Какво спечелихме и какво загубихме след 9 септември 1944 година

На 9 септември се навършват 75 години от държавния преврат през 1944 година и идването на власт на правителството на Отечествения фронт. Дата, която и днес продължава да разделя обществото. Веднага след смяната на властта започва работа Народният..

публикувано на 09.09.19 в 14:53

Щом чуете името на село Брусен, това означава, че всички сме заедно – казва кметът Георги Николов

На 6 септември, когато   всички българи отбелязваме Съединението на България, екипът на радио Видин ви среща с жителите на село Брусен, община Мездра,  едно населено място, което може да се гордее със задружния си живот, с подкрепата, която хората..

публикувано на 06.09.19 в 09:11

Зимнината - необходимост или традиция?

Агенция "Ройтерс" има едно интересно изследване, в което се посочва, че в България се затварят около двеста милиона буркани. Идеята да се подготвиш за зимата датира от векове. Да се слага зимнина има и друга роля - не се разхищават продуктите. Сега има..

публикувано на 05.09.19 в 13:57

Има ли недостиг на ветеринарни лекари в Българската агенция по безопасност на храните

В Българската агенция по безопасност на храните няма достатъчно ветеринарни лекари и системата е хронично недофинансирана -  за това предупредиха президентът на Конфедерацията на независимите синдикати в България Пламен Димитров и Светла Василева..

публикувано на 04.09.19 в 11:51

Все още изчакват с имената на кандидатите за кмет на Видин

Започна регистрацията на партиите и коалициите за местния вот. За област Видин са ясни някои от имената на кандидати за кметове. Кои са номинациите и какъв да е кметът, как партиите ще участват в изборите за кметове и общински съветници и..

публикувано на 03.09.19 в 14:40

Ще останат ли у нас младите, ако не плащат данък върху доходите

Може ли освобождаването от данък върху доходите да стимулира младите хора да остават в България, вместо да емигрират? Подобна мярка беше въведена в Полша в началото на август, като от нея могат да се възползват повече от 2 милиона души до 26-годишна..

публикувано на 02.09.19 в 11:26

Лошите кредити ще се управляват по нови правила

Нови правила действат при управлението на лошите кредити, след като БНБ одобри препоръките на Европейския банков орган. От два месеца  при теглене на заем и просрочие или неизплащане на вноските по него автоматично се попада в класификатор с..

публикувано на 29.08.19 в 11:31

Как ще ни се отрази дълго подготвяният Брекзит

Заплахата от т. нар. "Твърд Брекзит" или излизане без споразумение, е валидна все повече за Обединеното кралство и Европейския съюз. Задават се нови и нови въпросителни, които трябва да бъдат решени по най- бързия начин. Една от тях е свързана с..

публикувано на 28.08.19 в 12:21

Предпочитаният кмет: "Да е честен, деен, човечен и съпричастен"

Точно след два месеца- на 27 октомври, отново ще избираме кметове . В партийните централи тече подготовка за местния вот, номинират се най-подходящите кандидати, подготвят се техните платформи. А за избирателите на преден план е въпросът: Как да изберем..

публикувано на 27.08.19 в 14:10

Виновен ли ни е някой?

Близо половината българи винят държавата за своите проблеми, сочи проучване на  "Галъп интернешънъл" за отношението към авторитетите в обществото. Болшинството поставят справедливостта над закона и се влияят от чуждото мнение, а от институциите..

публикувано на 26.08.19 в 14:00