовете- обрасли, а хора никъде не се виждат. "Трудно се живее тук. Нямаме магазин, всички хранителни стоки си ги..

публикувано на 05.04.19 в 14:00